Column: EdBokt over zijn ‘gemoedstoestand’ die neigt naar een depressie

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over zijn ‘gemoedstoestand’ die neigt naar een depressie.

Een ijsje bij Stientje
Tja, lieve lezers, met het vallen van de bladeren in het typische herfstweer was de zomertijd met het terugzetten van de klok weer voorbij, terug naar de werkelijke tijd. Dit zorgt voor Ed Bok(t) altijd voor een melancholisch gevoel! Het gevoel afscheid te moeten nemen van een zomer, van op een terrasje zitten, stukje fietsen, surfen en suppen, een lekker ijsje scoren bij Stientje in Hierden of een gezellige barbecue met wijn, stokbrood, samen met wat vrienden! Het geeft een ‘gemoedstoestand’ die neigt naar een depressie. Ed Bok(t) zou dan het liefst, zeker gezien de huidige situatie waarin ons land en de wereld zich momenteel bevindt, een heel eind terug in de tijd willen gaan, naar betere tijden wellicht!

Sylvana Hildegard met slinger
Ik had daarom een soort van rad van de Tijd gemaakt met daarop jaartallen, terug tot mijn geboortejaar. Ik gaf daar, ondersteund door wat glazen wijn, daar moet ik eerlijk in zijn, toen het moment officieel was aangebroken in de nacht van zaterdag op zondag om exact 03:00 uur, een enorme slinger aan. Mijn eerste slinger, er waren echt getuigen bij, weliswaar ook met wat glazen wijn op, bracht mij terug naar het jaar en de datum 31 januari 1971. Direct opgezocht op Google natuurlijk, bleek dat de geboortedatum te zijn van ‘Sylvana Simons’.

Gangsta Paradise
Terug in de tijd is prima, maar om dat met Sylvana Hildegard Simons, parlementslid van BIJ1 en voormalig televisie- en radiopresentatrice die haar ‘mediacarrière’ begon als VJ bij TMF waar ze clips van R&B rappers als Coolio L.V Gangsta’s Paradise aan elkaar praatte te doen, daar had ik dus geen zin in! Sylvana Simons die, nadat Renske Leijten door BIJ1 medewerkers beschuldigd was een racist te zijn die woorden niet wilde terugnemen, daar waagt Ed Bok(t) zich dus liever niet en gaf snel een nieuwe slinger aan het Rad in de hoop op een beter jaar.

Naakt en reclame op TV
De wijzer bleef dit keer staan op 1967, het jaar dat ons land 12.559.189 inwoners telde met 50,05% vrouwen! Het jaar ook van de eerste harttransplantatie en van de eerste kleuren Tv-uitzending, voor het eerst reclame op Tv, behalve op zondag en op ‘Christelijke’ feestdagen, kom daar nu maar eens om! Het was ook het jaar waarin er voor het eerste bloot op de TV te zien was in ‘Hoepla’ met Phil Bloom. Klinkt wel gezellig, maar potverdorie zeg, laat in dat jaar op dinsdag 14 februari Mark Rutte geboren zijn, de bekende ‘pathologische leugenaar’ zonder geheugen die Minister-President kon worden! Het jaar 1967 overslaan maar dus!

Beste Zwarte Piet ooit 
De derde slinger eindigde op het jaar 1961, een jaar waar er ook bijzonder veel gebeurde. Maar was het ook een jaar waar Ed Bok(t) naar terug zou willen? Che Guevara, Argentijns revolutionair en guerrillaleider stierf de dag nadat hij in Bolivia was opgepakt. Het jaar ook dat het Russische ruimtevaartuig Korabi- Spoetnik 4 gelanceerd werd. Aan boord de hond Tsjemoesjka, wat muizen, een pop en een heuse cavia. Het jaar ook dat de Berlijnse muur wordt opgetrokken door Oost-Duitse militairen met hulp van Sovjettroepen, waar later in het jaar een Oost-Duitser bij een vluchtpoging naar West-Berlijn werd doodgeschoten. Het was ook het jaar dat onze allerbeste Zwarte Piet ooit, onze Erik van Muiswinkel werd geboren.

Uurtje langer geslapen
Op zaterdag 6 mei werd acteur George Clooney geboren, een heugelijk feit voor Nespresso. Ed Bok(t) kwam er helaas ook achter dat op diezelfde dag een man geboren werd die, juist in deze tijd, zijn stempel op ons welzijn drukt. En dat bedoel ik niet positief. Angst aanpraten is voor hem tot kunst verheven en dat vloeiend in 7 talen. De man die bijna twee stoelen nodig heeft om zijn dikke reet te kunnen dragen, die met zijn Green Deal vooral consumenten op enorme kosten jaagt en met zijn al even belachelijke ‘Farm to Fork Strategy’ de Nederlandse boeren het land uit jaagt. Tsja lezers in dat jaar, ook al kon Franske toen nog niet praten, wil ik niet zijn. Ik geef het slingeren op en blijf toch maar in dit jaar hangen. Ed Bok(t) is dus niets met zijn Rad van de Tijd opgeschoten maar heb dus wel een uurtje langer geslapen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen