Column: EdBokt over de politieke overblijfselen van de Kabinetten Rutte

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over de politieke overblijfselen van de Kabinetten Rutte.

Ank Bijzettafeltje
Tsja lieve lezers, we zullen nu helaas niet weten welke kleur lampenkap onze demissionair minister Ank Bijzettafeltje met Prinsjesdag zou hebben gedragen, of welk kroontje Queen Kak zou hebben opgezet! Ach gut, het zal voor Queen Kak, gezien haar veel gebezigde opmerking in een ‘andere pet’ te zijn best een lastige keuze zijn geweest. En draagt Ankie Broekers-Knol een rubberboot op haar hoofd of gaat zij als enige van de overgebleven ouwe toppers op de valreep alsnog aftreden. We gaan het dinsdag zien maar Ed Bok(t) weet zeker dat niemand van de vrouwelijke genodigden of die daar vanuit hun geboorteaangifte voor doorgaan de extravagante jurken op de goddelijke billen van Marianne Thieme zullen gaan overtreffen.

Zonder grondverf en verrot
Maar wat een wanvertoning is dit Kabinet, of beter gezegd zijn de politieke overblijfselen van de Kabinetten Rutte. ‘Archeologen’ zouden er een moord voor doen hierin te mogen graven. Weten jullie nog wie er onder Rutte’s allemaal af zijn geserveerd. Schandaal op schandaal, nog nooit vertoond in ons politieke bestel waar in een periode van bijna 11 jaar zoveel aan opgebouwde zekerheid voor burgers is afgebroken. Nog nooit is zo veel en zo vaak gelogen, zijn kiezers bedrogen, is er informatie bewust achtergehouden, bewust gelekt en bewust gelakt. De kloof tussen de politiek en burgers is enorm groot geworden! De glans is er af, sterker nog, de grondverf is weg en het politieke ‘oerdegelijke hardhout’ is aan het rotten.

Bulgaarse toeslagen 
Even wat herinneringen ophalen over de afgetreden Kabinetsleden onder Mark Rutte? Het begon met Co Verdaas die reeds na een maand staatssecretaris van Economische zaken te zijn geweest het veld moest ruimen. Redenen; onjuiste reiskostendeclaraties en oneigenlijk gebruik van zijn dienstauto ten tijde van zijn functie als gedeputeerde van Gelderland. Hij toert met zijn rock-‘n-rollband John-Boy & The Waltons door de EU en heeft na zijn ontslag gelukkig al weer heel wat baantjes mogen bekleden. Frans Weekers, staatssecretaris van Financiën stapte op vanwege wanbeleid bij de belastingdienst en toeslagen aan Bulgaren!

Kokkie en Peppie
En niet te vergeten ‘Kokkie en Peppie’ Ivo Opstelten en Fred Teeven van het ministerie van veiligheid en Justitie die vanwege de bonnetjesaffaire met crimineel Cees H. opstapten. Of de knappe Willem Wilma Mansveld voor het niet juist voorlichten van het parlement, en die als staatssecretaris van infrastructuur en milieu verantwoordelijk was voor grote financiële problemen met ProRail en het Fyra debacle. En ‘kakker’ Ard van de Steur, die vanwege het onjuist informeren en het bewust achterhouden van stukken aan de Kamer af moest treden.

Lekker in de Datsja met Hotlips
VVD Miss Hotlips, de onechte halfzus van Edje Nijpels ‘Jeanine Hennis-Plasschaert’ die als Minister van Defensie af moest aftreden na een mortierongeluk in Malie, wat te wijten was aan het niet naleven van veiligheidsprotocollen wat onder haar verantwoordelijkheid viel. Even later VVD-collega Halbe Zijlstra van BuZa die gelogen had over een ontmoeting met Vladimir Poetin in diens Datsja. Mark Harbers, de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid die cijfers over criminaliteit onder asielzoekers bewust onvolledig heeft weergegeven, en die zedendelicten, moord en pogingen tot doodslag bewust onder het kopje overig vermeld.

Weglak Menno en wipneus Eric
Menno Snel zijn positie werd onhoudbaar na onthullingen over het weglakken van stukken in dossiers rond de kinderopvangtoeslag. Daarna ging Minister Bruins, de arme man die zelf ontslag nam na achter het spreekgestoelte in de Kamer door vermoeidheid te zijn ingestort. Eric Wiebes, wie kent hem niet, van Economische zaken en Klimaat die na het vernietigende rapport van de parlementaire ondervragingscommissie over de kinderopvangtoeslag aftrad.

Comeback van een Grote vrouw
Tja lieve lezers, de selectie van afgetreden ministers en staatssecretarissen wordt compleet gemaakt met Sigrid Kaag en Ank Bijleveld. Het aftreden van Sigrid Kaag, die eerst iedereen de maat nam en toen ‘bewust’ zogenaamd ‘nieuw leiderschap’ toonde door af te treden en daarmee waardering oogstte in plaats van afkeuring was doortrapt. Tja, Mark Rutte roemde Kaag als een kundige ‘Grote Vrouw’ op het wereldtoneel van de Internationale politiek. Tja, lezers Ed Bok(t) voorziet helaas Queen Kak’s comeback als een gevaarlijke en grote vrouw!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen