Column: EdBokt over de strenge hand van de hoofdmeester

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over de strenge hand van de hoofdmeester.

Karnemelk uit het raam
Begin zestiger jaren, toen schoolreisjes nog gewoon in Nederland plaatsvonden, mocht Eddy Bok(t) met wat schoolklassen van de Ireneschool naar Valkenburg. Het uitstapje werd voor jullie columnist niet echt een geslaagde dag, wat natuurlijk aan de strenge hoofdmeester van de school lag. Mijn moeder had, voor onderweg in de trein mij een veldfles meegegeven met karnemelk waar Eddy Bok(t) geen zin in had. Dus, hup, het bovenraam opengedraaid en onder goedkeurende blikken van klasgenoten de veldfles geleegd! Een coupé verder stond echter ook het bovenraam open zodat de karnemelk die ik loosde, bij dat raam weer naar binnen vloog en uitgerekend op de hoofdmeester terechtkwam, die een kostuum aan had en ook nog brildragend was.

Schoolreisje van Kajsa
Tsja lieve lezers, na alle commotie die mijn veldfles teweegbracht moest ik als straf de rest van mijn schoolreisje in Valkenburg, zelfs in de grotten, aan de hand van de strenge hoofdmeester meelopen. Ik moest daar weer aan denken bij het schoolreisje naar Valkenburg van demissionair minister Ollongren, die daar als een strenge quasi geïnteresseerde hoofdmeester het watersnood- rampgebied bezocht, aan haar hand wat lokale hotemetoten. Nietszeggend en veel te laat natuurlijk, want ze had daar als betrokken minister een dag na de ramp met sexy lieslaarzen aan in het stromende Geulwater moeten staan, om met eigen ogen te zien hoe erg het was en hoe groot de schade is. Nu maar hopen dat alle toezeggingen aan financiële steun uit potjes en uit fondsen uitgevoerd worden, en niet zoals in Groningen tot ellenlange procedures leidt

Bij verkeerde Groninger aangebeld
Het bezoek van Kajsa is een mooi bruggetje naar een ander ‘getroffen gebied’ dat door een demissionair bewindspersoon, namelijk premier Mark Rutte, werd bezocht. Tja lezers, het kan blijkbaar altijd nog erger. De mouwen opgestroopt en de stropdas thuisgelaten, dan weet je het eigenlijk al wel, dit gaat fout. Het Groningse Loppersum werd bezocht om ‘oprecht’ te luisteren naar de zorgen die er leven. Ed Bok(t) zal de cijfermatige info voor jullie maar achterwege laten, maar het drama daar is groot! Zo’n 25.000 woningen moeten nog aangepakt- versterkt worden. Schademeldingen leiden tot jarenlange rechtszaken en uitgestelde betalingen. Rutte zijn schoolreisje eindigde knullig toen hij niet bij een van tevoren geselecteerd en ‘positief’ gestemde getroffene aanbelde, maar bij de verkeerde. Tja Ruttes sorry en lach kennen jullie inmiddels wel!

Old Boys- en Girls network 
De week van Ed Bok(t) eindigde dit keer in het GroenLinks bolwerk Amsterdam met burgemeester ehhh, jullie weten wel het kamerlid die, nadat zij uit de politiek vertrok niet op een erebaantje uit het Old Boys- en Girls network uit was ‘Femke Halsema’. Femke, wiens stad koploper is van uit de hand gelopen demonstraties, koploper met steek- en schietpartijen en liquidaties. Kortom ‘burgemeester’ is van een stad waar je niet veilig over straat kunt lopen. Uiteindelijk kon zelfs dit Linkse stadsbestuur, met al het wapengebruik- en bezit, niet om preventief fouilleren heen. Ook al wil ze niet, want tja, stel je voor dat je als etnisch profileert? Maar daar heeft Femke wat op gevonden!

Klikbrigade op schoolreisje Amsterdam 
Femke zet straks niet vooraf gescreende burgers in als waarnemers bij de proef van wapencontroles in haar stad. Waarmee de groen-marxistische burgemeester zegt dat haar politieagenten dus niet vertrouwd kunnen worden; dat ze racistisch zijn en dat ze minderheden bewust en wetend aan de schandpaal willen nagelen als dat kan. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat weerbare en trotse Amsterdamse politiemensen zich laten opschepen met een ‘klikbrigade’ van door Femke Halsema opgeroepen burgers zonder vakkennis, die zich om misschien wel dubieuze redenen hebben aangemeld. Er hebben zich inmiddels meer dan 150 burgers aangemeld. Maar Ed Bok(t) vreest dat de zo gewenste controles op deze wijze een schoolreisje worden voor de klikbrigade, en politiemensen bij een ‘gekleurd’ persoon denken: ‘laat maar lopen anders krijg ik een probleem’. En als je weet dat de proef niet wordt gehouden in door de politie aangegeven wijken en zich niet richt op de aangegeven doelgroep, staat de uitkomst al vast! Wapenbezit onder jeugd Amsterdam is fors gedaald!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen