Column: Ed Bok(t) over een slechte ‘trailer’ van een slechte film

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bok(t) over een slechte ‘trailer’ van een slechte film.

Publieke kwelbuis
Beste lezers, ook gekeken naar de NPO-uitzending van ‘Nieuwsuur’ met in de hoofdrol demissionair Minister- president Mark Rutte. Overigens worden veel NPO-programma’s, zo heb ik onlangs begrepen voornamelijk door ouderen bekeken die binnenkort daarom dus van de zwaar met belastinggeld gesubsidieerde publieke kwelbuis zullen verdwijnen. Er is veel onbegrip over de NPO-gedachte dat programma’s met hoge kijkcijfers, dito waardering als; Andere Tijden, Opsporing verzocht, Opgelicht en Radar plaats moeten gaan maken.

Belachelijk salaris
Publieke omroep coryfeeën, waarvan een aantal een belachelijk salaris krijgt a; door hun dienstverband en b; door hun ‘eigen productiebedrijf’ dat het programma dus maakt en waarmee ze onder de gemaakte salaris afspraak uitkomen klagen er zelfs over. Die populaire programma’s moeten binnenkort misschien verdwijnen, krijgen minder zendtijd of gaan naar een oninteressant tijdstip en dat alles omdat de NPO een jonger publiek wil trekken.

‘Showcolade’
Misschien denkt de NPO met een belachelijk programma als ‘Showcolade’ jongeren naar de publieke zender te trekken, maar jongeren wonen onderhand bijna op social media, kijken naar streamingsdiensten maar kijken geen of amper TV en hebben er veelal ook geen. Tsja jongeren hebben natuurlijk wel een beeldscherm met daarop Spider-Man Miles Morales, Halo Infinite, Assassin’s Creed of FIFA 21! Misschien dat Mariëlle Tweebeeke dus met haar reclameblok voor de nieuwe bestuurscultuur van Mark Rutte meer kijkers heeft getrokken om het bestaansrecht van Nieuwsuur aan te tonen maar die kwamen dan wel bedrogen uit!

Pittig
Het was ook een interview van niks waar Mariëlle nog wel goed en best wel pittig begon, maar uiteindelijk niet opgewassen was tegen het professionele geleuter van de Minister-president. Er was terecht veel kritiek dat hij zijn radicale andere aanpak en zijn plannen voor een nieuwe bestuurscultuur bij de publieke omroep mocht ‘uitventen’ waar dat natuurlijk in de Tweede Kamer zou moeten. Hij wist zich daaruit te kletsen, dat is hem wel toevertrouwd door te stellen dat hij er zat als lijsttrekker van de VVD. Maar wie het interview gezien heeft zal beamen dat het over zijn 10 jaar Minister- president carrière ging en over zijn vervolg!

Spreekwoordelijke reet
Niets radicaals dus want hij ging, zo vertelde hij niet ineens alles anders doen, waarom ook want hij is er trots op wat hij de afgelopen 10 jaar heeft gepresteerd. Oké, het liegen was een verkeerde herinnering. Bij Omtzigt functie elders ging het, nadat hij betrapt was dankzij Ollongren ’s plotseling opkomende Corona niet om functie elders zoals op papier stond maar om een ministerspost voor Omtzigt, de Pieter waar hij zo prettig mee had samengewerkt. De tactiek van Mark Rutte is altijd om iemand die het niet eens is eerst een enorme dikke veer in de spreekwoordelijke reet te stoppen om vervolgens zijn eigen plan erdoor te drukken!

Een op hol geslagen jukebox
Zo raaskalde Rutte als een op hol geslagen jukebox door de tijd van Mariëlle Tweebeeke heen! Heb onlangs per SMS een uitnodiging naar Omtzigt gestuurd en wil hem persoonlijk vragen waar zijn boosheid vandaan komt. Je moet het maar durven! Bovendien was het onlangs gestuurde SMS van een SMS van dezelfde dag, maar dat zal niemand meer verbazen. Het oprichten van een clubje mensen die tussen de volksvertegenwoordigers en ambtelijke diensten staan was ook een radicaal idee of een dienst waar mensen met hun klachten over de overheid terecht kunnen! Maar meneer Rutte, die hebben we met de ombudsman echter die wordt 10 jaar structureel genegeerd, had Mariëlle kunnen zeggen.

Trailer spannender dan de film
Ze deed het helaas niet. Ze zat erbij en luisterde vooral dat Nederland een van de sterkste landen ter wereld is en dat hij Nederland goed uit de crisis wil halen, een crisis waar hij op vele terreinen zelf oor verantwoordelijk is. Tsja misschien dat Rutte nog een hoofdrol krijgt in het programma ‘Ik vertrek’ waarin mensen gevolgd worden die echt iets radicaal anders gaan doen. Sigrid Kaag reageerde op het interview door te zeggen dat het een belangrijk begin was maar vond de radicale ideeën enigszins tegenvallen. Soms is de trailer spannender dan de film voegde ze eraan toe. Ed Bok(t) vond het een slechte trailer van een film die nog gedraaid moet worden en waar Mariette Hamer, uit de mottenballen gehaald bij de SER het script voor mag schrijven. Dat belooft niet veel goeds!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden