Ed Bok(t) over macht, tegenmacht en onmacht!

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Levens verwoest
Dag lieve lezers, het is alweer even stil in politiek Den Haag, maar ja het is mei-reces voor Kamerleden. Zeg maar een vakantie zodat zij zich kunnen voorbereiden op de komende vergaderperiodes en stukken kunnen bestuderen of om wat tijd te nemen voor zelfreflectie, al zal dat laatste bij de meeste Kamerleden niet in hun hoofd opkomen ben ik bang. Ik moet als columnist nog bijkomen van de debatten over de toeslagenaffaire om over de tienduizenden slachtoffers zelf, wiens levens verwoest zijn nog maar te zwijgen!

Bewust achterhouden van informatie
Het pathologische gelieg van Mark Rutte, er geen actieve of een verkeerde herinnering aan hebben, de motie van wantrouwen en afkeur, het hier scheiden onze wegen van Sigrid Kaag, de achterkamertjespolitiek m.b.t de te kiezen Kamervoorzitter, om vervolgens de coalitie rijen weer te sluiten. Daarna het ‘lekken’ uit de ministerraad over het bewust achterhouden van informatie, het kon dus nog erger dan kwaadspreken over Kamerleden en sensibiliseren.

VVD-trekpop Sophie Hermans
En hoe zullen de ‘echte volksvertegenwoordigers’ uit de Kamer zich gevoeld hebben toen VVD-trekpop Sophie Hermans het rapport van de enquêtecommissie wel omarmde, maar omslachtig verklaarde dat de VVD-fractie de stelling van diezelfde commissie en wel dat er om politieke reden bewust informatie is achtergehouden anders weegt. Kom er maar om als je voor de rechter staat nadat je een ongeluk hebt veroorzaakt na door rood te zijn gereden! “Ben het met u eens meneer de rechter maar ik weeg het anders!” Tsja …

Macht en tegenmacht
Het eindigde met de Minister President Mark Rutte, die er wel herinnering aan had, actief zelfs dit keer en zei er niet trots op te zijn wat er in de ministerraad is gezegd, en weer door! Er werd veel gesproken over macht en tegenmacht maar wat jullie columnist Ed Bok(t) het meest bezig blijft houden is de onmacht, machteloos- en hulpeloosheid die ontstaan als je niet meer opgewassen bent tegen de situatie die zich voordoet gepaard met teleurstelling!

Pensioenkortingen dreigen
De onmacht als je leest dat het gegraai maar door blijft gaan, getuige de 1,5 miljard aan bonussen bij pensioenfonds ABP. Het wordt betaald omdat de externe beheerders, als zij meer rendement halen dan afgesproken, een deel van die winst als prestatievergoeding krijgen. En dat terwijl er nog pensioenkortingen dreigen voor deelnemers.

Stuitende arrogantie
De onmacht als je leest dat banken, die notabene na hun wanbeleid in stand zijn gehouden door ons belastingbetalers hun mensen ontslaan, vestigingen sluiten, tarieven verhogen en spaarders rente in rekening brengen. Banken die met een stuitende arrogantie honderden miljoenen euro’s aan boetes, opgelegd door zich niet aan witwascontroles te houden, die boetes hun eigen klanten feitelijk laten betalen.

Alarmschijf van deze week
De onmacht als je leest dat het coronabeleid van de regering onderhand meer lijkt op het presenteren van de top 40. Nieuw in de lijst; ‘lichtpuntjes in de pandemie’, en maar liefst 6 plaatsen gezakt, ‘voorlopig toch geen nieuwe versoepelingen’ en de alarmschijf van deze week is, ‘de avondklok had geen positief effect’ maar de klapper van de week is, ‘er komt wel, geen, wel geen vaccinatiepaspoort’ door Hugo de Jonge met als sidekick Ernst Kuipers.

Groot belastingvoordeel
De onmacht als je leest dat arbeidsmigranten door een maas (lees fout) in de wetgeving een groot belastingvoordeel hebben ten opzichte van Nederlandse gezinnen. Het is voor Poolse boekhouders een verdienmodel waar alleen bij Polen al in zeker 7.000 gevallen is uitbetaald. De onmacht wordt groter als je leest dat het misschien eind van het jaar pas wordt hersteld en dat het in de tussentijd, met terugwerkende kracht, is aan te vragen. Of als je leest dat we gewoon blijven doorgaan met de bouw van ongewenste Biomassacentrales, het subsidiëren ervan en je ziet dat er op veel plekken in Nederland ongelofelijk veel bomen worden gekapt, door gemeentes maar ook door Staatsbosbeheer en dat notabene in de broedtijd.

Misbruik van miljarden subsidies
De onmacht dat we Nederland maar vol blijven plempen met windmolens en zonneparken die vervolgens, met misbruik van miljarden subsidies in handen komen van buitenlandse investeerders. Wat te denken van de onmacht van boeren, die de groene overheid van de linkse klimaattafels op zich af zien komen om hun levenswerk en Nederlands handelsmerk met gebruik van de hun gewenste cijfermatige rapporten systematisch te gaan ontmantelen.

Sneeuwwitje weer tot leven is gekust
Laat ik het maar luchtig afsluiten lieve lezers met een waarachtig verhaal dat Sneeuwwitje weer tot leven is gekust door een prins in een sprookje wat natuurlijk echt niet meer kan in deze tijd, aangezien zij in coma lag en geen toestemming heeft kunnen geven voor de kus. Ook de zeven dwergen moeten vervolgd worden omdat zij, toen zij Sneeuwwitje schijndood op de vloer van hun huisje vonden, haar jasje hebben losgemaakt, het haar gekamd en haar lichaam hebben gewassen met water en wijn in de hoop dat ze zou ontwaken! Zijn jullie er nog?

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden