Column: EdBokt over Hugo de Jonge & Friends voor feesten en partijen!

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over Hugo de Jonge & Friends voor feesten en partijen!

Gluiperige Ermelose boa
Bij de belastingdienst worden medewerkers die telefonisch contact hebben met burgers uitgescholden en bedreigd, een verschrikkelijk en verwerpelijk fenomeen! Je kunt het met de belastingdienst niet eens zijn, maar naar medewerkers die ook gewoon hun werk doen doe je zoiets niet. Ik heb het in een van mijn columns ooit opgenomen voor een lokale boa. Hij was verschrikkelijk irritant, gluiperig en stiekem maar hij deed ook gewoon zijn werk. Tsja lieve lezers, dat wou Ed Bok(t) toch maar even gezegd hebben.

Defensie waakt over ons
Enfin die mensen, ca 30.000 medewerkers bij de belastingdienst, halen iedere werkdag ruim 1 miljard euro binnen om Nederland draaiende te houden, althans zo wordt het uitgelegd. Zou dat niet gebeuren dan worden de dijken niet meer verstevigd, slibben de wegen dicht, gaat het licht uit in ziekenhuizen en lopen er geen agenten meer op straat! Zonder die zeg maar 300 miljard per jaar hebben we ook geen goede en geventileerde scholen, geen goede infrastructuur, geen goede ICT-systemen om mee te werken en bijvoorbeeld geen marine, land- en luchtmacht met voldoende mensen en materieel die over onze veiligheid waakt. Zonder goed functionerende belastingdienst vallen we terug naar niveau ontwikkelingsland.

Onkunde op ministeries
Tja lieve lezers en daar dacht Ed Bok(t) wringt de schoen. Wat is er de afgelopen kabinetten Rutte zo verkeerd gegaan aangezien het aan alles wat met de 1 miljard per dag zou moeten zijn juist ontbreekt. Er zijn tientallen miljarden verkeerd gebruikt, over de spreekwoordelijke balk geflikkerd, verprutst en aan verkeerde dingen uitgegeven. Je leest het zo vaak, verkeerd begroot, te duur uitgevallen waaruit je, zeker gezien het patroon waarmee dat plaatsvind kunt spreken van onkunde bij de uitvoerenden en leidinggevende ministeries- en ministers!

Kilometers aan frikadel
Tijdens mijn werkzame leven probeerde ik bij het presenteren van rapporten met cijfers die betrekking hadden tot onnodig verlies dit te visualiseren door het uit te drukken in een X aantal BMW-auto’s, of schoenen of het aantal frikadellen die je er mee zou kunnen kopen achter elkaar te leggen. De metafoor was dan de afstand tussen Amsterdam en Berlijn en terug aan kilometers frikadellen, wetende dat die 18 centimeter lang zijn en dus best veel.

Stichting open portemonnee
Daar komt Ed Bok(t) bij deze enorme verkwisting niet mee weg, dat is niet in herkenbare dingen uit te drukken, zo erg is het. De meest recente verkwisting van de overheid zou ik echter wel op deze manier willen uitdrukken, ook omdat dit ‘Corona gerelateerd’ is. Het gaat hier om de Fieldlab evenementen van Stichting Open Nederland van een oud-generaal en twee slimme consultants.

Feestje van 4.000 euro
Middels een niet openbaar aanbestede opdracht mogen zij ruim 1.1 miljard belastinggeld uitgeven aan zogenaamde testevenementen waar, vanuit deskundigen en medici de nodige kritiek op is. De evenementen zijn voor 2,5 maand gepland voor ca 232.000 door de Stichting geteste mensen wat neerkomt op 4.000 euro belastinggeld per bezoeker. Om over het 538 Koningsfeest nog maar te zwijgen. Van 1.1 miljard euro kun je het aantal IC- plaatsen fors uitbreiden, je kunt er ook vaccins van kopen om sneller uit de crisis te komen en je kunt het besteden als investering in de zorg maar niet in feestjes Hugo!

Clownsschoenen voor Hugo
De arrogante reactie van Hugo de Jonge waarin hij zegt hoe blij die mensen er mee zijn die een kaartje hebben weten te bemachtigen en dat je als je dat niet wilt het ook niet hoeft, en thuis ook een DVD op kan zetten is stuitend te noemen. Als ik die 1.1 miljard dan toch voor de beeldvorming voor mijn trouwe lezers wil visualiseren! Het zijn 20.000 dikke BMW 3i en in de meest luxe uitvoering, of als we bij de favoriete schoenen van ons feestvarken Hugo de Jonge blijven ruim 4,5 miljoen paar Mascolari in de delfts blauwe uitvoering. Al denk ik dat een paar nieuwe clownsschoenen voor de nieuwe carrière van Hugo beter zullen passen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden