Column EdBokt: ‘Wordt Mark Rutte de opvolger van Frank de Boer?’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: ‘Wordt Mark Rutte de opvolger van Frank de Boer?’.

Bom onder geloofwaardigheid
Dag lieve lezers, het was afgelopen week weer een hectisch weekje zeg, overigens wel een geweldige week voor columnisten. Want schreef ik vorige week nog leuk over de ceremoniemeisjes Annemarie en Kajsa bij het huwelijk tussen Mark en Sigrid, nou daar kan een vette streep door. Jonkvrouw Kajsa Ollongren die haar hele politieke carrière niets, maar dan ook niets heeft gepresteerd, legde door haar gestuntel met vertrouwelijke notities een bom onder de formatie maar ook een bom onder de geloofwaardigheid, voor zover die er nog is in politiek en van Mark Rutte en de nieuwe lijder, sorry leidster Kaag in het bijzonder.

Mee in haar val
Gelukkig komt er een onderzoek naar hoe de notities, met name die over Pieter Omtzigt tot stand zijn gekomen en wie daarvoor verantwoordelijk is. Het feit echter dat Mark Rutte eerst verklaarde dat daar geen antwoorden op gaan komen, en dat de opmerkingen niet van hem en ook niet van Kaag zijn zegt feitelijk genoeg! Tsja de D’66 Jonkvrouw Kajsa Ollongren nam helaas ook Akela Annemarie Jorritsma mee in haar val! ‘De Annemarie’ die door mij ooit in een column is opgevoerd, iets wat voor nieuwe lezers natuurlijk even een korte uitleg vraagt.

Kaplaarzen tot aan de knieën
Ik heb als Ed Bok(t) ooit in een column mijn heimelijke liefde voor Edith Schippers bekend. Nu ik dus dat gestuntel met die verkenners zie denk ik dan, hadden ze ‘mijn Edith’ maar als formateur aangesteld. Ik zie Edith nog zitten bij Jinek op de bank met kaplaarzen tot aan de knieën, het haar lekker nonchalant lang met krullen. Ze leek op die bank totaal niet op een minister en had met haar ‘looks’ een chique eigenaresse van een wel zeer ‘exclusieve club’ kunnen zijn. Maar mijn Edith heeft wel kennis van zaken, is altijd heel duidelijk in wat ze zegt, en mijn Edith neemt zeker geen blad voor de mond.

‘Spreekwoordelijke ballen’
Soms dacht ik toen, nu pakt ze haar zweep maar neen, zelfs zonder was Edith de meesteres binnen de VVD en voor mij destijds de enige politicus met ‘spreekwoordelijke ballen’! Ze zou met Annemarie Jorritsma een hele goede combinatie zijn bij de Olympische Spelen bij het onderdeel ‘dressuur’ en zeker gaan winnen. Esther natuurlijk als de amazone en Annemarie als …. nou ja vul dat zelf maar in. Jammer dus dat ik, ehhh we Edith Schippers niet meer zien.

‘Te kakken’ wordt gezet
Maar lezers het is natuurlijk een schande dat Pieter Omtzigt, een volksvertegenwoordiger die maar liefst 342.000 voorkeurstemmen kreeg en een geweldige staat van dienst heeft, op deze wijze wordt behandeld en ‘te kakken’ wordt gezet. Eerst door zogenaamde kopstukken uit zijn eigen partij die middels een typisch ‘Christelijk Democratisch Appèl fluistercampagne’ hun eigen Tweede kamerlid en running mate Omtzigt in een negatief daglicht wilden stellen!

Arme Wopke
Pfftt … denk ik dan, laten die zich maar met ‘integriteitskwesties’ bezighouden van enkele CDA-prominenten en regenten, wat maar weer eens bevestigd dat het daar vooral gaat om het hebben van een ‘old boys network’ wat elkaar baantjes en geld toespeelt. Arme Wopke, zie dat allemaal als lijsttrekker maar weer te lijmen met je, zo stond tenminste te lezen op de notities ‘onderhandelingsstijl’ waar Mark en Sigrid blijkbaar het nodige van vinden.

Staaltje Rutte-doctrine
Tsja, beste lezers, dat belooft de komende week dus wat als demissionair MP Mark Rutte opnieuw een staaltje Rutte-doctrine moet zien te verdedigen. Het zijn natuurlijk persoonlijke opvattingen van ambtenaren en tja, die hoef je niet te verantwoorden zou de verdediging kunnen zijn. Ik kan mij er op verheugen!

Witte staf
Ow ja beste lezers, dat wil Ed Bok(t) ook nog wel even kwijt. Er was de afgelopen week veel te doen over het Nederlands elftal dat geen statement had gemaakt over de slavenarbeid en ruim 6000 doden bij de bouw van stadions voor het WK in Qatar. Ik zeg; niet nodig, de KNVB heeft al een tijdje geleden Frank de Boer aangesteld als bondcoach en die gaat zich met zijn compleet witte staf dus bewust niet plaatsen voor Qatar, probleem opgelost!

Zwabber beleid
Witte staf? Dat worden vast de eerste Kamervragen van Sylvana’s BIJ1 en mocht Mark Rutte na woensdag een andere carrière zoeken, misschien is het bondscoachschap wel wat voor hem? De KNVB is blijkbaar gek op coaches met een strakke discipline en zwabberbeleid.

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden