Column: EdBokt over dreigende ‘kont met schuld’ door verkiezingsprogramma’s

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over een dreigende ‘kont met schuld’ door verkiezingsprogramma’s.

Ze blijven mijnheer zeggen
Dag lieve lezers. Ik moest deze week bij het lezen van de verkiezingsprogramma’s van o.a. de PvdA en GroenLinks aan mijn jeugd denken, en moest daarvoor wel een heel eind terug in mijn geheugen. Toch weet ik het nog precies of zoals politici dat zo mooi kunnen zeggen, ik heb er actieve herinneringen aan. Ik zat op de lagere school ‘de Irene school’! Op vakantie gaan zat er toen bij ons thuis niet in. We woonden in een huurwoning aan de Kampvelderweg en mijn zus en ik waren al ‘reuzeblij’ met een abonnement op het ‘Bosbad Ermelo’, waar je dan ook bijna de gehele vakantie te vinden was. Ow ja, mijn vader huurde wel een keer een auto, een blauwe Ford Cortina, waarmee we ook een dag naar de dierentuin gingen. Maar dat was het dan ook wel. Ik herinner mij ook, daar moest ik dus aan denken, dat mijn vader een collega had in dezelfde functie, met dus hetzelfde salaris, maar die al wel een auto bezat en die wel met zijn kinderen op vakantie ging. Weet ook nog dat hij tegen mijn vader zei; Joh maar dat kunnen jullie ook doen hoor. Gewoon geld lenen, hij voegde er nog aan toe; je kunt beter een ‘kont met schuld’ hebben dan je geld op de bank te zetten, bovendien blijven ze altijd mijnheer tegen je zeggen. Achteraf ben ik toch wel blij dat mijn vader die raad niet heeft opgevolgd, en zelf heb ik dat ook meegenomen. Zo kreeg Ed Bok(t) toch wat mee voor later!

Wit of zwart weggelakte teksten
Pffft Ed Bok(t) hoor ik jullie denken, waar gaat dit naar toe? Nou beste lezers aan die jeugdherinnering moest ik denken toen ik de diverse verkiezingsprogramma’s erop nasloeg; D’66 staat voor een nieuw begin met als knaller; laat iedereen vrij maar niemand vallen! Het CDA waar inmiddels zo’n beetje alle sterren de coronaregels hebben overtreden zegt; nu doorpakken op een beslissend moment om lessen te trekken en vooruit te kijken! De VVD of beter gezegd het merk ‘Mark Rutte’, die zich met een persoonlijke advertentie of brief in de krant tot de lezers richtte met ‘Samen naar de eindstreep. En verder’. Tsja, je moet maar durven te zeggen dat je de door je eigen partij uitgeklede zorg wilt versterken en je een sterke overheid wilt, met een menselijk gezicht én de kracht om te beschermen, of was het nu ‘afschermen’ middels zwart of witgelakte WOB-teksten.
De Christen Unie gaat de strijd aan met; Kiezen voor wat echt telt, waar de PvdA weer voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland gaat en bij GroenLinks is het tijd voor het nieuw realisme! De ‘Linkse’ partijen willen vooral veel geld uitdelen door te nivelleren en zijn bereid om onze Staatsschuld ook fors op te laten lopen!!

Oom Dagobert van de EU
Tja beste lezers, dat baart Ed Bok(t) dus enorme zorgen. De schuld die, zeker als de Linkse partijen en D’66 hun zin krijgen, in één grote EU-pot met schulden komt zal ons ‘Nederlandse belastingbetalers’ flink kunnen opbreken. Volgens de Europese norm mag een Staatsschuld 60% van het Bruto Binnenlands Product bedragen, oftewel de totale waarde van alle in een land geproduceerde goederen/diensten. Gemiddeld zit Europa op 102,7% en zijn er met landen als Griekenland 180%, of als Italië en Frankrijk die ieder een schuld hebben van 2.400 miljard waar Nederland met 404 miljard schril bij afsteekt. Dat zijn landen waar amper hervormingen worden doorgevoerd en die wij deels financieren. De EU-schuld bedraagt 13 biljoen Euro en de Wereld stevent af op een financiële catastrofe. Niet alleen door Corona maar ook door het beleid van Centrale banken. Was getekend Hans Hoogervorst. Luistert er in Politiek Den Haag helemaal niemand meer naar oud VVD-er Hans Hoogervorst?

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Graag tot na de lockdown! Reserveer op tijd!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden