Column EdBokt: Verkiezingswinst voor Bok(t) Boeren, Burgers en Buitenlui

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: Verkiezingswinst voor Bok(t) Boeren, Burgers en Buitenlui.

Akwasi als privéchauffeur
Ik moest na de ‘verpletterende uitslag’ direct terugdenken aan het moment dat ik na een lijsttrekkersdebat in mijn limo, met Akwasi als privéchauffeur net als Fortuyn deed en door het geopende portierraam naar de verzamelde pers riep: ik word de nieuwe Minister-President van dit land! Tsja lieve lezers, Nederland zal er na 17 maart 2021 totaal anders uitzien. Boeren worden weer voor vol aangezien en met zeer veel respect behandeld zoals ik, als een reïncarnatie van ‘Boer Koekoek’, had beloofd. Het bezorgde de partij Bok(t) Boeren, Burgers en Buitenlui in ieder geval 53.919 stemmen van Nederlandse boeren als o.a. melkveehouders, akkerbouwers en tuinders op. Buitenlui Ondernemers wiens ‘economisch belang’ in de sector met 30 miljard per jaar enorm belangrijk is. Elke boer houdt ’10 mensen aan het werk’ in Nederland. Kom daar maar eens om, en in dat ‘boerenbestand’ wilden GroenLinks en D’66 fors het mes zetten! Akwasi stuurde de ‘limousine’ uiterst behendig tussen de menigte door waarmee zijn deelname aan het NPO- programma ‘De gevaarlijkste Wegen’ goed van pas kwam toen we op weg gingen naar de NPO-studio van Op1.

Hugo wint de Voice 2021
Het werd na de verkiezingen in 2021 niet alleen het jaar van de boeren, want Bok(t) Boeren, Burgers en Buitenlui had nog de nodige veranderingen op het programma staan. Er zou weer grenscontrole komen voor personenvervoer, ‘illegaliteit’ wordt strafbaar zodat er een einde gemaakt kan worden aan het illegale verblijf van zeker tienduizenden. Er komen strengere asiel-regels zodat alleen ‘echte vluchtelingen’ kunnen worden opgenomen. Ook wordt de militaire dienstplicht weer ingevoerd, het idee van Pim Fortuyn aangevuld met de mogelijkheid te kiezen voor zorg en maatschappelijke ondersteuning. Op die manier leert de jeugd weer discipline, zijn er genoeg zorghanden aan bed en kan de ‘gemeente’ taken die sterk verwaarloosd werden laten uitvoeren. Het wordt ook het jaar dat alle politiek betrokkenen uit de toeslagenaffaire op non-actief worden gezet zonder behoud van wachtgeld. Alle soorten toeslagen worden afgeschaft. De huur van sociale woningbouw wordt, net als de zorgpremie verlaagd zodat mensen met een minimumloon normaal de huur kunnen betalen en ook niet meer naar de voedselbank hoeven, en openbaar vervoer wordt gratis voor gepensioneerden. Het wordt ook het jaar dat Leontien bij Marco Borsato thuis de borden weer omdraait en Hugo de Jonge de Voice 2021 wint.

Als je voor stemt ben je tegen
Net toen ik mijn regeringsplannen steeds meer in beeld kreeg schrok ik wakker van Jos Houben, de dagvoorzitter van het CDA- congres. Mijn partij Bok(t), Boeren, Burgers en Buitenlui zou wel een regering vormen met de V.V.D waar plots de D van ‘Democratie’ weer telde en met het ‘CDA’ van Wopke. Tja, zo schrok ik wakker want daar moest eerst over ‘gestemd’ worden tijdens het CDA-congres. Wopke Hoekstra had dan wel gezegd in een interview voor de Telegraaf dat kiezers van alle partijen gehoord moesten worden, maar ja kiezers van de partij B.B.B en B, dat lag gevoelig binnen het CDA. Jos Houben stak van Kooten en de Bie naar de kroon door de aanwezigen te laten stemmen door een gekleurd briefje in de lucht te houden. Als u voor bent, stemt u tegen. En als u tegen bent stemt u voor deze resolutie. Tsja en daarmee kwam een eind aan mijn droom en werd ik door de realiteit ingehaald. Er wordt massaal ‘vuurwerk’ afgestoken en op straat getoast op 2021 het nieuwe jaar! Daarom wens ik al mijn lezers een gelukkig en bovenal gezond 2021 toe…. Proost!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Gesloten tot dinsdag 19 januari 2021. Graag tot ziens!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden