Column EdBokt: Brief van vernederlandste circusartiest Buba

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: Brief van vernederlandste circusartiest Buba. (Zie website Stichting Buba).

Plekje vlak bij Artis 
Lieve meneer Rutger Groot Wassink. Ik richt mij met dit schrijven tot u omdat ik weet dat u een wel zeer ‘ruimhartig’ mens bent waar het gaat om de opvang van vele honderden uitgeprocedeerde asielzoekers, kansloze gelukszoekers als ook krakers die feitelijk illegaal in Nederland verblijven die u in Amsterdam, hoofdstad van Nederland zo ondersteunt. Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik u, een ‘GroenLinks’ politicus een heel ‘persoonlijke brief’ zou schrijven. U zult, na het lezen ervan dan hopelijk ook begrijpen dat u letterlijk en figuurlijk mijn laatste strohalm bent, en dat ik mij daarom tot u richt. Ik hoop ook dat u niet al te lang wacht met het lezen van de brief want a.s. dinsdag wordt besloten of ik definitief zal worden uitgezet. Waarom ik uitgerekend om uw hulp en die van Amsterdam vraag zult u zich misschien afvragen? Ik zal het u, die in de wereld bekend staat om het feit dat u, lees de gemeente Amsterdam, of lees de belastingbetalende Amsterdamse burgers vele miljoenen aan ‘belastinggeld’ uitgeeft, iemand zoals ik financieel te steunen. Of het nu gaat om ‘bed, bad en brood’ of een vlogcursus, yogalessen, een feestje of een cultureel avondje, helemaal niets is in uw Amsterdam te dol. Dus wie weet kunt u een plekkie in de Plantagebuurt regelen.

Van Ankie naar Carola
Zoals u hebt kunnen lezen is mijn vader er na mijn geboorte vandoor gegaan en is, of het niet erger kan mijn moeder vermoord. Ik ben liefdevol opgevangen door mensen zonder wie ik het zeker niet had overleefd. Dat speelde zich zo’n 45 jaar geleden af in Afrika. Mijn ‘adoptieouders’ hebben goed voor mij ‘gezorgd’ en hebben mij ook veel geleerd zodat ik wat terug kon doen voor hun inspanningen. Ik ben een ‘succesvol’ circusartiest geworden en heb, samen met mijn adoptieouders overal opgetreden, we zijn dan ook een hechte gelukkige familie geworden. Echter dreigt er nu omdat wij ook niet meer samen mogen optreden, iets wat ik zo vreselijk mis en niet begrijp, een einde aan mijn verblijf in Nederland te komen. Ik ben te oud om nog een andere baan te vinden, want met 45 jaar ben je in Nederland oud en afgeschreven. Ik zou zo graag mijn vervroegd pensioen, laat ik het maar positief benaderen, hier samen met mijn familie willen beleven maar wordt, als het aan Carola ligt misschien uitgezet naar Frankrijk. Ik weet het, een prachtig land alleen moesten er dan geen Fransen wonen. Officieel ging Ankie Broekers- Knol van Justitie en Veiligheid erover en met haar ‘daadkracht’ was het geen probleem geweest. Maar helaas voor mij beslist nu Carola Schouten, vicepremier en minister van Landbouw, Natuur- Voedselkwaliteit.

Buba is gek op Groen
Ik eindig mijn brief aan u met het verzoek een goed woordje voor mij te doen zodat ik samen met mijn familie mijn oude dag in Nederland mag beleven en meemaken. Misschien wil Femke, uw baas anders wel een uitzondering maken en voor mij, als het echt niet anders een plekje aan de Plantagelaan regelen. Ik las nog dat u in Amsterdam ruim 3,5 miljoen euro heeft uitgegeven voor één terugkeerder! Tsja dan kan geld in Amsterdam toch geen issue zijn! Buba bedoelt; een wethouder die jaarlijks miljoenen over de balk, ehhh overheeft voor illegale overlast gevende, ehhh artiesten, heeft toch wel een potje liggen voor een ehhh ‘vernederlandste’ circusartiest. Doe je best, lieve groeten en een dikke olifantspoot van Buba.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden