Column EdBokt: ‘Het prijskaartje van Ermelo-Gate’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: ‘Het prijskaartje van Ermelo-Gate’.

De meiden van mmmmmm
Beste Lezers, al vaker heb ik in mijn columns geschreven over het gebrek aan objectiviteit bij onze staatszender de NPO en de manier waarop het ‘publieke geld’ (lees belastinggeld) wordt uitgegeven. De hotelkosten voor Twan Huys a raison van 6.500 euro per nacht om de verkiezingen in Amerika te verslaan zegt daar genoeg. Zo ook de truc om enkele presentatoren een buitensporig salaris te kunnen geven middels de inzet van productiebedrijven die hen betalen als ‘formatontwikkelaar’ om zo onder de wetgeving uit te komen. Tsja, of Margriet van der Linden, met ‘M’ ook tot de NPO-veelverdieners behoort? Ik vermoed van wel. Columnist Ed Bok(t) mist de kritische manier van interviewen van Fidan Ekiz die, misschien daarom wel plaats moest maken voor het smaakloze M. Ik ben er, lang leve internetinformatie achter gekomen waarom politici van D’66’ oververtegenwoordigd zijn bij; Buitenhof, Op1 en bij M. Wat bleek; de ‘vrouw’ van Kajsa Ollongren is de producente van het programma M waardoor ‘presentatrice’ Margriet dus op de loonlijst staat van de partner van Kajsa Ollongren. Tsja en wie dit mogelijk maakt is Shula Rijxman, NPO- voorzitter en huisvriend(in) van Ollongren.

Jansen Beveiliging & Elektro: een solide, allround installatiebedrijf met een uitstekende reputatie op de Noordwest Veluwe

De mannen van mmmmmm
Diezelfde Minister Ollongren wil met het aanstellen van een onafhankelijke externe partij rond de komende verkiezingen de impact van ‘desinformatie’ op de Tweede Kamerverkiezingen minimaliseren door dit ‘nieuws op internet te laten monitoren’. Tja, beste lezers, weer zo’n typisch D’66 plan waar geen kop en staart aan zit en wat alleen maar geld gaat kosten. En wie bepaalt of nieuws desinformatie is? Het nieuws rond de ‘bestuurlijke crisis’ in het pittoreske Ermelo, mijn woonplaats zal M of Op1 niet halen! Gelukkig maar want het is geen reclame voor de lokale politiek zullen we maar zeggen. De kranten staan er vol van en ‘Ermelo-Gate’ sierde ook zaterdag de voorpagina van de Stentor West-Veluwe. Of die kop die boven het artikel geschreven ook desinformatie is? ‘Burgerbelangen ruikt bloed’ staat er vet boven het artikel waar het BBE-raadslid Han Wilhelm zegt antwoorden te willen hebben over de hoofdpijndossiers. Of hij en de burgers van Ermelo, met name hen die bij deze dossiers betrokken zijn die antwoorden ook krijgen is nog maar de vraag, nu één van de hoofdrolspelers van het toneel is verdwenen/heeft verlaten. Wordt bloed ruiken een doekje voor het bloeden? Oftewel; een magere troost!

De strategie van mmmmmm 
Ruim een ton of zelfs het dubbele is het ‘prijskaartje’ voor deze raadsenquête die de Ermelose gemeenteraad instelt. Is het dat allemaal waard? Als hoofdrolspelers er niet meer zijn of deze de ‘slimme trucjes’ van Rutte gebruiken zal de onderste steen vermoedelijk niet boven komen. Ed Bok(t) geeft hierbij wat tips. Gebruik om het niet te laten ontploffen dus ‘verkleinwoordjes’. Ik herinner mij het debat over het tijdelijk containerkantoor voor de Koning dat 4 ton kostte waar Rutte sprak over containertjes, of bij de villa van de Koning in Griekenland sprak over een steigertje en bij de dubbele vergoeding voor de inboedel van paleizen over ‘meubeltjes en spulletjes’ en bij zijn ‘VVD-collega’ die fraudeerde met zijn declaraties over, kleine dunne feitjes. Tja en als verkleinwoordjes niet meer helpen is er nog het ‘strategisch geheugenverlies’. Dat zal de komende week wanneer Snel, Wiebes, Asscher en Rutte ondervraagd worden over de toeslagenaffaire vast en zeker weer gebruikt worden. Misschien gaat het in Ermelo anders, maar of het bloed ruiken wordt, bloed aan de paal of het bloed kruipt waar het niet gaan kan? Over ‘twee ton’ verder weten we het!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden