Column EdBokt: Het politieke ‘wegkijken’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: Het politieke ‘wegkijken’.

Who the Fu#% is Paul
Beste lezers, er was voor columnisten de afgelopen week weer genoeg om over te schrijven zeg. Ow ja, natuurlijk speelde de gemeente Ermelo met haar bestuurscrisis in de media ook weer een belangrijke rol maar daarover houd ik mijn ‘columnistenkruit’ nog droog en wacht de parlementaire- of raadsenquête zoals het in ‘lokale politiek’ genoemd wordt eerst nog af. Ermelo-gate wordt vervolgd dus. Neen, ik doel meer op de reacties over het moeten onderduiken van een leraar na ‘ernstige bedreigingen’ aan zijn adres. Het politieke ‘wegkijken’ werd nog wel het meest gesymboliseerd door Paul Rosenmöller, voorzitter van de onderwijsorganisatie VO-Raad. Hij gaf de social-media de schuld dat de man moest ‘onderduiken- en vrezen’ voor zijn leven. Ik hoor veel van mijn jonge lezers denken, Paul Rosenmöller, ‘Who the Fu#%’ is Paul Rosenmöller? Tja, wie de mans levensloop wil lezen moet maar eens naar Wikipedia.

Van bond naar bonus
Kort samengevat is Rosenmöller vanuit een welgestelde familie, een afgebroken studie sociologie ‘ideologisch bevlogen’ in de Rotterdamse havens terecht gekomen. Hij werd districtsbestuurder bij de FNV en bestuurslid van de GML; staat voor Groep Marxisten- Leninisten die ‘geweldbereid’ streefde naar een communistische staat in Nederland en sympathiseerde met foute communistische regimes als Rode Khmer in Cambodja. Zo kwam hij uiteindelijk bij GroenLinks, dat jaar opgericht uit een fusie van vier kleine linkse partijen. Enfin de rest laat zich raden! Paul Rosenmöller is, net als Wim Kok, van bijzonder fanatiek vakbondsman en een gedreven politicus afgegleden naar het niveau ‘grootgraaier’ uit publieke gelden en commissariaten! Van vakbond naar bonus zullen we maar zeggen. Paul Rosenmöller was tevens een van de politici die ‘een serieuze bijdrage” hebben geleverd aan de demonisering van Pim Fortuyn die verrassend op weg leek om Minister-President van Nederland te worden. We weten helaas allemaal wat de vreselijke gevolgen daarvan zijn geweest.

Lijntje met Pim
Na de moord op Pim Fortuyn werd hij met de dood bedreigd en verliet hij de Politiek. Hij gaf het GroenLinks stokje over aan Femke Halsema om later op verzoek van Jesse yes we can Obama terug te keren in de eerste Kamer. Ed Bok(t) vraagt zich nu, zeker in deze tijd met zoveel versplintering en polarisering in de politiek, wel eens af hoe ons land er uit zou hebben gezien als hij inderdaad Minister-President zou zijn geworden. Tja, Harry Mens, makelaar en televisiepresentator, claimde na de moord ‘een lijntje’ met zijn Pim te hebben. Maar aangezien Harry Mens het zelf niet meer zo op een rijtje lijkt te hebben hoeven we hem niet te vragen wat Pim er zelf van zou denken. Ow, er zou met ‘Pim’s’ idee voor een dienst- en zorgplicht geen tekort aan handen in de zorg zijn en het onderwijs zou er beter voor staan. Om nog maar te zwijgen over de ‘massa- immigratie’ van kansloze asielzoekers die hulp aan echte vluchtelingen ernstig in de weg staat.

Ga toch lekker plaatjes draaien
Bij het zien van zoveel politieke onkunde van lieden die allemaal een graantje mee willen pikken uit de ruif van goedbetaalde Kamerleden zou hij zich omdraaien in zijn ‘marmeren graftombe’ in het Italiaanse plaatsje Provesano di San Giorio. Ik heb als Ed Bok(t) geen lijntje maar weet zeker wat Pim Fortuyn tegen Sylvana Simons- oud VJ bij muziekzender TMF gezegd zou hebben, na het lezen van het stompzinnige partij- programma van haar partij ‘Bij 1’, daarbij denkend aan de legendarische woorden gericht aan NPO Wouke Scherrenburg; ‘Ach mens ga weer lekker plaatjes draaien’.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden