Column EdBokt: Lokale politiek eerste klant voor Ermelose natuurbegraafplaats?

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: Lokale politiek eerste klant voor Ermelose natuurbegraafplaats?

Stroopwafel Henkie
Tja beste lezers, het valt nog niet mee een goede pakkende slogan te bedenken voor mijn verkiezingscampagne waarmee ik in 2021 in de Tweede Kamer wil komen. Heb de partijstandpunten al wel klaar voor de lijst Ed Bok(t), maar hoe verkopen we het? De tijd dringt en de concurrentie is hevig. ‘Tijd voor nieuw realisme’ de slogan van ‘Jesse Yes we can Obama’, waar opvalt dat er veel gratis wordt zoals kinderopvang en dat dit allemaal gefinancierd moet worden uit o.a. hogere belastingen die vooral weer de hardwerkende middenklasse zal raken. D’66 gooit het op ‘Een nieuw begin’ met Al Sigrid Kaag, waar het CDA met voorman Hugo de Jonge samen wil bouwen aan een Nederland waar, jullie raden het natuurlijk al de samenleving weer eens voorop staat en dat, samengevat in de pakkende slogan ‘Zorg voor elkaar’. De PvdA met Lodewijk Asscher gaat dus weer voor een ‘eerlijker en fatsoenlijker’ Nederland met de slogan “#NietZonderJou. Tja beste kiezers, ehhhh lezers, de campagne slogan van de VVD is nog niet bekendgemaakt en ook van onze Henkie niet. ‘Niets is te Dol’ is misschien wel iets voor onze ‘stroopwafel Henkie’.

Eerste klant natuurbegraafplaats
Ik las dat mijn vriendin Sylvana Simons samen met Quinsy Gario, een Curaçaos-Nederlandse dichter, kunstenaar en ook activist, die vooral bekend werd door zijn bijdragen aan het project Zwarte Piet Is Racisme en het zwartepietendebat, met Bij1 ook campagne gaat voeren om met haar partij de Tweede Kamer in te komen. Zij geeft daarmee zelfs haar zetel in de raad van Amsterdam op. Tja, het wordt er in de politiek, zowel lokaal als landelijk allemaal niet geloofwaardiger op.

Ook in mijn woonplaats Ermelo, want jullie weten natuurlijk wel, het staat ook al wekenlang in kranten dat er daar het nodige speelde. Het kwam de afgelopen week tot een ‘voorlopige climax’ met het toch wel onverwachte vertrek van de burgervader André Baars. Zijn positie stond al wel ter discussie, maar voordat hij überhaupt op vragen antwoord kon geven, wat hij ook niet wilde en niet zal doen, vertrok hij na zijn verklaring door de spreekwoordelijke zijdeur. De bestuurbaarheid van Ermelo staat voorop zei Sarath Hamstra van het CDA. “Ons doel was een brug te slaan naar de burger, hen betrekken bij beslissingen die we hier nemen”, en constateerde dan ook dat het wantrouwen in politiek alleen maar is toegenomen. Hopelijk krijgt men de boel weer op de rit, anders is de lokale politiek de eerste klant op de Ermelose natuurbegraafplaats, die er nog niet is!

Annexatie van ons Ermelo
Of het dan allemaal niet erg genoeg is zag ik deze week, komende uit de richting van Harderwijk, aasgieren zitten op het bord Ermelo wat bij het begin van de bebouwde kom staat. Ze zaten daar waarschijnlijk na het persbericht van ‘gemeentebelang Harderwijk/ Hierden’, dat een fusie met Ermelo wilde voorstellen aan de commissaris van de Koning. Niet alleen ongepast gezien de situatie in Ermelo, maar ook een schrikbeeld voor de liefhebbers van het zwembad Calluna. Die werden al verrast met een verhoging zwemtarieven van 2 eurocent maar als het aan Harderwijk ligt of in ieder geval Gemeentebelang, zullen zij straks naar Harderwijk moeten om hun baantjes te kunnen zwemmen. Dan snap je dus niets van wat inwoners bezighoudt, of van het Maatschappelijk veld zoals dat politiek heet. Dan kun je dus verzuipen!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden