Column: EdBokt over normen en waarden

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: EdBokt over normen en waarden.

Skateboard Johnny
Tja lieve lezers, ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar ik kan het woord Corona onderhand niet meer horen. Maar ja, het er niet meer over hebben betekent niet dat het weg gaat, sterker nog, het virus gaat onze levensstijl verslaan als we niet snel en allemaal de regels respecteren. Ik hoor het Skateboard Johnny, zo noemde ik Jan Peter Balkende nadat hij klunzig van een skateboard flikkerde, nog zo zeggen; ‘Normen en Waarden’ en ‘Fatsoen moet je doen’ was zijn credo naar de verkiezingen. Maar het is met respect voor elkaar en het respecteren van regels alleen maar minder geworden. En ja, het is ook makkelijker om het Kabinet de schuld te geven en ja, het beleid is soms ook niet te begrijpen en ja, vaak te laat, onduidelijk, verwarrend en inconsequent en ja, nog steeds zijn zaken zoals materiaal niet op orde. Maar ja dat ontslaat ons nog niet van de plicht om de regels te respecteren en na te leven toch! Gut o gut, hoor de columnist Ed Bok(t) ons eens toespreken hoor ik jullie nu denken!

Schots en scheef
Klopt en het is ook eigenlijk niets voor mij. Maar ik wil weer naar een voetbalstadion kunnen of een concert, met vrienden uit eten of iemand een welgemeende knuffel kunnen geven of op vakantie naar mijn ‘koninklijke’ vakantiehuis in Griekenland. Pfftt wat een toestand nu er na 20:00 uur geen drank meer mag worden verkocht en of het wat uitmaakt, je kunt de hele dag overal drank kopen! Ik snap de commotie wel richting personeel van de winkels als zij iemand aan de kassa een flesje wijn moeten weigeren. Kijk in Schotland staat alle drank, ook sterke drank, gewoon in de winkel. Het mag er op zondag ‘wettelijk’ niet verkocht worden maar daar hoeft men het drank schap niet te blokkeren en beveiliging bij de kassa’s te zetten. Daar worden de regels ‘zonder toestanden’ geaccepteerd. Daar zie je ook geen vuil op straat als blikjes waar wij wetgeving voor maken om, in de ‘ijdele’ hoop dat het niet op straat belandt, er 15 cent ‘statiegeld’ op te kunnen zetten. Met dank aan jeugd die gespijbeld heeft voor een… beter milieu!

Geen vetpot in restaurant
Is er dan niets leuks te melden deze week, hoor ik jullie denken. Gelukkig wel en daar dank ik Minister Kwiebes voor. Tja, hij had in Zondag met Lubach voor mij dus al een hoofdrol toen hij bevraagd werd over het 600 miljoen subsidie (ons belastinggeld) kostende wanstaltig windmolenpark in de Wieringermeer waar een amper belasting betalende Techgigant de stroom krijgt die, zo verkocht ‘Vattenfall’ het, goed zou zijn voor 370.000 Nederlandse huishoudens.

Minister Kwiebes keek arrogant opzij naar de vraagsteller die over het datacenter en het hele schandaal er een kritische vraag over stelde, prutste wat met het bandje van zijn horloge en zei; Tja we willen op Internet allemaal in de Cloud! Bij het zien en horen van zoveel arrogantie en volks- verlakkerij spring je toch uit je vel. De weekafsluiting van Kwiebes was helemaal top. Een politiek verslaggever vroeg wat hij ervan vond dat restaurants weer vier weken dicht moeten, maar een restaurant in een hotel dus wel open mag. Kwiebes antwoorde; Tja, die uitzondering klopt, daar hebben we in toegestemd, maar zei hij er nog achteraan; Voor een restaurant in een Hotel is het echt geen vetpot hoor! Tja, dan doe ik er als jullie columnist in dit geval maar het zwijgen toe! Kwiebes!!!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden