Column EdBokt: ‘Kun je rekenen, reken er maar niet op!’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: ‘Kun je rekenen, reken er maar niet op!’

Covid 20
Tja lieve lezers, het was afgelopen week politiek gezien weer ‘een heftig weekje’, zowel nationaal als internationaal. Ik heb er, voor wat betreft het eerste live-debat op TV, tussen Donald Trump en Joe Biden mijn nachtrust niet voor opgeofferd. Want je moet haast wel onder een steen leven wil je daar de volgende dag niets van mee krijgen. Ik vond het een gênante vertoning om te zien en vooral te horen hoe de nog enige twee presidentskandidaten kiezers lieten zien waar ze voor staan. Elkaar voor van alles uitmaken, niet naar de gestelde vragen luisteren, elkaar ook niet uit laten spreken en door elkaar heen schreeuwen. Waardoor het debat m.i. ook net zo goed via Twitter gevoerd had kunnen worden! Tsja en dan krijgt uitgerekend Trump zelf Corona, waarvan hij net had verklaard dat het onder controle was wat onder Biden niet zou zijn gebeurd. Tja lieve lezers, hij heeft het nog niet gedaan, maar het zou Ed Bok(t) niet verbazen als hij Twittert dat Covid-19 dus alleen voor ‘losers’ is en dat hij, als de enige ter wereld het Covid-20 virus heeft! Reken daar maar vast op!

Avondklok in Amsterdam
Hier in ons landje kunnen de politici er ook wat van. Wat een ‘geouweneel’ over het wel of niet dragen van mondkapjes, en uren debatteren over waar nu wel en niet. Tja, Ik denk dan als eenvoudige columnist, gaat het om onze volksgezondheid of gaat het om komende verkiezingen? Zouden de omringende landen het voor de flauwekul doen? Enfin, na uren ‘aandringen’ van de oppositie adviseert het Kabinet het nu wel, al kreeg Rutte het bijna niet uit zijn strot en mocht Ollongren in de persconferentie verklaren dit besluit genomen te hebben op basis van voortschrijdend inzicht. Of de andere- extra genomen maatregelen die de komende drie weken gelden helpen, ik weet ik niet. Er zijn nog te veel mensen die met het houden van bruiloften, ‘illegale’ feestjes e.d. schijt hebben aan regels. Dat wordt, als er na de komende weken geen verbetering zichtbaar is, misschien wel het instellen van een avondklok! Ik stel voor dat we dat dan eerst testen in Amsterdam, de stad van burgemeester Femke Halsema die druk is ‘Amsterdamse excuses’ voor te bereiden voor een wel ‘heel ver verleden’ en die beter, in plaats van te liegen, excuus voor haar Dam Affaire had kunnen maken! Al reken ik daar niet op!

Kun je rekenen, reken er dan niet op
Toch is er ook goed nieuws deze week uit politiek Den Haag! Ow ja, Ed Bok(t) en wat is dat dan wel hoor ik jullie denken; krijgen gedupeerden van de kinderopvangtoeslag voor de Kerstdagen in december hun geld, krijgen Groningers hun aardbevingsschade dit jaar uitbetaald? Tsja, helaas lieve lezers moet ik jullie daar teleurstellen of je moet toevallig Rijksambtenaar zijn. Dan hoor je dus bij de gelukkige 120.000 ambtenaren zo was deze week te lezen, die een soort van eenmalige corona bonus krijgen van 225 euro, een netto thuiswerkvergoeding van 363 euro en een loonsverhoging van 0,7 procent met ‘terugwerkende kracht’ van 1 juli. Dit wordt gefinancierd, rekent men ons voor, met geld dat niet wordt uitgegeven aan reiskosten, ware het niet dat deze pas met ingang van 1 oktober wordt stopgezet. Tja, rekenen is nooit het sterkste punt bij politici in dit soort zaken blijkt maar weer. Is hier een Kamerdebat over geweest? Neen beste lezers, dat is er niet, gewoon geregeld! Is er misschien dan nog hoop voor onze zorgmedewerkers dat zij de door de Jong ‘beloofde’ eenmalige 1000 euro Corona bonus krijgen? Ik zeg aan hen; beste zorgmedewerkers, kun je rekenen, reken er dan maar niet op.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden