Column EdBokt: #iksnapergeenrukmeervan

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: #iksnapergeenrukmeervan

Pijnlijke billen
Grote koppen deze week in de kranten over korte lontjes! Zorgpersoneel wordt bedreigd, bespuugd, zelfs geschopt en gekleineerd. Mensen die telefonisch het bron- en contact onderzoek doen worden verrot gescholden. Maar lieve lezers, zijn die korte kontjes en dat asociale gedrag iets van de laatste weken, of begeven wij ons in dit mooie land al veel langer op een hellend vlak waar het om fatsoen, respect en dus ‘normen en waarden’ gaat. Ow ja, Grapperhaus en Rutte zullen misschien wel weer gaan roeptoeteren; Handen af van zorgpersoneel, net als van brandweer, politie, ambulancemedewerkers, handen af van buschauffeurs of conducteurs e.d.! Je bek houden en kappen met die shit als taalgebruik werkt ook al niet meer. Pffttt…, ontzag voor een ouder iemand of voor oom agent, ook al was hij je oom niet, of voor een leraar was in ‘mijn jeugd’ heel gewoon. Oké, toen zag je moet ik zeggen, nog wel eens een agent op straat lopen. Ik kan mij de agent heel goed herinneren die mij eens aanhield omdat mijn fietslicht het niet deed. Wat heb je liever; vroeg hij mij: ‘Een bekeuring of een schop onder je kont’. Ik koos, misschien niet zo slim achteraf gezien, voor het laatste waardoor ik drie weken later dus nog pijn in mijn reet had! Thuis, kwam daar nog eens een schop, ehh schepje, bovenop maar mijn licht deed het daarna wel weer. Kom daar nu eens om!

Onbekende Nederlanders
Die toestand met Famke Louise, een dom wicht, influencer en dus uitgenodigd aan tafel bij Jinek, paste daar wel bij. Notabene door het ‘Ministerie van Volksgezondheid’ ingehuurd om ‘jongeren’ te waarschuwen waar ze, zo dom is Famke Louise nu ook weer niet, duizenden euro’s voor betaald kreeg. Famke Louise had zich, met nog wat meer BN’ers, aangesloten bij de Engel des Doods, Wim Engel, want zo mogen we hem met zijn Viruswaanzin wel noemen, sprak zich uit met die ‘gevaarlijke’ hashtag #ikdoenietmeermee! Tsja, lezers wat een malloot is die Engel en een gevaar voor onze samenleving. Je kunt en mag er in Nederland gelukkig een andere mening op nahouden. Maar kom op, denk eens na bij de consequenties die je uitspraken wel niet kunnen hebben. Dat Thierry Baudet de man en zijn gedachtegoed nog omarmt daar snap ik helemaal geen ruk meer van. Daarom gooi ik als jullie columnist er ook maar eens als tegengeluid, een hashtag, in #iksnapergeenrukmeervan! Misschien is het ook goed als jullie mij, als onbekende Nederlander daarbij steunen, gewoon uit respect en waardering naar mensen die in de zorg werken, en op een ieder die ons op wat voor wijze ook tot dienst zijn! Oké!

GroenLinks en cultuur
En als je dan denkt het allemaal voor deze week weer gehad te hebben is daar nog onze stadsdichter van Haarlem. Weer een zogenaamde BN’er die met een strafblad wat schijnbaar bij een woordkunstenaar hoort, verkozen werd tot stadsdichter! Tja, natuurlijk weer een rapper hoor ik jullie zeggen! Darryl Danchelo Osenga heet de man, artiestennaam Insayno die net als rapper Akwasi opriep tot ernstig geweld. Die de Holocaust ontkend, die diefstaltips geeft en school- schietincidenten in Amerika verheerlijkt e.d. Ik kon het bijna wel raden lezers welke politieke kleur er schuilging achter de Cultuur Wethouder Meijs van Haarlem. Als je ‘zo graag’ aan diversiteit doet bij zo’n benoeming, ik bedoel alles is beter dan een Blanke dichter, denken ze bij GroenLinks, dan sla je de plank goed mis! Ook daar gooien we de hashtag er maar in #iksnapergeenrukmeervan! Ik zeg delen die hashtag als Onbekende Nederlanders! Al was het maar voor de cultuur…

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden