Column: Ed Bok(t) over Prinsjesdag en de billen van Marianne

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over Prinsjesdag en de billen van Marianne…

Gewoon een derde dinsdag
Dag lieve lezers, hebben jullie toch nog wel een beetje genoten van deze o zo sombere Prinsjesdag? Zo zonder al het ‘ceremonieel’ is het maar een gewone derde dinsdag in september toch! De troonrede was net als alle afgelopen jaren al uitgelekt, dus ook al geen nieuws meer en somber! Je zou van Minister-President Mark Rutte toch wel sprankelijker teksten verwachten. Of dachten jullie soms dat de Koning de rede zelf schreef en de Koning zelf het woord ‘participatie samenleving’ had bedacht? Dat geloven jullie toch niet!
Helaas voor alle Koningsgezinden dit jaar door de Corona geen opgetuigde paarden, Gouden- of Glazen koetsen, geen lakeien, geen militairen- en hun muziekkorpsen die daarmee hun jaarlijks ‘Koninklijke uitje’ moesten missen. Voor de paarden met hun berijders geen dagje oefenen op het strand met vuurwerk en gillende mensen en een rustig weekje voor de Stalmeester.

Van honderd naar vijfhonderd
Veel mensen zullen ook de hoedjesparade hebben gemist van genodigde vrouwen, of wat daarop lijkt. Het was dit jaar een slap aftreksel van de afgelopen jaren. Maar wie Ed Bok(t) daar toch wel het meest miste was zijn Marianne die met haar outfit wat kleur en grandeur gaf aan de parade. Wat te denken van haar insectenjurk, of haar vegan vleesjurk, het jagerstenue, haar battledress met de zomerwortels of haar outfit als admiraal met op de pet de tekst; Save our Seas, of haar uitzonderlijke hoed met ‘Fish Free Fridays’. De outfit die jullie columnist echter het meest is bijgebleven was die met de groene 100 eurobiljetten die op haar voor mij ‘Koninklijke’ derriere wel 500 euro leken. Tsja beste lezers, mijn Marianne was er dus niet meer! Goh wat miste ik haar billen, ehh bedoel statement.

Lady Gaga van de lage landen
De vervangster van Marianne, jullie weten wel die van Ouwehands Dierenpark, heb ik niet gezien of die viel niet op. Wie van de genodigden met haar outfit wel opviel was Lilianne Ploumen. Zij droeg een, geheel in PvdA stijl, tweedehands stippeljurk van Modehuis Eline met daaronder reeds gedragen Sander Pumps. Haar hoed, een soort van ‘karrewiel’ zo vertelde ze trots, was ontworpen door Irene Bussemaker die ook hoeden ontwerpt voor Lady Gaga. Vrouwelijk gezien was dat voor mij dus de enige vergelijking die opging en laat ik mij dan alleen beperken tot het stemgeluid! En dan was er nog Annemarie Jorritsma die de hoed dit keer had weggelaten. Ik dacht nog, zou Hendriks Kampeerwereld geen tijd gehad hebben? Maar neen, de gasten werden met arrestantenbusjes van het ene gebouw naar het andere gereden, dus vond ze een hoed dit jaar niet nodig.

Hoera, Hoera, Hoera
Na Prinsjesdag met de troonrede waren er woensdag en donderdag natuurlijk ook de Algemene Beschouwingen. Die kunnen ze wat mij betreft ook wel schriftelijk afdoen. Het gebruikelijke gewauwel had blijkbaar niet de interesse van de Kabinetsleden die het aan mochten horen. Die hadden meer oog voor hun mobieltjes, net als iedereen die niet aan het woord was. Niet bepaald fatsoenlijk en zeker geen goed voorbeeld. Politici zeggen, als je ze naar hun mening of naar een oplossing voor een probleem vraagt (let maar eens op), nooit Ja of Neen. Maar zeggen altijd; wat we moeten doen. Waarbij ik dan als simpele columnist denk, als jullie nu ook eens gedaan hadden wat jullie zeiden wat te moeten doen hadden wij nu voldoende testcapaciteit. Dan waren er geen wachttijden en was de uitslag van een test binnen een dag bekend. Dan zou Ed Bok(t) eindelijk kunnen zeggen; Leve de Politiek, Hoera, Hoera, Hoera!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden