Column EdBokt: ‘Ik kom een soort van uit de kast’

Foto: EdBokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: ‘Ik kom een soort van uit de kast, hoop dat jullie het begrijpen.’

Buitenaards groot talent
Dag lieve lezers, ik heb ergens best lang mee geworsteld maar durf het jullie nu wel te bekennen. Het is als een soort van uit de kast komen en ik hoop dat jullie het begrijpen. “Nou Ed Bok(t) kom er maar mee voor de draad” hoor ik jullie denken. Oké, het klinkt misschien vreemd zo op mijn leeftijd maar ik heb dus een idool! Iemand waar ik echt helemaal gek van ben. Het is zelfs zo erg dat ik, als ik zeker weet dat niemand kijkt, hem ook voor de spiegel na sta te doen, te oefenen om te kunnen wat hij kan! Kijk je had natuurlijk 2Pac, of Wu-Tang Clan, Jay Z, Ice Cube, Snoop Dogg of Public Enemy, ook grote voorbeelden. Met In Nederland, Kempi, Fresku, de Jeugd van Tegenwoordig, Lil Kleine, Boef, Ronnie Flex of Ali B. Ook wel leuk maar die kunnen echt niet tippen aan mijn idool! Wat een groot talent! Die moet als kind al ‘buitenaards goed’ zijn geweest.

Talent op verkeerde moment 
Of ik zelf dan geen talent had? Natuurlijk, Ik werd in het voortgezet onderwijs met enige regelmaat uit de klas gezet omdat de rest mijn ‘leertempo’ niet kon volgen. Het is zelfs een keer zo erg geweest dat de schoolleiding besloot mij een schooljaar over te laten doen om kinderen in die klas weer te kunnen helpen met leren, kom er maar om! Op latere leeftijd bleek ik nog een ‘talent’ te hebben, namelijk op het verkeerde moment de verkeerde dingen zeggen. Pffttt zo nodigde ik een keer de chauffeur, die elke dag het brood voor de winkel kwam brengen uit om eens bij mij boodschappen te komen doen. Toen hij dat daadwerkelijk een keer deed zei ik; Wat leuk en zo leuk dat je je moeder hebt meegenomen, bleek het zijn vrouw te zijn! Later heeft mijn ‘talent’ zich ontwikkelt en is het goed gekomen. Maar het haalt het niet bij de talenten die mijn idool heeft.

Aquarium is mijn naam
Mijn idool is artiest, performer, kapitein, directeur, jurylid en labeleigenaar! Coacht bij talentenjachten, hij is workshopmaster, acteur, schrijver, scenarist, stemacteur en is dichter. Hij is intellectueel, presentator, en gespreksleider, zo staat allemaal op zijn site te lezen. Maar mijn idool is dus ook een ‘geweldige rapper. En dat wil ik ook worden, daar heb ik echt alles voor over! De term rappen verwijst naar het ‘op een ritmische wijze zingen van een rijmende tekst’, vaak ondersteund met een beat! Een rapper wordt ook wel (MC) Master of Ceremonies genoemd. Zij rappen ook vaak over ‘actuele zaken’, net als ik als ik oefen. Maar nu weten jullie natuurlijk nog steeds niet wie mijn idool is! Mijn idool is Akwasi, oftewel Aquarium zoals hij graag wilde dat zijn juf hem op school ten overstaan van alle kinderen, die dan erg lachten. Wat heb ik veel geleerd van Akwasi, vooral hoe je strafbare feiten kunt plegen en hoe er mee weg te komen!

MC Ed Bok(t) Rap 
‘Kajsa Ollongren wat ben je toch een muts.
Met je domme huurverhoging en arrogant gepruts.
Hugootje de Jonge, jouw corona beleid mislukt.
Heel Nederland gaat door jouw falen dus nog maandenlang gebukt.
Mark Rutte, zou jij je poot daar niet stijf houden, zo stond in het regeerakkoord.
Geen giften en veel hervormingen zo had je het verwoord.
Dat pakt heel anders uit en kost ons burgers geld.
Maar jij bent tot 2058 in Brussel dus vast een stoere held!
Openbaar Ministerie ik kom hier gewoon mee weg,
ik ben een woordenkunstenaar dus zeg ik wat ik zeg’.

Zo stond Ed Bok(t) dus voor de spiegel te oefenen. Ik Twitter nu vast; het spijt mij, het is niet wat ik bedoel. Het is maar een simpele rap uit mijn onderbuikgevoel. Tja lezers dat rappen is toch niets voor mij. Ik heb er denk ik helaas het talent niet voor!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden