Column EdBokt: ‘Voortschrijdend inzicht in een lege envelop…’

Foto: ermelo.nieuws.nl/EdBokt

Column EdBokt: ‘Voortschrijdend inzicht in een lege envelop…’

Strakke spijkerbroek
Tsja beste lezers, het is alweer een tijdje terug in de tijd, nou ja tijdje…, zeg een halve eeuw. Toch hou ik het maar bij een tijdje, anders lijkt het of Ed Bok(t) zo ongeveer uit de prehistorie komt. Ik pas nog in een strakke spijkerbroek, laten we het daar qua leeftijd maar op houden. Weten jullie nog hoe jullie trouwdag verliep? De mijne was op een woensdag, het was 30 graden. De gehuurde trouwauto werd spontaan, dus zonder meerkosten, vervangen door een open Amerikaanse auto waarmee de nieuwe burgemeester van Nunspeet zou worden ingehaald. Zo ging dat toen nog met burgemeesters. De dag verliep prima en op de receptie, die behoorlijk in tijd uitliep en waardoor de rekening opliep, kwamen veel gasten waaronder ook de nodige onuitgenodigde gasten! Maar ja, als je werkzaam in de horeca bent, vinden veel van je dagelijkse gasten al snel dat ze ook bij je trouwreceptie verwacht worden.

Kosten-baten analyse
Na de receptie was ik bekaf en kwam er van de huwelijksnacht niet veel terecht, zeker niet omdat ‘gasten’ mijn huis zo hadden gebarricadeerd dat ik moeilijk naar binnen kon. Jullie snappen het wel, het enige wat ik gedaan heb, behalve alle gekregen planten en bossen bloemen op het balkon flikkeren, was de enveloppen tellen. Ik kan jullie lezers nu dus wel vertellen dat de opbrengst, zeker van gasten waarvan je een flinke donatie had verwacht, ook flink tegenviel en mijn ‘kosten-baten analyse’ verkeerd uitpakte. En aan die dag en dan met name aan het ‘enveloppen gedeelte’ moest ik denken bij de bruiloft van onze Ferd, Minister van Veiligheid en Justitie, ehhhh pardon van Justitie en Veiligheid, die behalve zijn geloofwaardigheid verloor ook nog een envelop met inhoud aan het Rode Kruis moest doneren wat de kosten-baten analyse van zijn feestje dus ernstig verstoorde. Ik leef met je mee Ferd, al is er nog hoop voor Ferd, met Ed Bok(t) is het uiteindelijk ook nog wel goed gekomen.

Old Boys- girls netwerk
Even nog dacht ik dat Ferd in het rijtje zou komen van Co Verdaas, Frans Weekers, Ivo opstelten, Fred Teeven, Ard van de Steur, Wilma Mansveld, Halbe Zijlstra en Jeanine Hennis-Plasschaert die allen in een Mark Rutte Kabinet op moesten stappen. Maar dat bleef Ferd net als Mark Rutte zelf, die ‘moties van wantrouwens’ overleefde, bespaard. Overigens hoef je met hen geen medelijden te hebben. Want behalve de aanspraak op jarenlange doorbetaling zijn ze allen, op buschauffeur Teeven na, met behulp van het Old Boys- en Girls netwerk goed terechtgekomen. Dat doorbetalen heet in die kringen wachtgeld ook al is je ontslag verwijtbaar, kom daar maar eens om in de anderhalve meter samenleving. Ferd is echter wel beschadigd! Nou ja Ferd beschadigd? Ik denk meer dat het vertrouwen in de politiek weer een forse deuk heeft opgelopen. Dat belooft wat in maart!

Geloof in sprookjes
Gelukkig was er ook goed nieuws en daar sluit ik mijn column dan ook graag mee af. Mark Rutte heeft een gesprek gehad met een afvaardiging van Kick Out Zwarte Piet en Black Lives Matter. De afgevaardigden, allen netjes gekleed inclusief een stropdas voor de KOZP-leider waar onze Mark met zijn Wouter deze om misschien ‘psychologische redenen’ thuis hadden gelaten, waren na afloop tevreden. De Minister-President had voortschrijdend inzicht getoond in de hele kwestie. Nou wil ik ze niet blij maken met een witte mus, maar politiek en voortschrijdend inzicht!!! In de politiek wordt voortschrijdend inzicht gezien als een zwakte waar het juist van ‘wijsheid’ zou getuigen. Ik denk aan de klimaatdoelstellingen en van het gas af, of aan de marktwerking in o.a. de zorg, of aan het saneren van gemeentepolitie en de rijkspolitie, de onlangs gesloten pensioendeal! Tsja, Voortschrijdend inzicht bij politici? Wie daarin gelooft, gelooft zeker in sprookjes en ook nog wel in ‘Sinterklaas’ en zijn zwarte Piet.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden