Column EdBokt: ‘Ik ben wel een beetje bestuurders moe’

Foto: ermelo.nieuws.nl

EdBokt: ‘Ik ben wel een beetje bestuurders moe’

Iene miene Rutte
Tja lieve lezers, zo onderhand ben ik toch wel een beetje ‘bestuurders moe’. Ze zijn niet van voorpagina’s en beeldbuis af te slaan. Bij voorkeur in een donker pak met dito stropdas en dat eeuwig goed zittende haar, althans zo lijkt het. Zelfs nog toen wij gewone stervelingen niet naar de kapper mochten zat het kapsel strak. Met teksten als; jongens ik vind het ook niets, maar het moet echt willen we het Virus verslaan. Rutte op TV geflankeerd door de RIVM- baas Jaap van Dissel of ‘schoenfetisjist’ Hugo de Jonge die door onze MP bij de eerste persconferenties bij de voornaam werd aangekondigd, wat zelfs de doventolk niet begreep zo leek het. En dan journaals waar statistieken werden getoond van het aantal besmettingen- en overledenen, wat dan weer wat minder was waar iedereen hoop uit putte, maar wat dan twee dagen later weer werd bijgesteld omdat er een weekend tussen zat en ‘bestuurders’ aan het woord. De avond afsluitend met tafels vol met deskundigen en bestuurders die het beter wisten, waarop ik dacht; iene miene mutte, tien pond grutten, tien pond kaas, iene miene mutte wie is de baas.

James Macron Bond
Na de versoepeling werd het nieuws over Corona minder en werd de focus verlegd naar Brussel waar de bestuurders in een 5-daagse sessie plannen maakten hoe naast 1074 miljard begroting een herstelfonds van 750 miljard belastinggeld te verdelen. Onze Minister-President Mark Rutte zou onze belangen verdedigen en samen met vier verstandige en zuinige landen zorgen dat de miljarden niet werden weggegeven maar geleend. Ook wilden zij dat o.a. G7-land Italië zou gaan hervormen zoals de pensioenleeftijd optrekken en meer van dat soort maatregelen wat Nederland al lang heeft gedaan- lees en wat wij dus als belastingbetalers hebben moeten ervaren-.

Shit
Dr. No werd Rutte genoemd, en in de pers van de zuidelijke landen werd onze Mark op een schandalige manier weggezet. Hongaar Orban verklaarde zelfs dat Rutte de man is die alle shit heeft veroorzaakt. Notabene Orban uit een land dat het, net als Polen, met de rechtsstaat niet zo nauw neemt, miljarden subsidies opstrijkt maar zich nergens aan houdt. Even leek het te ploffen, toen ‘James Macron Bond’ en zijn Bond girl ‘Angela Merkel’ boos uit een overleg wegliepen, maar helaas. Een gemiddelde gemeente doet weken over een miljoenen begroting, hier was er na 5 dagen een historisch akkoord gesloten althans volgens ‘James Bond Macron’ en zijn Bond girl ‘Angela Merkel’. Als straks de rook is opgetrokken zal blijken dat wij als belastingbetaler verliezer zijn. Waarop ik dacht; iene miene mutte, tien pond grutten, tien pond kaas, iene miene mutte wie is de baas.

Hou jij je mondkapje maar dicht
Nu het Covid-19 virus, dat nog lang niet is verslagen in Nederland en de omringende landen door de versoepeling, en jongeren maar ook ouderen die massaal lak hebben aan de afgesproken regels weer oplaait, vallen ook bestuurders weer over elkaar heen. België gaat mondkapjes deels weer verplichten wat ook onze burgemeester in Rotterdam Aboutaleb die namens zijn collega in Amsterdam spreekt wil. Bij het RIVM is het angstvallig stil en het outbreak managementteam is klaarblijkelijk ook op vakantie. Virologen waarschuwen de ernst van een tweede golf niet te onderschatten. Maar Hubertus Maria Franciscus Bruls, een Nederlandse bestuurder en politicus van het CDA, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het veiligheidsberaad, vindt het gebruik van mondkapjes niet nodig. Waarop ik dacht; iene miene mutte, tien pond grutten, tien pond kaas, iene miene mutte is de baas. Maar jij mag de baas niet zijn want jij bent nog veel te klein. Drop, drop, drop. Rot jij maar lekker op! Iet wiet waai is eerlijk weg want dan heb jij lekker pech! Pief pef paf is eerlijk af.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden