Column EdBokt: ‘Niets is wat het lijkt dat het is’

Foto: EdBokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: ‘Niets is wat het lijkt dat het is’

Mijn Ermelo
Lieve lezers, mijn eerste column na een sabbatical van bijna twee jaar voelde voor mij zo ongeveer als ‘thuiskomen’. Ik heb ook best veel leuke en lieve reacties gehad. Niet alleen over de asbak van mijn vader maar reacties van, “fijn weer van je te lezen” “we hebben je gemist” en dat doet een mens goed. Mijn lezers komen uit Ermelo en omstreken maar ook van ver buiten Ermelo. ‘Mijn Ermelo’, bekend om zijn prachtige bossen en heidevelden. Ermelo, waar je kunt wandelen over Landgoed Staverden, het kleinste stadje van Nederland met zijn witte pauwen, waar je kunt surfen bij strand Horst of paardrijden rond het KNHS Centrum. Mijn Ermelo met zijn bruisend winkelhart en gezellige braderie. Mijn Ermelo met zijn vele restaurants, terrasjes en gezellige cafés. Mijn Ermelo waar je kan genieten van de rust bij de Schaapskooi, een huifkartocht door de natuur en wat te denken van een excursie met de boswachter op zoek naar wild? En wie weet zie je als je geluk hebt een hert of wild zwijn. Maar lieve lezers, mijn Ermelo kwam vorige week nogal in het nieuws. Toen ik er als columnist over nadacht bedacht ik; niets is wat het lijkt dat het is!

Spuiten en slikken
Bij Strand Horst kun je het woord strand inmiddels wel weglaten en het bruisend winkelhart bestaat uit een straat met veel loopruimte, weinig winkels en veel leegstand, niets is wat het lijkt dat het is. Veel schapen bleken ambtenaren uit de gemeente Bergen te zijn verkleed als schaap en wilde zwijnen zijn gepimpte varkens van een megastal uit Noord-Brabant, niets is nog wat het lijkt dat het is. Onze burgemeester pontificaal in beeld bij BNN-Vara die Sophie Hilbrand bedreigt; ‘als je dit uitzendt heb je een probleem’, maar alleen dacht….. Oops daar heb je Sophie Hilbrand van ‘Spuiten en Slikken’ daar doe ik niet aan mee, dus wegwezen’. Niets is wat het lijkt dat het is. Mijn Ermelo waar een SGP-wethouder in een interview zou hebben gezegd dat zijn gangen door de burgemeester al langer werden nagegaan, maar in werkelijkheid zei; ‘neen, ik nam maar één biertje want ik moest ook nog behangen!’ Niets is wat het lijkt dat het is!

Knip- en plakwerk
Niets is wat het lijkt dat het is betreft natuurlijk niet alleen zaken in mijn Ermelo. Wat te denken van het gesloten pensioenakkoord. Dat bevat nog zoveel onduidelijkheden. En pensioenen voor de gepensioneerden worden nog vele jaren zeker niet geïndexeerd. Ouderenorganisaties eisen een plek aan tafel bij de pensioenfondsen bij de overgang als er honderden miljarden aan oude rechten naar het nieuwe stelsel worden overgeheveld. Minister Koolmees wil bij de overgang naar het nieuwe pensioen de bezwaarprocedure voor individuele pensioendeelnemers tijdelijk buiten werking stellen en hen daarmee simpel buitenspel zetten. Niets is nog wat het lijkt dat het is.

Flauwe humor
Onze Gordon is geen relnicht met flauwe humor die met iedereen ruzie maakt, maar in werkelijkheid een hele lieve en rustige jongen die zich ‘355 dagen per jaar’ niet vol gooit met drank en coke, en nu op zoek is naar een lieve vriend! Niets is wat het lijkt dat het is. De schoenen van Hugo de Jonge zijn gewoon van de Scapino en de kleding van Alexandra van Huffelen staatssecretaris van Financiën komt van de Wibra! Niets is wat het lijkt dat het is. Ronald Koeman die zich druk maakt om Max Verstappen die zich wel uitsprak tegen racisme maar niet wilde knielen. Ronald Koeman die je niet hoort over het WK in Qatar. Qatar een land met gruwelijke praktijken en onmenselijke behandeling van werknemers die de stadions hebben gebouwd! Niets is wat het lijkt dat het is. Tja lezers, net als onder andere mensen die documentaires maken kan ook een columnist met wat knip- en plakwerk een beeld schetsen. Ik zeg daarom maar vast! Niets is wat het lijkt dat het is.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden