EdBokt naar Jaap en Henny van Slooten: ‘Sint zal ze missen!’

Foto: Ermelo.nieuws.nl

EdBokt is gelukkig zich te kunnen opmaken voor de TOP 2000: ‘Driving home for Flappie…’

Sinterklaas in #MeeToo opspraak 
Lieve lezers, ik heb deze week gewacht met het schrijven van mijn column tot ik zeker wist dat Sinterklaas met zijn zwarte Pieten weer veilig thuis in Spanje waren aangekomen. Vanmorgen kreeg ik een WhatsApp van zijn vertrouwenspiet dat het hele gezelschap veilig weer thuis was! Oké, weliswaar in een ‘casa sequridad’, oftewel een adres waar iemand heimelijk verblijft omdat die bedreigd wordt of achtervolgd, of die anderszins in gevaar is.

Sinterklaas was zelf niet direct in gevaar, zo deelde zijn vertrouwenspiet mij mede, maar de Goedheiligman was solidair met zijn zwarte Pieten die zich niet echt veilig voelden. Naar nu blijkt is Sinterklaas bij de diverse optredens ook al vervangen door een zogenaamde stand-in omdat de Sint niet blij was met zijn nieuwe hoofdpiet die als B-acteur furore maakte in AH spotjes. Ook het laatste TV optreden heeft de Sint vanwege het blote mannen gehalte bij de Leeuw door zijn stand-in laten doen. Een zeer oude man op toneel met blote jonge mannen kan je zo maar in een #meetoo discussie doen belanden. Dat wilde Sint, die al in de racisme hoek zit voorkomen!

Dieuwertje naar omroep Max
Tja lieve lezers, of je het nu eens- of niet eens bent met de transformatie van Piet, de wijze waarop er actie is gevoerd is om je te schamen. De actiegroep KOZP krijgt radicale trekjes, mocht met een 350.000 kostende actie, betaald met belastinggeld alsnog naar ‘Dokkum’ afreizen en zal niet rusten tot er helemaal geen Piet meer is. En als dan ook nog een ‘Grachtengordel’ (ex) Piet met een belachelijke actie de Sint en zwarte Pieten van racisme beschuldigd en de NPO een onnozele AH bedrijfsleider als nieuwe Hoofdpiet aanstelt, heeft Sint het wel gehad.

De Sint was zijn Paniekpiet al kwijt geraakt, die het maar niets vond om tussen beveiligingspieten in te staan. En dan verzinnen ze voor het Sinterklaas journaal met die gedateerde Dieuwertje de gekste verhaallijnen om Zwarte Piet te veranderen. Kinderen zullen het wel leuk vinden maar de ouderen, die klaarblijkelijk nog in Sint geloven vinden het maar niets! Gelukkig is het nu weer een tijdje stil en gaan ze aan de talkshowtafels weer over tot de orde van de dag . Of het moet zijn dat ons Kerstfeest te Christelijk is en zij er daar aan tafel voor een anders denkende minderheid wat aan willen doen! Ik hoor jullie zuchten. Maar lieve lezers, ik eindig met een positief gerucht uit Hilversum ‘Dieuwertje Blok gaat naar omroep Max!

Flappie en Home Alone
Gelukkig kunnen we ons nu gaan opmaken voor de TOP 2000! Ik vermoed een top 3 met Bohemian Rhapsody, Hotel California en Stairway to Heaven? Verder wordt de radio plat gedraaid met nieuwe Kers hits als Driving home for X-mas, Mariah Carey, Wham met Last Christmas en natuurlijk met Flappie de enige hit van Youp van het Hek. En voor wie geen radio meer luistert er zal vast nog wel een Home Alone 1,2 of 3 worden uitgezonden!

Ik kreeg overigens net een WhatsApp berichtje van de Sint en die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Zeg Ed Bok(t) wat lees ik nu, dat is kl#ten
nu stoppen ‘Jaap en Henny’ van Slooten.

Sint zal ze missen want wat was het fijn cadeautjes werden daar, groot en klein feestelijk ingepakt, in papier van de Sint en het Sinterklaasfeest pas echt begint!

Groeten van Sinterklaas en al zijn zwarte Pieten en hopelijk weer tot volgend jaar!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden