EdBokt als Dirty Harry over corrupte dienders

Foto: ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) droomt over een rol als Dirty Harry en wonen op Pleasure Island…

Dutch Fighters for Justice
Ik belde aan bij de middenwoning in een wijk rond winkelcentrum Ellekoot in Veenendaal. Voor de actie had ik een kleurige Post.nl jas aangetrokken, en stond met een pakket voor de deur toen ‘Lars van B.’ niets vermoedend open deed. Ik had de boel goed verkend en gewacht op het moment dat Lars van B. alleen thuis was. Ik overhandigde hem vriendelijk het pakket en toverde, toen Lars van B. het pakket in zijn handen had, plots onder mijn Post.nl jas vandaan een groot kaliber pistool. Ik drukte de loop onder de neus van de verbouwereerde Lars van B. en duwde hem hard naar binnen.

Het moet zeker uren later zijn geweest toen Lars van B. bij bewustzijn kwam en moeizaam overeind kroop. Zijn huis was ‘kort en klein’ geslagen, om over zijn eigen verwondingen nog maar te zwijgen. Hij schrok vreselijk toen hij in de spiegel zijn gezwollen gezicht zag dat onder het bloed zat en alles, maar dan ook alles deed hem zeer. Op de koelkast had ik een briefje geplakt waarop stond, ‘Lijfstraf boven Taakstraf’ en ‘Laatste Waarschuwing!’ Zeven andere Veenendalers, die tot dezelfde bende behoorden en die twee jonge jongens uit het niets beestachtig hadden mishandeld en wiens leven in een paar minuten vernield was, kregen dezelfde lijfstraf. Missie van de groep ‘Dutch Fighters for Justice’ derhalve geslaagd!

Charles Bronson en Dirty Harry
Ik had net de negende ‘dader’ Mauro Z. van zijn brommer getrokken om hem, volgens zijn eigen motto wat hij ook aan de Rechter had verklaard, te straffen. Ik stop pas met schoppen en slaan als mijn ego weer op zijn plek zit, dat voelt beter. Tja lieve lezers, net toen ik wilde uithalen schrok ik, hevig zwetend wakker. Wat kan een mens raar dromen, want ik droomde toch echt dat ik Charles Bronson of Dirty Harry was! ‘Generatiegenoten’ kennen ze vast nog wel! Wat genoot ik van hun missies, zeker niet conform de regels ‘Fight for Justice’. Maar ja, je mag geen eigen rechter spelen in dit land.

Een land waar gevangenissen, nieuw of niet, worden gesloten. Bij sommigen die open zijn gebleven staan celblokken leeg en lopen de cipiers gevaar, omdat er door bezuinigingen te weinig collega’s zijn. Het Openbaar Ministerie heeft vorig jaar 40.000 misdrijfzaken, twintig procent van het totaal aantal, geseponeerd. De officier van Justitie besloot in die zaken om een verdachte niet verder te vervolgen en er werd maar liefst elf procent vrijgesproken! Griezelige cijfers die veel erger zijn aangezien in veel gevallen een aangifte niet verder komt dan een vermelding, en er bovendien ca 3.000 criminelen loslopen die veroordeeld zijn maar geen oproep hebben gehad of niet reageren.

Pleasure Island voor de kust
In ons ‘Nederland’ is de onderwereld de baas, geholpen door advocaten, corrupte dienders, slappe rechters- en politiek, die verzuimen om regel- wetgeving, middelen, mensen en geld te faciliteren om Nederland veiliger te maken. Tja lieve lezers, Nederland weer veilig zal een utopie zijn en een onmogelijke werkelijkheid; een ideale wereld die niet bereikt kan worden dus rest mij alleen maar er ‘over te dromen’!

We sluiten dus alle gevangenissen en maken voor de kust van Nederland een groot eiland. We droppen daar alle huidige gevangenen- en in de toekomst veroordeelde criminelen. We laten daar wat malafide bouwbedrijven een compleet dorp bouwen met alles erop en er aan; en ze moeten zelf maar zien hoe ze gaan wonen. Winkels, horeca, banken, alles gerund door ‘frauderende bestuurders’ die daar voor straf mogen wonen. Natuurlijk komt er ook een grote feestzaal, die geëxploiteerd wordt door Hubert Möllenkamp, de frauderende ex-bestuurder van de woningcorporatie Rochdale en Frank Giltay van de Ondernemingsraad van de Nationale Politie. Die weten wel hoe je een feestje geeft. Motorbendes zijn toegestaan, net als het verbouwen van wiet, prostitutie en verder alles wat God verboden heeft. En we maken Willem Holleeder daar Burgemeester.

Dromen zijn bedrog
Tja, dat wordt dus lachen daar op Pleasure Island waar gezien de samenstelling van de bewoners de begraafplaats op het eiland al snel te klein zal zijn. Ideetje misschien voor makelaar en televisiepresentator Harry Mens zich daar met zijn crematorium te vestigen. Dromen zijn bedrog Ed Bok(t) hoor ik jullie zeggen! Klopt maar het blijft leuk toch!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden