Ed Bokt over de cougar van Sybrand

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over de cougar van Sybrand…

Kom met je waldhoorn 
Ooit beste lezers keek ik dagelijks naar GTST, oftewel de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. In het begin waren de acteursprestaties van sommige gasten van een bedenkelijk niveau net als de ‘verhaallijn’. Maar je wilde het zien die dagelijkse soap en …. ik was niet de enige. En kon je niet rechtstreeks kijken, dan bracht een dikke VHS tape in je recorder redding. Tja, kom daar tegenwoordig nog maar eens om. Leeftijdsgenoten, of moet ik zeggen generatie genoten, jullie weten het vast nog wel! Je had ‘the Bold and the Beautiful, Dallas met JR en Bobby Ewing met de oogverblindende Pamela, Jock met miss Ellie en het drankorgel Sue Ellen op the Soutfork Ranche!

Je had ‘Falcon Crest’ en Veronica zond Dynasty, met oliemagnaat Blake Carrington en zijn verknipte familie uit. En als het allemaal nog niet genoeg was, ging je ‘het weekend in’ met drie videofilms voor een tientje! Een thriller, voor moeders een of andere Love comedy en voor de late uurtjes een ‘kom met je waldhoorn tussen mijn alpen’ of nog iets ergers!

Maar lieve lezers, ik dwaal af! Vele affaires van ‘Ludo Sanders’ verder en na de zoveelste reïncarnatie van een hoofdrol- speler die dood werd gewaand en plots weer in Meerdijk opdook, werd het mij te veel. Ik was er klaar mee en stopte ook meteen met roken! Goed hè. Ik kan het mij nu haast niet meer voorstellen dat ik zoveel jaren naar die baggersoaps gekeken heb en beken het jullie met enige plaatsvervangende schaamte!

Oh Oh Den Haag soap
Hoe kom je hier eigenlijk bij Ed Bok(t) hoor ik jullie denken. Nou, ik zal het zeggen! Zo’n vijf maanden al kijken wij Nederlanders dagelijks, of je wilt of niet, naar een soap op de publieke omroep. Een soap met B-acteurs die wij nota bene zelf gekozen hebben. Oké, de verhaallijn hadden wij, zoals ook uit de verkiezingsuitslag bleek anders gezien, maar Bobby Rutte wil JR Wilders niet en zo knutselen ze in Den Haag al maanden aan een Kabinet wat wij niet willen! Met thema’s die ‘wij Nederlanders’ belangrijk vinden en waar het vóór de verkiezingen elke dag over ging zou je toch uit moeten kunnen komen.

Maar ja, het partijbelang hè, of beter gezegd het eigenbelang gaat toch weer boven het ‘landsbelang’ en de kloof tussen Politiek en ‘het volk’ wordt alleen maar groter. De afleveringen in de ‘Den Haag’ soap over de lerarensalarissen waren erg slecht geacteerd maar gaven nog wat opwinding! Maar enige openheid en duidelijkheid over de formatie is ver te zoeken. O ja lieve lezers, er is uitgelekt dat het ‘Wilhelmus’ hoog op de agenda staat van het CDA, lekker belangrijk!. Het uitruilen van principes, ik noem het maar kwartetten, is in volle gang. Mag ik van jou het raadgevend referendum, dan krijg je van mij een medisch- ethische kwestie. Ik vrees dus dat het nog wel weken lang zal duren tot er witte rook uit de schoorsteen komt, als de formatiepoging niet alsnog strandt. Tja, dat zou hilarisch zijn toch!

Een echte Quooker in de keuken
Er bereikte mij deze week een gerucht over een conflict waardoor Gert Jan Segers boos van tafel zou zijn gelopen, maar …. of het ook waar is! Sybrand Buma sprak tijdens het diner bij een goede fles wijn, zeg maar ‘symbolisch’ over het ‘samen bouwen’ van een huis en zei; Ik wil het nu over de keuken hebben en ik wil daar een zwarte Quooker! Vermoedelijk heeft Segers door het sssspraakgebrek van Sybrand in combinatie met vermoeidheid en wijn dus iets totaal anders verstaan en is toen boos van tafel gelopen! Tja, wat Segers bij keuken heeft verstaan dat laat zich raden. Maar dat Gert Jan Segers weet dat een cougar een economisch onafhankelijke vrouw ver boven de veertig is die een ‘seksuele relatie’ met een veel jongere man op het oog heeft verrast mij toch wel. En wat betreft de wens van Sybrand Buma, tja zo’n mooie Quooker direct warm en kokend waterkraan wil ik ook wel, een zwarte graag!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden