Ed Bokt over de schijtlollige korte broeken zomer 2017!

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over de schijtlollige korte broeken zomer 2017!

Uit die broek!
Daar loop je dan in de vroege morgen, nog geen acht uur en amper wakker! Snel in de zomerse sandalen en ‘korte broek gestapt’ om even mijn hond uit te laten. Ik had nog wel vluchtig uit het ‘badkamerraam’ naar buiten gekeken, zag wat flarden mist maar het drong niet echt tot mij door. Het went ook snel moet ik eerlijk zeggen, leven alsof je in een gezellig oud Grieks vissersplaatsje woont, wat onverschillig rondkuieren, de kop nog ongeschoren, terrasje hier en een praatje daar, naar de markt voor wat fruit en… vooral geen ene reet uitvoeren! Tja, lieve lezers wat dat betreft kon ik wel een Griekse ambtenaar zijn die geniet van zijn ‘vroegpensioen’ of gewoon ‘mediterraan’ lui is!

Maar alle ‘Griekse gekheid’ op een stokje, het was die ochtend al koud en het begon tot mijn benen en voeten door te dringen dat ‘t eind van de zomer naderde. Misschien dat het nog wel wat nazomert en mijn dresscode ‘korte broek met blote voeten in sandalen’ nog even zo blijft. Tja, mijn lieve pedicure zal opkijken als zij na de zomer mijn ‘bruin gestreepte’ voeten verzorgt; mijn echtgenote daarentegen zal blij zijn als die korte broek weer in de kast verdwijnt. Wat vreselijk vindt zij die. Een automobilist die voorbij kwam toeterde! Vast een vrouw die mijn benen mooi vond, maar bij de tweede toeteraar bedacht ik mij dat de kans serieus groter was dat het schijtlollig bedoeld was. Tijd dus dat of de zon terugkomt of de korte broek uit moet!

Schijtlolligheid voor de kijkcijfers!
Ik spoedde mij op weg naar huis met voor mij een lekker kopje koffie en een broodje uit de oven in het vooruitzicht, en voor de hond brosse knapperige brokken. Tja, wat een nieuwsloze zomer bedacht ik mij! Het is voor menig columnist en dus ook voor mij een ‘schijtlollige zomer’ geweest met weinig serieuze zaken om je druk over te maken. Oké, er zijn o.a. bij de Nederlandse Spoorwegen geen Dames en Heren meer, maar slechts ‘beste reizigers’ en in Ermelo solliciteert een wethouder naar de functie badmeester bij zijn Raadhuisplein. Maar ja, dat was het dan wel!

Bij de NOS journaals was het ook schijtlolligheid troef. Het ging er vrijwel dagelijks over Donald Trump of er ging een quasi bekende Nederlander in een Oranje Eend picknicken op kosten van de belastingbetaler! De rest van het TV aanbod, zowel bij de publieke als bij de commerciëlen, was vooral herhalen. De talkshows worden tegenwoordig vooral ‘opgeleukt’ met quasi grappige beelden van dingen die verkeerd gaan, of gezegd worden en die normaliter op YouTube te zien zijn.

Tja, daar zit je dan als ‘serieuze gast’ aan tafel en thuis naar twee katten te kijken die elkaar in de maling nemen, schijtlolligheid troef dus. Het ‘format’ is ooit in elkaar geknutseld bij Kopspijkers maar is nu bij DWDD, Pauw, Jinek en bij RTL een wezenlijk onderdeel, alsof er geen serieus nieuws is, alles voor de kijkcijfers!

Zij zijn met meer!
Tot de aanslag in Barcelona iedereen weer wakker schudde en deed beseffen dat er dus weer echt nieuws is, vreselijk nieuws! Vicepremier i.o. (in opleiding) A. Pechtold liet weten, “Ideaal van verdraagzaamheid lijkt nu weerloos, maar zal alle waanzin overwinnen.” Ik hoorde Mark Rutte bij een vorige aanslag zeggen, Wij zijn met meer!

Bij de quote van Rutte moest ik weer aan mijn korte broek denken toen ik voor de eerste keer naar Gamma Racing Day ging. Het zou bloedheet worden die dag, maar bij het vertrek die ochtend vroeg regende het pijpenstelen en was het koud. Maar ik vertrouwde erop dat het goed kwam en ging in de korte broek. Het bleef erg nat en koud die dag en liep ik daar als vrijwel enige gast tussen ruim dertigduizend toeschouwers in een korte broek en dacht toen Brrrrrrrrrrrrrr, zij zijn met meer!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden