Ed Bokt: ‘Het zal je kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah…’

Foto: Ermlo.nieuws.nl

Ed Bok(t): ‘Het zal je kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah…’

Anne de wereld is niet mooi
En datteme hippe vogels zijn, dat zalle ze weten. Zo kent ik ook een kunstenaar met haar tot op z’n schouders. Hij is al 45 jaar en hij leeft nog van z’n ouders! Het zal je kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah… . Een stukje tekst en refrein gezongen door Adèle Bloemendaal, Leen Jongewaard en Piet Römer uit de TV serie ‘t Schaep met de vijf pooten, en in 1970 nog 11 weken in de Top 40.

Schrijver van het liedje, Harry Bannick, had destijds al door dat kinderen niet per definitie hun ouders een trots gevoel geven het op de wereld te hebben gezet. De ouders van Anne Fleur, ‘t zal je kind maar wezen Dekker kenden het liedje klaarblijkelijk niet, of zij hebben zich laten overhalen door Herman van Veen die in 1986, dus nog ruim voor de verwekking van Anne Fleur. ‘t Zal je kind maar wezen Dekker zong; Anne de wereld is niet mooi, maar jij kan het een beetje mooier kleuren. Ik heb te doen met die ouders, maar ja een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Anne je hebt nog heel wat voor de boeg
Anne Fleur, journaliste, opiniemaakster, activiste en tevens actief op de politiek linkse (VARA) website Joop.nl en nog ex-fractiemedewerkster bij GroenLinks in Hilversum, was natuurlijk ook aanwezig bij de G20 in Hamburg. Het gruwelijke geweld, verklaarde Anne Fleur D was de schuld van de politie die zij in haar tweets nazi’s noemde en de schade werd door de media ernstig overdreven. Tja, Anne Fleur maar de feiten liegen er toch niet om. Een paar honderd politieagenten gewond, vele miljoenen euro’s schade, tientallen auto’s in de brand gestoken, grove vernielingen in de stad, winkels compleet geplunderd! Het leek er niet alleen oorlog, het was er oorlog.

Maar ach, dat wordt in Nederland erg opgeblazen zegt onze Anne Fleur. Waarschijnlijk wilden haar ouders door de toevoeging van Fleur aan Anne, aangeven dat Anne echt een meisje was of paste Fleur beter bij een meisje dat, geboren in Blaricum en ongetwijfeld op hockey ging. Het kan ook zijn dat zij door de toevoeging Fleur, Frans voor bloem, aan hun dochter wilden meegeven dat Fleur vooral iets van vrolijkheid oproept. Tja, lieve lezers in dat laatste geval zou ik zeggen, missie mislukt! Herman van Veen wist het al wel en zong; Anne, je hebt nog heel wat voor de boeg, maak je geen zorgen daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg!

Rechtspreken wat krom is
Weg met orde en gezag, Alles mag vandaag de dag. Het zal je kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah… . Ach ja, de ouders van de Haagse Kantonrechter, die dit liedje ongetwijfeld kenden waren dus maar wat blij dat hun kind ‘rechten’ ging studeren. Dankzij ‘hun kind’ zou het wel goed komen met onze orde en gezag. Het pakte echter anders uit, bewees hun Haagse Kantonrechter toen hij uitspraak deed in een zaak uit 2016 waar ouders een schadevergoeding eisten van 10.000 euro omdat hun kinderen niet op de schoolfoto stonden. De kinderen kregen vrijaf voor het Islamitisch Offerfeest juist op de dag dat de schoolfotograaf geregeld was.

De schoolleiding bood de oplossing door de foto meteen ’s ochtends vroeg te laten maken, zodat zij de rest van de dag het offerfeest konden vieren, maar dat wilden de ouders niet. Er werd nog wel een foto gemaakt van de kinderen, maar op de klassenfoto staan ze dus niet. De rechter oordeelde ‘discriminatie’ en kende ze een schadevergoeding toe van 500 euro. Nu ik dit weet zal ik zelf toch maar eens zoeken op Schoolbank of ik wel altijd op de foto stond en span, indien niet, alsnog een zaak aan. Oh ja lieve lezers, het geld wat ik krijg als ik win schenk ik aan een goed doel!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden