Ed Bokt naar Jan van den Bosch en ‘zijn’ Raadhuisplein

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bokt naar Jan van den Bosch en zijn beach en badhokjes op Raadhuisplein in Ermelo.

Dubbeltje op zijn kant in Ermelo
Hebben jullie dat ook, Lieve lezers dat als je de uitkomst van een onderzoek leest, je die cijfers op jezelf of je omgeving betrekt. Ik doe dat wel altijd en denk dan soms, het zal wel maar mij hebben ze niet gevraagd! Ik heb dat dus ook bijvoorbeeld bij cijfers van het CBS of het Nibud. Zo las ik onlangs dat 45% van de Nederlandse huishoudens moeite heeft met rondkomen en dat 40% achterloopt met betalingen en dat maar liefst één op de vijf huishoudens ernstige betalingsachterstanden heeft zodat er dus sprake is van grote betalingsproblemen.

Ik ging toen ik dat gelezen had voor het raam staan, monsterde de buren- en overburen en dacht, op nummer 5? Neen, dat weet ik wel zeker van niet! Bewoners op nummer 7? Dat kan haast niet en die nieuwe buren op nummer 15? Dat denk ik toch ook niet en kwam zo, misschien wat voorbarig tot de conclusie dat de redactie van het RTL4 TV programma, een dubbeltje op zijn kant mijn straat wel kan overslaan, of toch niet? Een spreekwoord zegt ‘andermans boeken zijn duister te lezen’ en kan ik er misschien met mijn onderzoek vreselijk naast zitten!

Van Onze Centen in Ermelo
Tja, beste lezers je kunt vandaag de dag zomaar, ook buiten je schuld om in grote financiële problemen komen, of zelfs dak- thuisloos worden. Maar bij huishoudens uit het programma een dubbeltje op zijn kant geldt toch vaak, eigen schuld, dikke bult! Vermakelijk of ergerlijk, het is maar hoe je het bekijkt maar gelukkig kost die ellende ons ‘burgers’ niets! Hoe anders is dat met al die zaken die Astrid Joosten een aantal seizoenen aan de kaak stelde in het VARA programma ‘Over de Balk’, waarin ze op humoristische wijze kijkers liet zien hoe de overheid door blunderend bestuur bakken met geld over de balk smijt.

Het was soms haast ongeloofwaardig en leek in ‘scene’ gezet, alles voor de kijkcijfers! Maar ja, beste lezers ambtenaren en wethouders, sommigen dan gelukkig en zeker niet die in Ermelo, kunnen nu eenmaal vreemde beslissingen nemen. Het ‘beeld’ bestaat dat zij wel erg makkelijk geld uitgeven wat niet van hun zelf, maar van ons burgers is, en er is altijd wel een potje voor hoor je dan bij kritische vragen. Tja, leuk gezegd allemaal, maar dat potje moet uiteindelijk wel met belastinggeld gevuld worden. Het VARA ‘Over de Balk’ heeft nu bij SBS’6 een vervolg gekregen met als ‘aansprekende’ titel ‘Van Onze Centen’ Nou items genoeg!

Badhokjes op Raadhuisplein Ermelo
De ‘gele oversteekplaats’ bij DVS’33 aan de Sportlaan, die al weer een andere kleur heeft zal dat programma denk ik wel niet halen en de fonteinen met bedriegertjes, ook vast niet! Het waterkunstwerk wordt gefinancierd uit een restbudget van het Centrumplan en zou maximaal € 130.000 gaan kosten. Volgens ‘verantwoordelijk’ wethouder Jan van de Bosch, die na de gemeenteraadsverkiezingen 2018 stopt binnen de Ermelose politiek zorgt het waterelement voor aantrekkingskracht, een betere sfeer en beleefbaarheid van het plein. Daarnaast kan het gebruikt worden door spelende kinderen.

Tja Jan, of winkeliers blij zijn zeiknatte kinderen in hun winkel te krijgen betwijfel ik. En hoop tevens voor die kinderen en hun ouders dat ze niet op de gladde stenen uitglijden. Ik las ook dat in de avonduren en de nacht de fontein wordt verlicht maar voor wie? Maar ambitieus is het allemaal wel. Nu je hebt aangegeven te stoppen heb ik nog een verzoek. Zou je op het Raadhuisplein nog een zandstrandje kunnen regelen met wat badhokjes, ook makkelijker voor de spelende natte kinderen. Oh ja Jan, regel je er dan nog wat aantrekkelijk dames bij die als Beach Babes Ermelo nog beter op de kaart kunnen zetten! Alvast bedankt!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden