EdBokt over Boer Zoekt Vrouw

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over bubbels, Anton Heijboer en boerse keukentafelgesprekken…

Farmer seeks woman 
Lieve lezers, ik schrijf deze column later dan jullie van mij gewend zijn, excuus daarvoor. Als reden had ik een ‘ongeplande’ vakantie kunnen opgeven maar als je als columnist met een knipoog anderen de maat neemt moet je zelf natuurlijk eerlijk zijn. Ik had best eerder met de column kunnen beginnen, maar wilde eerst het afgelopen weekend afwachten en verwerken wat ook weer te maken had met het weekend daarvoor. Lekker cryptisch wel Ed hoor ik jullie denken, dat behoeft nadere uitleg.

Oké, het weekend van 26 maart was er zondag geen voetbal omdat het Nederlands elftal op zaterdag een kwalificatiewedstrijd speelde. Waardoor ik op die zondag, voor het eerst sinds Boer Zoekt Vrouw in 2004 begon, naar het programma heb gekeken. Tja, ik zag bij o.a. DWDD wel eens een reactie op het programma, maar zelf gekeken, neen! Ik dacht overigens dat het een Nederlands bedenksel van Yvonne Jaspers was, maar dat blijkt niet! Het is naar een Brits format met de naam ‘Farmer wants a wife’ of, zoals Louis van Gaal zou zeggen ‘Farmer seeks woman’.

De broek van Olke
Ik viel met mijn neus in de spreekwoordelijke boter want de ‘tranen’ en de ‘hormonen’ die klaarblijkelijk in de logeerweek horen, klotsten tegen de plinten op. Ik zag een Farmer op een strandlaken liggen met twee dames. Picknick tussen het vee en om beurten gearmd ff voor een ommetje. Zou het daar tot zoenen komen dacht de één, terwijl ze steentjes in het water gooide. Even later zag ik Olke met twee dames is de hot-tub zitten waar Alberdien later eerlijk naar Yvonne fantaseerde wel zonder kleren met Olke te hebben willen dobberen. Terwijl de ander dacht, had ik maar een snorkel op toen Olke’s broek begon te bollen! Gelukkig waren het luchtbubbels bij zijn push-ups maar met zijn drieën in de tobbe, het zou mij ook teveel zijn!

En dan heb ik het nog niet over Marc met zijn vrouwen tussen de vis in Zambia, of David in Roemenië, Riks in Canada en boer Herman in Frankrijk. Jullie zullen nu ook wel begrijpen dat ik dit weekend weer moest kijken en daar moest zelfs buitenlands voetbal voor wijken.

Tranen uit mijn soundbar
Tja lieve lezers, ik had het achteraf beter niet kunnen doen want door het verlies van mijn clubje EFC’58 en de nederlaag van Feyenoord tegen 020, was ik al niet in de juiste stemming. Oké, achteraf kijk je een koe in zijn kont, zelfs bij internationale boeren is dat zo. Maar toen ik boer Herman oprecht wat knullig zag kiezen voor Fleur, er door het gejank zelfs tranen uit mijn Bose soundbar vloeiden, hield ik het ook niet meer droog. Ik pinkte een traantje mee met lieve Anne en realiseerde mij direct dat er nog vier boeren in hun zoektocht naar liefde ‘keuzes’ zullen moeten maken.

Uit 10 brieven er vijf selecteren om na een dagje uit er weer twee weg te sturen, ga er maar aan staan. En daarna als een echte Anton Heijboer met drie vrouwen op stok, met camera’s en Yvonne op je lip uit ontbijtjes, de keukentafelgesprekjes, wandelingen en wat K klusjes op de farm, er uiteindelijk twee over te houden. Dan wordt het net wie is de mol, en wordt het een spel tussen hormonen en misschien wel afgunst. Voorwaarde natuurlijk is wel dat de boer, na wat gefriemel en gedoe zelf ook butterflys voelt. Spannend maar Ik trek het emotioneel niet meer als de droomwereld van nog vier vrouwen zo ruw en onverwacht ineen stort.

Snackbarhouder zoekt
Ik zal er vast wel iets van mee krijgen, dat kan niet anders met een kleine 4 miljoen kijkers. Volgend seizoen zal het programma zich wel weer in Nederland afspelen zeker wanneer de kabinetsformatie slaagt met de vier partijen waarmee de gesprekken nu gevoerd worden. Ik vraag mij echter wel af of er dan niet een andere beroepstak gezocht moet worden die op zoek is naar een partner. Boeren moeten door Europese regels massaal hun melkkoeien naar de slacht brengen. En zelfs de bijzondere koeien worden door de fosfaatwet te duur om te houden en dreigen uit te sterven.

Met het nieuwe ‘groene kabinet’ zal een boer het dus niet gaan worden en kan Yvonne Jaspers de titel van haar zo succesvolle programma beter aanpassen. Ideetje welke beroepstak? Snackbarhouder, militair, of columnist zoekt vrouw! Ik ben reuze benieuwd wat het gaat worden! Of ik dan wel ga kijken ligt er aan wie dit jaar kampioen in de Eredivisie wordt! Oké!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden