EdBokt over uitslag verkiezingen: ‘Het laatste avondmaal?’

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over haring, Swedish chef, over meet-ups en enge witte overhemden

Laatste avondmaal
Tja beste lezers, bent u ook zo nieuwsgierig wakker geworden donderdagmorgen, the day after the night before? De ochtend dus na de verkiezingen die Mark Rutte en de rest van de wereld klaarblijkelijk zo vreesden. Ik heb als jullie columnist, dus beroepsmatig tot diep in de nacht gekeken maar toen de exit poll maar ‘exit’ bleef en die vreselijke Victor Reinier en Mark Lammers als politieke duiders bij RTL4 opdraafden ben ik afgehaakt.

Wat is dat toch in dat circuit van Bekende Nederlanders! Je bent bekend geworden van Baantjer, Flikken Maastricht en hij had bijna een hoofdrol toen Reinier er van verdacht werd zijn vriendin uit het hotelraam te hebben geknikkerd. Daarna heeft hij enkele paparazzi in elkaar geslagen. En dat zit dan met een vreselijke arrogantie politiek interessant te zijn en met een slok op gasten te beledigen. Er kwam weinig zinnigs uit, net als bij ‘captain Iglo’ acteur en Jumbo duider Frank Lammers. Tja beste lezers ,dan haak ik dus af want de democratie had toch al zijn werk gedaan, zoveel was al wel duidelijk! Bovendien kreeg ik last van wat opborrelende geluiden na haring en het laatste avondmaal!

Alles uit eigen keuken
Oké, ik moet jullie toch eerst bijpraten over dat laatste avondmaal en haring, heb ik het gevoel. Ik ben namelijk, voordat ik ben gaan stemmen, eerst een lekkere vette haring gaan happen. Nadat ik mijn stem had uitgebracht ben ik de boodschappen gaan halen voor een lekker laatste avondmaal. Althans zo legde ik het voor mijzelf uit, en ja, het had ook zeker met de verkiezingen en peilingen te maken. Als culinair knutselaar en Bourgondiër, waar ik mijzelf wel toereken, had ik angst voor milieu populist Yes I Can Jesse Obama Klaver. Zo wil hij o.a. vis en vlees duurder maken door de BTW naar 21% te brengen.

Leuk bedacht maar daarmee wordt een visje of een lekker lapje vlees maar liefst 15% duurder. Daarom beste lezers wilde ik de laatste dag dat het kon nog profiteren. Oh oh wat heb ik gesmuld van een lekkere dikke lendebiefstuk, met een heerlijk gorgonzola sausje en wat krokante gebakken aardappeltjes, waar ik als Bok ehhh kok echt een ‘specialist’ in ben, erbij. Als groente had ik een frisse witlofsalade gemaakt met appel en walnoot, geserveerd met een eigen gemaakte dressing. Alles uit eigen keuken van chef-Bokt.

Swedish Chef
Een voordeel van in je eigen keuken staan is dat je tijdens het kokkerellen, van wat wijn kan genieten. Uit eten gaan is wel gezelligger, maar neem maar van mij aan als ik tijdens het kokkerellen ga lopen lurken aan een fles wijn, is het ook al best snel gezellig! Ik imiteer dan soms de Muppets Swedish Chef en woensdag deed ik Wijdbeens report met Braakhekken. Het liep uit de hand maar ach wat maakte het uit, nu kon het nog. Tja, lieve lezers, daarna heeft mijn hond mij kort uitgelaten waarna ik, zo tot de eerste exit poll heb liggen slapen.

De rest kennen jullie al. Ik was oprecht blij toen ik ’s morgens las dat GroenLinks minder zetels had dan in de exit poll. Nou sloeg die angst van mij helemaal nergens op. Ik heb het goed en ik had gewoon een smoes nodig om lekker te eten, maar blij ben ik als sociaal ‘betrokken’ Nederlander wel. Blij voor honderdduizenden gezinnen en ouderen die ‘spreekwoordelijk’ elk dubbeltje moeten omdraaien, en voor hen die op of onder de armoedegrens leven! Ook voor hen is vis lekker en bovenal gezond, maar dan moet het ook wel betaalbaar blijven!

De mouwen opstropen
In het verlengde daarvan ben ik ook erg blij voor vishandelaren uit o.a. Volendam en Urk, voor hardwerkende slagers, voor handelaren en verkopers van bloemen die voor dag en dauw opstaan om naar de veiling te gaan Blij voor alle hardwerkende mensen die met de auto naar het werk moeten, voor de 150.000 mensen die werken in de transportsector en die volgens GroenLinks met het vervoeren van dozen, de oude economie zijn. Blij ook voor de mensen bij defensie dat zij niet opgaan in een EU leger. Het eigen risico afschaffen en ergens anders weer terughalen is een sigaar uit eigen doos is en zo kan ik nog wel even doorgaan.. Oké mensen, we moeten wel harder aan een beter milieu werken. Maar tegen Yes I Can Jesse Obama Klaver zou ik zeggen; organiseer nog één meet-up, trek nog één keer je witte overhemd aan, stroop je mouwen op en zwaai naar je ‘believers’. Bye bye tot over vier jaar!!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden