EdBokt over dure sigaar uit eigen luxe doos

Foto:

Ed Bok(t) over dure Havanna sigaren, vette selfies en de finale wie is de mol!

Havanna uit een erg luxe doosje 
Het aantal in Nederland verkochte sigaren is het afgelopen jaar gedaald naar zo’n 380 miljoen stuks, heb ik opgezocht! De daling is geen trend, maar ik zag wel dat het erg wisselend is. Uit die cijfers is overigens te zien dat het gebruik hoger is als er in dat jaar verkiezingen zijn. Ja hoor, haha het zal Ed Bok(t) niet zijn die zoiets schrijft, maar lieve lezers, het is zo. Oké, het kan toeval zijn maar ik denk graag in complotten, dat weten jullie wel he! Overigens neemt de vraag naar de ‘handgemaakte’ premium Cubaanse sigaren toe en Nederland spant daarin wereldwijd de kroon.

Spannend? Tja, maar hoe komt Ed Bok(t) op sigaren, hoor ik jullie denken! Dat komt omdat ik de afgelopen weken alleen maar sigaren uitgedeeld zie worden door onze politici! Oké, het is verkiezingstijd maar ik zie ook dat de meeste sigaren die dus uitgedeeld worden een sigaar uit eigen doos zijn, of het nu om het eigen risico gaat of minder belasting, meer banen, minder files die sigaar moet uiteindelijk betaald worden. Dat geldt overigens voor alle partijen die een plan hebben, bij links en rechts. Bij de een betaal je het ongemerkt terug, bij de ander pas weer bij de volgende regering. Lullig wel dat die Havanna’s zo duur zijn!

We dronken een glas
Maar even onder ons, zijn jullie de TV met al dat geleuter over politiek ook niet een beetje zat aan het worden? Ik bedoel, dan heb je als kijker de maandenlange strijd tussen Trump en Clinton overleefd, en ook daar komt met Donald geen einde aan. En dan nu avond aan avond dat geouwe#*$ over de verkiezingen, Nederland staat er mee op en gaat er mee naar bed. Oké, Ik ben als ‘betrokken Nederlander’ ook wel politiek geëngageerd zoals dat zo mooi heet en zeker als columnist, maar ben er nu toch wel een beetje klaar mee.

Van mij mag het snel 15 maart zijn al ben ik bang dat we er dan ook nog lang niet vanaf zijn! Een meerderheidscoalitie vormen zal, met partijen die elkaar op voorhand uitsluiten of afzeiken en beledigen moeilijk worden en het zal ‘kwartetten’ worden. Mag ik van jou, dan krijg jij van mij en we weten ook wat ons dat gebracht heeft. Niet voor niets zijn het thema’s als immigratie- integratie, ouderenzorg en normen en waarden die bij kiezers bovenaan hun ergernissen lijstje staan. Thema’s die straks zullen leiden tot vage compromissen. Als het maar niet leidt tot; we dronken een glas, we deden een plas en alles bleef ….. zoals het was!

Wormen, maden en mollen
O ja, over normen en waarden gesproken, wat hadden we hier de mond vol over de campagne in Amerika! Maar, zeg nou zelf in Nederland kunnen we er inmiddels ook wat van. De heren politici, excuus voor de ontbrekende dames zijn druk met modder gooien naar elkaar, nemen elkaar de maat en schuwen daarbij niet grof en ongepast taalgebruik, of polariseren juist in plaats van te verbinden. De een noemt de ander zijn plannen asociaal, zegt dat iemand een grote bek heeft en een leugenaar is. Of het stekkerverhaal van Kuzu of persboycot van Sylvana, vreselijk wat een niveau allemaal.

Ze haasten zich de laatste week van studio naar studio en gaan nog snel eventjes de straat op voor campagne. Neem die selfies van Mark Rutte, vreselijk! Of Messias Jesse Yes I can Obama Klaver die meetings heeft in zalen met soppende jonge dames op de eerste rij en wat jonge mannen die in hun jeugd vermoedelijk nooit met autootjes hebben gespeeld. Als ik dat zo zie en hoor denk ik toch dat we naar de finale van het programma Wie is de Mol zitten kijken. Er is echter een groot verschil, daar blijkt er straks één de boel te hebben bedrogen en hier kunnen het er meer zijn! En, hebben jullie al een idee wie de Mol(len) is zijn?

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden