EdBokt over verkiezingen: ‘IJdele hoop of toch weer valse hoop!’

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t): ‘Wordt het Jan, Bob, ijdele of toch weer valse hoop!’

Hel en verdoemenis
Nederland zei april 2016 via een referendum ‘NEEN’ tegen het Oekraïne verdrag omdat ze Oekraïne niet vertrouwde vanwege de corruptie in het land van Chocoprins Petro Poroshenko, of uit vrees dat het land zo een stap dichter bij toetreding tot de EU zou komen. Een uitkomst die dus totaal niet werd verwacht! Amper drie maanden later, in juni 2016 stemde een meerderheid van de Britten vóór een vertrek uit de EU waarmee de Brexit een feit was! Het onbegrip was groot want dit had niemand verwacht. Nadat de uitkomst van het Oekraïne referendum Nederland al zou schaden, zou door de Brexit het Verenigd Koninkrijk economisch compleet instorten en de EU en Nederland daarin bijzonder schaden! De Europese Unie zou uiteen vallen en ‘hel en verdoemenis’ werd ons voorgehouden.

Veroorzaker ellende gevonden
Tja, beste lezers, toen in november 2016 Donald Trump de verkiezingen won, was echt iedereen compleet van de leg! Daar had dus echt niemand op gerekend, niet al die naïeve politici, niet opiniemakers- en opiniepeilers en al helemaal niet die deskundigen aan tafel bij de talkshows, in zowel binnen- als buitenland. Maar ineens was hij daar, de vermoedelijke veroorzaker van deze blijkbaar ongewenste politieke veranderingen. De boze witte kiezer werd hij genoemd, de kiezer die zich dus niet gehoord en niet begrepen voelde, de man of vrouw aan wiens problemen door de politieke elite geen aandacht werd besteed. Zelfs de NPO stak de hand in eigen boezem. Ook zij realiseerden zich die kiezers klaarblijkelijk niet te bereiken met hun programma’s. Die groep, nog net geen ‘Tokkies’ genoemd, keken niet naar elitaire programma’s bij de NPO maar naar RTL4,5,7 en naar SBS! Matthijs DWDD opperde zelfs dat er voor hen misschien een programma zou moeten komen, en hij had er met Frans Bauer ook al een presentator voor op het oog! Maris, van ‘Franske heb je even voor mij’ viel waarschijnlijk zowat van haar kruk, maar ach Matthijs DWDD bedoelde het waarschijnlijk nog goed en oprecht ook!

Angst raadgever of stemwijzer
Tja, ik hoor jullie denken, hoe komt die Ed Bok(t) nu hier op? Wel, lieve lezers, ik kwam erop toen ik al die koppen zag op de posters voor de verkiezingen. Ik moest aan de boze witte man denken, de onbegrepen en niet gehoorde kiezer. Want eerlijk is eerlijk, na een week aan al die tafels was deze al lang weer vergeten! Men zaagde er, avond aan avond Donald Trump af en nam in dezelfde beweging populist Wilders mee, want zij zouden slechts succes hebben door angst te zaaien! Maar is die angst terecht en waarvoor; angst dat onze ‘miljarden’ pensioenpot’ straks naar Brussel gaat, angst dat je straks moet betalen om te sparen, angst dat wanneer je als 50+ zonder werk komt je alles kwijt raakt, je financieel in de problemen komt en de voedselbank lonkt, angst dat er straks helemaal geen fatsoenlijk werkend politieapparaat is, dat criminelen de baas zijn, angst dat er geen betaalbare huur- en koopwoningen zijn, angst dat er geen leger meer is, angst dat de ICT bij geen enkele overheidsinstelling meer veilig is, angst dat Ankara, ehhh de partij DENK in de Tweede Kamer wat te vertellen krijgt, angst voor nog meer asielzoekers en illegalen, angst etc. ….

Gelukkig is er hoop 
Men strooit nu weer met miljarden die eerst zijn afgepakt. Tja, en ‘rekeningen vooruit’, ‘komen bescheten uit’ zei mijn moeder altijd en zo zal het vast wel weer worden. De angst van populisten wordt bestreden met hoop van optimisten. Een mooi doch droevig voorbeeld is de hoop van Yes I can Jesse Obama Klaver! Waar hij al zijn groene en linkse plannen van betaalt? Toch niet van de boze witte man, de gewone man, de onbegrepen kiezer, hoor ik u denken. Nou, zet je maar schrap met je hoop; hypotheekrenteaftrek minder, invoering van kilometerheffing, minder geld naar wegen, Bpm op auto’s omhoog, belastingvrije kilo- metervergoeding minder, zorgkosten naar inkomen/vermogen, nog later AOW, vlees, vis en bloemen naar hoog BTW, minder naar Defensie en (nog) meer Europa en nog meer milieubelasting voor het bedrijfsleven! Als het dan toch over hoop gaat, geef mij dan maar Bob Hope, of Jan de Hoop, altijd nog beter dan GroenLinkse ijdele hoop! Wel stemmen hè!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden