EdBokt over straatverkopers, vage colporteurs en babbeltrucs

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) waarschuwt voor straatverkopers, vage colporteurs en voor babbeltrucs!

Hoofdprijs in Postcode Loterij
Lieve lezers, jullie hebben het zelf vast wel eens aan den lijve ondervonden. Je loopt goed gemutst in een drukke winkelstraat en wordt plots besprongen door een vrolijke verkoper. Mannen die dit lezen kennen dat zeker wel als ze weer eens mee moeten naar de grote stad! Tja, als ik weinig zin heb om langs de rekken mee te lopen, luisteren naar je mening doen ze toch niet, neem ik de hond mee! Tja, haha, goeie truc mannen want dan blijf je lekker in het zonnetje buiten voor de winkeldeur staan wachten en zie je ook hoe zo’n spel werkt.

Het is net balletje-balletje, je wordt ‘beloert’ en gewogen of je wel binnen de ‘doelgroep’ valt en dan proberen ze je slim in te pakken! Fieldmarketing noemt men het ook wel wat een proces is van overtuiging, aanprijzing, beïnvloeding en verleiding, vaak door jonge mensen! Komt het bekend voor? Overstap energie maatschappij, eenzame ezels in India, abonnement mobiele telefoon provider, of je krijgt enthousiast een gratis krant in je hand gedrukt om je dan vervolgens toch nog een abonnement aan te smeren. Vorige week nog werd mij de ‘hoofdprijs’ in de Postcode Loterij belooft en probeerden ze mij een (extra) lot te verkopen! Ik pareerde de zwoele lokroep met bravoure; Ik krijg mijn geld nu al niet op, zei ik en daarmee de mij iets te olijke meid in haar rode postcodejack in verbazing achterlatend!

It’s hard to say I’m sorry
Fieldmarketeers, vreselijk hè en dan zijn er ook nog de ouderwetse colporteurs aan de deur alhoewel dat, zeker sinds er Glasvezel ligt, een stuk minder is geworden! Best irritant dus die geslepen verkopers maar dat kunnen jullie, zeker mijn lezers, wel aan denk ik zo! Wat veel erger is en waar ik jullie voor wil waarschuwen, zijn de babbeltrucs! Neen, lieve lezers niet die aan de deur, maar die de komende weken via de Staatstelevisie tot jullie komen. Daar kan ik jullie als betrokken columnist niet genoeg voor waarschuwen, trap er dus niet in!

Jullie weten allemaal wat er van vorige verkiezingsbeloftes terecht is gekomen. Nu wil D’66 Pechtold met geld gaan strooien! Iedereen 500 euro, 1.200 minder inkomstenbelasting voor Nederlanders met een middeninkomen die afgelopen jaren de klappen van de crisis moesten opvangen, iets waar hij zelf mee in heeft gestemd! Ook afschaffen van eigen risico in de zorg roept hij samen met Judas Asscher, SP’r kabouter Plop en Jesse Yes I can Obama Klaver. Dat, en meer Europa, meer groen, meer duurzame energie, de vervuiler betaalt politiek, kilometerheffing, e.d.. Mijn GBV, lezers van mijn columns weten wel waar dat voor staat maar ik zal het zeggen ‘Gezond Boeren Verstand’, vraagt zich af? Wie gaat dat betalen, welke doelgroep om maar in termen van verkopers te blijven! Of gaan we over 4 jaar zeggen; Babbeltruc mislukt sorry! 

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden