EdBokt over meer of minder Bassie

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over de inauguratie van Minister President Bassie op het Museumplein

Staatszender roept op te stemmen
De publieke omroep betaald door de regering, dat wil zeggen met ‘belastinggeld’ van burgers, zendt op de nog bestaande netten, Links 1 en 2 op de verkiezingsdag van 17 maart 2021, elk uur een verkiezingsboodschap uit. Twan Huijs, spreekbuis van de Staatszender, want zo mag je de omroep die geen afstand tot die regering behoudt toch wel noemen, roept namens de zittende regering kiezers op te gaan stemmen en vraagt nadrukkelijk om dat met verstand te doen. De ‘boodschap’ doet sterk lijken op de oproep van toenmalig demissionair Minister President Wim Kok aan de vooravond van de verkiezingen ten tijde van de LPF met Fortuyn. Wat is er allemaal in 4 jaar niet veranderd na de ‘Linkse coup’ die in april 2017 plaatsvond nadat partijen, rechts en in het midden elkaar uitsloten en ‘Yes I can Jesse Klaver Obama’ de man met link(s)e idealen onze premier werd.

Viva España
Apptivisten, socialisten en ex- communisten, allen gekleed in een trendy Hans Spekman trui vormden een Kabinet. Het land volgebouwd met windmolens, de kolencentrales gesloten, gastoevoer afgesloten en de grote steden niet meer bereikbaar in auto’s die nog op fossiele brandstof rijden. Multinationals en de grotere bedrijven zijn door ‘belastingdruk’ en milieu regelgeving massaal vertrokken. Met als gevolg dat de werkloosheid en mensen in de bijstand, mede door de toename van asielzoekers een recordhoogte heeft bereikt. Overigens net als het begrotingstekort dat bijna twee keer zo hoog is dan de EU eis van 3%. Nederlanders die door hard werken goed verdienden zijn door de jaloeziebelasting buiten de EU gaan werken en ouderen met een beetje spaargeld zijn massaal naar de Spaanse Costa’s verhuisd.

Confetti kanon in de strijd
De strijd leek te gaan tussen Yes I can Jesse Klaver Obama van de partij GLWN, wat staat voor Groen Links Wakker Nederland, Kuzu van de Partij DENK en Partij 50 Plus en een Beetje. Herman veegde, olijk als altijd de uitslagen van steden over zijn scherm. De avond ervoor had Links Nederland er nog een goed gevoel over toen de lijsttrekker van de Partij 50 Plus en een Beetje bij het RTL debat, toen hij een vraag niet wist te beantwoorden plots zijn confetti kanon afschoot. Lachen, dat wel, maar neen, die zouden het niet worden. Twan Huys werd echter bleker en bleker toen bleek dat de Partij 50 Plus en een Beetje gaandeweg er meer uitslagen binnenkwamen de leiding nam en de deceptie was nog groter toen de 50 Plus en een Beetje niet meer bleek in te halen!

Willen jullie meer of minder  
De Partij 50 Plus en een Beetje was in een grote circustent in Ermelo bijeengekomen en vierde uitbundig de overwinning. Henk Krol zelf liet via een telefoonverbinding vanuit de gevangenis weten dat Bassie het uitstekend had gedaan en dat hij erg trots op hem was. Bassie liet voor de camera’s van Links 1 en 2 weten dat het tijd is voor een ander geluid, niet dat ehhh of ahhh maar miniminiienemini waarop de feestvreugde losbrak. Willen jullie meer of minder Bassie vroeg hij nog? Waarop de hele tent, en ik dus ook luidkeels zong; Bassie en Adriaan, Bassie en Adriaan …

Ruw wakker geschud
Mijn vrouw schudde mij ruw wakker en riep boos, wat ben je toch aan het doen Ed Bok(t) Nog enigszins versuft keek ik haar verbaasd aan, trok de pantoffels aan en ging de trap af naar beneden! Ik pakte de ochtendkrant die al op de deurmat lag en mijn ogen zochten snel naar de datum; vrijdag 20 januari van 2017! Goh wat kan een mens toch raar dromen hè…

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden