Ed Bok(t) over heimwee naar Léonie, Pim goudvissen, cavia’s en negerzoenen…

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over heimwee naar Léonie, Pim goudvissen, cavia’s en negerzoenen…

Thuis heb ik nog een ansichtkaart
Afgelopen week lieve lezers werd ik plots wat melancholisch en kreeg er ook nog een gevoel van heimwee bij. Melancholie wordt wel eens geassocieerd met de Blues, de Fado, met het droevige levenslied, of met de cafard van een eenzame dronkenlap ergens op een terras, de mijmeringen van Wim Sonneveld in het dorp. Kortom romantische sentimenten. Het kan zo las ik ook, zonder redenen voorkomen. Maar bij mij kwam het melancholische gevoel opzetten nadat ik een paar avonden naar uitzendingen van ‘we gaan beginnen Pauw’ had gekeken. Ik weet nog niet wat ik ga stemmen. Gezien mijn leeftijd zou ik voor ‘50+ Gekke Henkie’ moeten gaan, helemaal nu Léonie Sazias nummer 2 op de lijst staat. Ooit heb ik samen met Léonie, in haar hoogtijdagen bij Veronica TV wat kopjes koffie in theehuis het Bluk op de hei in Laren gedronken, toen onze honden daar op cursus gingen. Léonie had een prachtige … Collie met de naam Jazz …. maar ehhh, sorry ik dwaal af.

Van Bashen naar demoniseren
Er kan lijkt het wel, geen uitzending van Pauw voorbij gaan of PVV voorman Geert Wilders wordt door hem of zijn gasten bekritiseerd. Bashen zoals dat heet, is het constant iemand hevig bekritiseren en/of belachelijk maken op een ongepaste harde manier. Bashen kan zelfs leiden tot het demoniseren. Waar dat beste lezers toe kan leiden weten we denk ik nog maar al te goed. Ironisch genoeg werd dat bij Pauw nog eens duidelijk. Had hij eerst nog Marcouch, Kamerlid van de PvdA, een podium gegeven om te vertellen dat mensen die de PVV aanhangen wat hem betreft bij de Politie niets te zoeken hebben en niet aangenomen zouden mogen worden, tja! De volgende dag had Pauw een aantal aspirant plucheplakkers aan tafel uitgenodigd die graag een zetel in de Tweede Kamer willen. Ze mochten allen hun verhaal doen en tot slot stelde Jeroen Pauw een rondvraag! Welke aspirant politicus zou, stel dat de PVV de grootste wordt, met hem een coalitie willen vormen? Niemand dus! Missie geslaagd, de democratie ten top en dat alles gefinancierd met o.a. mijn belastinggeld!

Beeld 6-5-2002 op het netvlies
Elk aspirant Kamerlid mocht aangeven door wie hij/zij geïnspireerd was om politicus te worden. Een GroenLinkse Nederlander met een migratieachtergrond, ik begin het al te leren hè, wilde een opname laten zien waarop Pim Fortuyn, samen met Theo van Gogh te zien was. Pim Fortuyn was, hoe gek ook, zijn inspirator. Pim Fortuyn legde aan Theo uit hoe hij een Imam op basis van argumenten zou overtuigen dat homo’s gewoon mensen zijn. Maar dat hij dat hij alleen maar kon als hij ook mocht zeggen wat hij dacht. Daarom vond de GroenLinkser ook dat Wilders niet vervolgd zou hoeven worden voor zijn ‘minder-minder’ uitspraak al wilde hij dus niet in gesprek met Wilders, en was de cirkel van Pauw weer rond. Ik kreeg meteen de beelden van mijn held Pim weer op het netvlies toen hij daar lag op het Mediapark, vermoord nadat Fortuyn gebashed en gedemoniseerd was. Tja, lezers ik denk er nog vaak aan terug. Helemaal nu Wilders, die overigens niet in de schaduw kan staan van Pim, met zijn PVV in de peilingen aan kop gaat.

Herinnert u zich deze nog nog nog nog
Hoe zou Nederland en het politieke landschap eruit zien als Pim Fortuyn niet vermoord was? Ik dacht er bij het zien van de beelden van Pim bij Pauw aan terug. Mijn melancholisch gevoel sloeg echter om in een gevoel van heimwee. Heimwee naar mijn Léonie, heimwee naar de cavia’s van Fred Oster en de goudvissen van Willem Duys, sorry PvdD Marianne Thieme! Heimwee naar de weekendquiz en heimwee naar ‘op Volle Toeren’ in plaats van die herrie op TV nu, waar in amusementsprogramma’s Bekende Nederlanders schijtlollig met elkaar zijn. En daarbij zo veel herrie maken en met de mond wijd open ‘quasi’ lachen, dat ik het niet eens kan verstaan. Heimwee naar Ferry Maat met zijn Soulshow die voor een modaal salaris plaatjes aan elkaar praatte in plaats van de radio nu. Waar vet overbetaalde Dj’s met hun overbetaalde ‘sidekicks’ zoveel herrie maken en lachen dat ik ze niet eens kan verstaan. O ja, gefinancierd met o.a. mijn belastinggeld.

Weten jullie waar ik nu ook ineens heimwee naar krijg? Naar heerlijke Buys Negerzoenen, sorry Sylvana Simons maar die mis ik echt!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden