EdBokt over zege Donald Trump

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over bruggen slaan, bruggen bouwen en aan tafel met Frans Bauer…

Bruggen in Duck City
Donald Trump is nog niet eens beëdigd, laat staan officieel in functie, maar ‘De Donald’ houdt de gemoederen al wel flink bezig. In aanloop naar de verkiezingen werden zijn kansen door de ‘gevestigde orde’ en linkse politieke elite schromelijk onderschat. Na zijn zege werd er zelfs met afschuw over hem gesproken. Tja, dan zoek je natuurlijk naar de oorzaak van zijn overwinning en die is gelukkig gevonden. Trump dankt zijn zege, volgens de zo met zichzelf ingenomen kenners aan tafel aan het feit, dat zoveel ‘boze witte mannen’ op hem hebben gestemd. Oké, er bleken Latino’s, vrouwen en ook donkere Amerikanen op hem te hebben gestemd, maar toch voornamelijk kiezers die zich niet door ‘het establishment’ gehoord voelden én laag opgeleid waren!

Lees nieuwe Donald Duck
De beurzen zouden instorten maar wat bleek, ze gingen omhoog. En waar politici als Samson en Jesse Obama-Klaver reppen over verbinden en ‘bruggen slaan’ leidt dit nog niet echt tot minder verdeeldheid en polarisatie tussen mensen met een Nederlandse en een migratie achtergrond. Ik zou zeggen, neem daar een voorbeeld aan De Donald. Want als de Donald spreekt ook over ‘bruggen bouwen’ stijgen de beurzen, stijgt de werkgelegenheid, stijgt zelfs de bij ons veel te lage hypotheekrente en de dekkingsgraad, zijn pensioenfondsen blij en pensionado’s en misschien ook de spaarders. Is dat nu het verschil tussen ‘fictief en fysiek’ bruggen bouwen? Zijn jullie ook zo benieuwd hoe dit afloopt beste lezers? Kijk dan niet naar Pauw/DWDD, maar lees nieuwe Donald Duck.

Wilders
Maar plots beseft de gevestigde orde zich nu, met de verkiezingen voor de deur, dat de zege van Trump zou kunnen overslaan op een door hen zo verafschuwde populist als Wilders. Tja, daar moet je niet aan denken. Dus deed Pauw een spreekwoordelijke duit in zijn eigen zakje door wat gewone Nederlanders aan tafel uit te nodigen. Deze ‘gewone mensen’ hadden Pauw geschreven teleurgesteld te zijn in het eenzijdige geluid dat ze krijgen voorgeschoteld bij de publieke omroep in zijn algemeenheid en gasten bij hem aan tafel in het bijzonder.

Boze gewone witte mannen
Om de elitaire beeldvorming dat de gewone wel een PVV stemmer moet zijn in stand te houden, werd beroepsdebater Pechtold bij ze aan tafel gezet waardoor hun geluid kansloos werd. Mede door de vraagstelling van Pauw op zijn kenmerkende neerbuigende toon, de smalende glimlachjes bij hem, Pechtold en de andere gasten aan tafel, lukte die missie ook. De andere NPO grootverdiener, Matthijs van Nieuwekerk, kon natuurlijk niet achterblijven, dus werd ook aan zijn tafel gesproken over de boze onbegrepen gewone witte mannen. Over stigmatiseren gesproken! Aan tafel zat Shula Rijxman, die in haar eerste speech als nieuwe NPO-directeur 50 miljoen euro extra vroeg om programma’s te kunnen maken die verbinden. Lieve Shula, had Matthijs dus moeten zeggen, verbinden begint niet in je portemonnee maar in het hart en met een visie. Hij deed het niet. Neen erger nog, hij zag een programma voor zich voor de boze onbegrepen witte mannen en had er zelfs al een presentator voor op het oog, namelijk Frans Bauer.

Heb je even voor mij
Want kijk, als je fan van Frans Bauer bent, stem je PVV en ben je natuurlijk laag opgeleid. Ohhhh lieve lezers, ik word er nog boos van. Wat had ik daar graag aan tafel gezeten. Tja, ik hoor jullie nu denken, ja ja Ed Bok(t) maar wat had jij dan gezegd op de vraag wat jou als gewone man zo stoort aan de publieke omroep en die tafelgasten? Nou, ik zou in ieder geval van die tafels zijn opgestaan en luidkeels hebben gezongen;

Heb je even voor mij, maak wat tijd voor mij vrij, zeg me wat moet ik doen want ik wacht op die zoen, kom vanavond bij mij!

Of het zou helpen, denk het niet maar het lucht wel op!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen