EdBokt over de poes van Marianne Thieme

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over de reebruine ogen en de poes van lieve Marianne…

Zijn de dieren uitgelachen?
Beste Lezers, jullie kennen het reclamespotje vast nog wel. ‘Laat de dieren ook eens lachen en kom naar Ouwehand’. Het dierenpark in Rhenen presenteerde zich in die TV reclame als het leukste dierenpark en dat is het ook. Ben je er nog nooit geweest, dan kan ik het jullie echt aanraden. Overigens als je gaat, zal je er met meer dan één miljoen bezoekers per jaar zeker niet alleen lopen. De tien grootste dierenparken in Nederland zoals Burgers Zoo, Artis, Blijdorp, de Apenheul, Emmen Wildlands Adventure zoo, Safaripark de Beekse Bergen, het Dolfinarium, Dierenpark Amersfoort en Avifauna zijn met elkaar alleen al goed voor ruim 10 miljoen bezoekers. Maar de tijd dat er daar gelachen werd lijkt voorbij. In ieder geval als het aan onze lieve Marianne ligt. Sneu voor al die miljoenen bezoekers en meer dan 1.500 medewerkers die hun baan dreigen kwijt te raken om over het economische aspect nog maar te zwijgen. En als het Dolfinarium haar deuren moet sluiten en dat wil Marianne echt, kan de voltooiing met o.a. de loopbrug naar Flipper en de rest van de Waterfront plannen zonder 643.000 gasten wel de prullenbak in.

Wiens brood men eet
Marianne, overigens met al haar (e)moties en amendementen een van de duurste vrouwen in de Tweede Kamer, wordt gelukkig niet echt serieus genomen. Nu hoop ik lieve Lezers dat jullie de klemtóón op ‘genomen’ goed leggen, want anders komt Marianne in een heel ander daglicht te staan en is dat misschien juist een reden haar uit te nodigen bij Jeroen Pauw e.d. Gelukkig voor de dierentuinen is men, richting verkiezingen bij de Publieke Omroep, druk met gratis zendtijd voor de PvdA en GroenLinks en is er geen tijd voor het verkiezingsprogramma van lieve Marianne. Helemaal nadat de PvdA in haar verkiezingsprogramma wel meer geld- budget wil voor de publieke omroepen wordt elke scheet die daar gelaten wordt, breed uit- gemeten en krijg je als belastingbetaler meer PvdA op je scherm dan welke politieke partij ook. Oké, het riekt naar verkapte reclame en gratis zendtijd. Maar ja, het spreekwoord luidt, wiens brood men eet, wiens land men eert.

Twee reebruine ogen
Toch nog even iets over lieve Marianne, beste Lezers. Want door haar verkiezingsprogramma krijg ik haar reebruine ogen maar niet uit mijn hoofd, om nog maar te zwijgen over haar poes. Nu ik dit schrijf denk ik meteen aan het liedje ‘twee reebruine ogen, die keken de jager aan’. Een liedje waar Marianne van over haar nek gaat als ze het hoort. Want Marianne en jacht, dat is als Prins Bernhard en monogamie als ik de schrijfster Jolanda Withuis moet geloven in haar biografie over Juliana. Maar ik dwaal af! Tja, dat komt ervan als Marianne in je kop zit. Ik wilde nog kwijt dat niet alleen dierentuinen op haar lijstje staan om af te schaffen. Ook de verkoop van dieren in winkels is een doorn in haar reebruine ogen. Even een kennisvraagje; weten jullie hoeveel dieren we in Nederland houden als het gaat om vissen- aquarium of vijver, over postduiven, zang en siervogels en over konijnen en knaagdieren en honden en katten? We praten dan toch over 33,4 miljoen dieren, met een economische betekenis van 3 miljard en waarin ca 80.000 mensen fulltime hun boterham verdienen! Tja, lieve Lezers, hoe moet dat dan met haar eigen poes vraag ik mij af, want ik heb haar op een foto gezien met poes! De kleur? Tja, dat weet ik niet meer!

Daar aan de waterkant
En of het allemaal nog niet erg genoeg is, wil Marianne ook één van de meest beoefende buitenactiviteiten verbieden, namelijk vissen. Even een kennisvraagje; Weten jullie hoeveel mensen er in Nederland wel eens gaan vissen? Ruim 2 miljoen, 1,3 miljoen mannen, 250.000 vrouwen en maar liefst 550.000 kinderen. En onder alle lagen van de bevolking! Jong, oud, arm en rijk en allocht …… ehhh inwoners met een migratieachtergrond en inwoners met een Nederlandse achtergrond, ik leer snel hè! En dat, lieve lezers moet allemaal verdwijnen als het aan Marianne ligt. Net als de wedvluchten voor postduiven worden beurzen verboden en paarden- en vogelmarkten. Ook moeten er strengere wettelijke eisen worden gesteld aan het welzijn van dieren op kinderboerderijen! Tja, ik denk bij het lezen van al die ellende dat ik niet de enige ben die lieve Marianne graag een zetje zou geven als zij aan de waterkant zou staan. Zonder poes, dat dan weer wel!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden