EdBokt: “Nu Ed for president van Ermelo!’

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed for president van Ermelo…

Ja u leest het goed beste Lezers, ik ga er vol voor om na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de eerste door burgers gekozen Burgemeester van Ermelo te worden. Oké, ik heb daar wel meneertje Pechtold voor nodig, de Fractieleider van D’66. Zijn partij moet bij de komende landelijke verkiezingen genoeg stemmen krijgen zodat de ex-veilingmeester voor coalitiegesprekken wordt uitgenodigd. Ik hoop er dan natuurlijk wel op dat hij bij het uitruilen en verkwanselen van principes en standpunten één van de twee voormalige kroonjuwelen van D’66, het referendum en de gekozen burgemeester uit onderhandeld. Veel hoop heb ik er niet op want het referendum heeft D’66, omdat Alex ons te dom vindt al laten vallen en het Pluche, door elkaar de baantjes toe te delen is ook al tot de ‘burelen’ van D’66 doorgedrongen. Maar ja, ik moet als kandidaat om de eerste door burgers gekozen Burgemeester te worden wel hoop houden.

Stemadvies achterkamertjes en knuffels 
Bijna 70% van de Nederlanders is voor een gekozen burgemeester en ruim de helft van die mensen wil de keuze aan burgers en niet aan de Raad overlaten. Maar ja lieve Lezers, de huidige ‘Raad in Ermelo’ baart mij nu, in mijn gooi naar het Burgemeesterschap qua samenstelling, de meeste zorgen. Heb daar jullie als lezers en hopelijk straks ook kiezers nodig. Want willen jullie mij als Burgemeester dan moet de Ermelose Raad op zijn kop. Mijn stemadvies luidt; CDA de partij van vooral veel beloven en weinig doen, is met 7 Raadsleden oververtegenwoordigd; dus minimaliseren. De CU, zelfde laken en pak, om over ‘PE’ maar te zwijgen. De progressieven van Ermelo vinden een ‘hondenuitlaatroute’ met slordige bomen en veel dor hout een ‘monumentaal bosje’. Ze knuffelen liever een boom dan een mens, dus PE weg ermee. Het zal meer ‘Burgerbelangen’ Ermelo moeten worden, de naam zegt het al, meer VVD en meer SGP. Want ondanks dat ik persoonlijk eerlijk gezegd liever zondags in de Kuip zit dan de Kerk, hecht ik erg veel waarde aan Christelijke normen en waarden en dat is Leo met zijn SGP wel toevertrouwd.

Heb ik daar het smoel wel voor 
Of ik geschikt ben als Burgervader, tja beste Lezers, een burgemeester heeft vele rollen en bevoegdheden. Zo is hij of zij voorzitter van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad en ziet toe op tijdige voorbereiding, vaststelling en uitvoering van het gemeentelijke beleid. De functie kent ook eigen inhoudelijke taken vooral op het terrein openbare orde en veiligheid. De burgemeester is ook opperbevelhebber bij crises, rampen en ziet voorts toe op goede samenwerking met andere gemeenten en overheden. Voor veel mensen is de burgemeester het gezicht van de gemeente. Goh, lezers nu ik dat schrijf denk ik, best knap hoe André Baars dat allemaal doet! En of ik dat wel kan?, we gaan het zien, jullie moeten beslissen of ik het smoel ervoor heb!

Fel TV debat tussen Jan en Ed
Alle politieke gekheid op een stokje, ik denk niet dat ik het word maar ik kan mij wel op de campagne verheugen. Ik voorzie een fel debat tussen mij en een mogelijk andere kandidaat. Ene Jan die nu wethouder is, want ik geloof dat Jan wel Burgemeester wil worden! Nu hoor ik jullie denken, Jan? Welke Jan? Want er zijn er meer die Jan heten. Maar beste Lezers, ik heb mij voorgenomen zijn achternaam niet meer te noemen. Dus Eijs(d) en wederdiendende, vul dat zelf maar in. Ik kijk momenteel met enig afgrijzen naar de TV debatten in Amerika tussen Donald en Hillary waar het totaal niet over de inhoud gaat maar slechts over elkaar. Toch is het leerzaam. Want ik zal het, met mijn gebrek aan politieke en bestuurservaring, in de debatten van moddergooien moeten hebben, wil ik in de race blijven voor burgemeester in ‘The White House’ in Ermelo. Dus Jantje kan, als hij zich kandideert de borst natmaken want mijn campagneteam heeft al flink gezocht op Google over Jan en ook al wel wat gevonden. Wat dat is, lieve Lezers en kiezers zeg ik niet. Dat bewaar ik, tot het zover is stiekem in een klein doosje in een klein achterkamertje…

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden