EdBokt: ‘CNN Breaking News in that little country behind the Dikes’

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) CNN Breaking News … what is going on in that little country behind the Dikes…

Explosieve Oldtimers
Er is: ‘Breaking News’ over de toestand in Holland. Is het een gecoördineerde actie en een terroristische aanslag? Niemand weet het nog, maar de incidenten volgen elkaar in rap tempo op. Het lijkt erop dat het allemaal met elkaar te maken heeft maar dat weten we nog niet zeker, bericht de speciale CNN reporter die verslag doet op ruime afstand van Paleis Noordeinde. Cameraploegen van zo’n beetje alle grote nieuwszenders van over de hele wereld hebben speciale uitzendingen en zij melden ‘is there terror threat on Prince Day?’. De Ridderzaal waar de troonrede zal worden voorgelezen is gevuld met prominenten en politici, compleet met de mafste hoedjes zegt een reporter die verslag doet voor de camera van een nieuwszender uit Japan. Hier lijkt er dus nog niets aan de hand en zijn ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima uit de Koets gestapt en naar binnen gegaan, maar in het hele land buiten den Haag schijnt het een complete chaos te zijn. Ook missen er in de Ridderzaal een aantal politici, maar daarover zijn nog geen officiële mededelingen gedaan.

Explosieve oude koffers
Een lakei geeft een briefje aan de Koning en fluistert hem ook wat in zijn oor. Het doet sterk denken aan het moment van president Bush die bij een school op bezoek was op het moment dat er vliegtuigen de Twin Towers in vlogen zegt Twan Huys, die vanuit de studio verslag doet voor Een Vandaag opgewonden. Natuurlijk zal de Koning wel verteld worden wat er momenteel in het land gebeurt. Heel Holland staat stil in honderden kilometers aan file. Op alle belangrijke verkeersknooppunten staan oldtimers op de vluchtstrook die gevuld zouden zijn met explosieven luidt het bericht. Er rijden geen treinen, de meesten staan stil buiten verlaten stations. Op Schiphol landt en vertrekt geen vliegtuig en het hele complex is ontruimd. Er zijn op veel plaatsen oude koffers achtergelaten die gevuld zouden zijn met hele zware explosieven zo luidt het bericht!

Een veilig onderkomen gezocht
Niemand of mensen van een groepering heeft tot op heden iets gemeld of opgeëist. In het in de haast opgerichte crisis- centrum weet men het ook niet. Zit IS er achter, is het überhaupt een dreiging van terreur? Politiek verslaggever Frits Wester van RTL schijnt nieuws te hebben. Er is uitgelekt zegt Frits dat Minister President Mark Rutte, Marianne Thieme, Jesse Klaver en Kuzu en Öztürk niet aanwezig zijn en niemand ook weet waar ze zijn zo luidt het bericht. Een horror scenario op een dag dat de Regering op Prinsjesdag ons louter goede berichten zou brengen. We zijn uit de crisis dankzij de offers die Nederlanders gebracht hebben, feest dus en dan dit! Heel Nederland in paniek, niemand durft de straat op en ‘t publiek op Prinsjesdag afgekomen heeft uit angst voor wat komen gaat in winkels en bij mensen thuis een veilig heenkomen gezocht, de straten zijn leeg.

Plots werd er geschoten
Alle aanwezige politici In de Ridderzaal zitten, net zoals wanneer zij in de Tweede Kamer zijn met hun mobiel in de hand en krijgen via de sociale media natuurlijk mee wat er gebeurt en er heerst een haast surrealistische sfeer. De hoedjes zijn afgedaan waardoor de angst in hun ogen goed is af te lezen. Plots zwaaien de deuren van de Ridderzaal open en verschijnen Mark Rutte, Marianne Thieme en Jesse Klaver in slechts hun ondergoed en met de handen in de lucht. Een groepje veteranen in vol ornaat, behangen met de nodige medailles houdt het trio onder schot. Marianne Thieme loopt met een toiletpot op haar hoofd en een bord om haar nek met de tekst, ‘Wie trekt mij door’. Jesse Klaver in spierwit ondergoed houdt een wit kartonnen bord omhoog waarop staat; GroenLinks blijft altijd van jullie spaargeld af’. Aangekomen bij de troonrede stoelen, roept een veteraan naar Mark Rutte; ‘En wat heb jij ons te zeggen’ en schiet daarbij in de lucht.

Nooit meer iets van gehoord
Bezweet schrik ik plots wakker en besef dat het een droom is. Toen ik mijn partner vertelde wat ik gedroomd had vroeg zij; ‘En wat moest Mark Rutte gaan zeggen dan?’ Ohh zei ik, die oudjes wilden net als dat tuig van de richel in Zaanstad ook een compleet ingericht nieuw jeugdhonk en zonder toezicht! ‘En Kuzu en Öztürk, waar waren die’, vroeg ze! Ohh zei ik daar hebben we nooit iets meer van gehoord.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden