EdBokt: “Wat een zomer… op alle fronten!”

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t): “Ze kunnen beter over je Olympische fiets lullen dan over ehhhh bij de NOS…”

Piet, HenriZen Dione zeggen oat moan
Wie van lekker op een terrasje zitten houdt, en dan zonder kachel natuurlijk, of van bakken in de zon, in je eigen tuin of op het strand en gezellig ’s avonds samen buiten wil eten, komt deze zomer nog niet echt aan zijn ‘trekken’. Piet Paulusma ging er vanuit dat wij een flinke warme zomer zouden krijgen. Juli en augustus zijn maanden die in aanmerking komen voor een warmte- of zelfs een hittegolf zei Piet, en met de nodige stranddagen. Oké, het is half augustus lieve lezers, maar ik vrees met grote vrezen dat deze zomer niet echt zomers meer wordt, Tja, best teleurstellend dus. Voor wie van TV kijken houdt, amusement, muziek, actualiteitenprogramma’s of een film, was deze zomer ook teleurstellend. Voor hen die niet van sport op TV houden was het helemaal een teleurstellende zomer, van juni tot bijna eind augustus is het sport, sport en nog eens sport! Maar het kan nog erger, zeker als Henri of Dione zeggen, Dames en Heren, oat moan!

Sport kijken bij BOS andere tijden sport
Heeft wie van sport op TV kijken houdt dan een goede zomer gehad?. Op basis van succes niet, aan het EK deden we niet eens mee. Het voetbal was grotendeels niet om aan te gluren en het waren de fans en spelers van IJsland die met hun Oerkreet opvielen en de fans van Ierland met hun ‘Wills Griggs on Fire’ die voor spektakel zorgden en er nog wat van maakten. Wimbledon is voor Nederlanders al jaren een tennisdrama en voor wat de Tour de France betreft stond er op de Champs- Élysées uiteindelijk ook weer geen Nederlander. Oké, onderweg werden er door Tom Dumoulin wel fraaie etappes gewonnen en Bouke Mollema liet zich gelden maar ja mensen, als het om de prijzen gaat, en daar gaat het bij topsport toch om was het niets! De Olympische Spelen zijn tot op heden, op een paar ‘positivo’s’ zonder doping mag ik hopen na toch ook nog niet wat het moet zijn. De eens geweldige zwemsters zijn door het ijs gezakt en bij het Judo zijn de toppers van de mat geveegd. Veel tranen tot op heden maar wel van teleurstelling!

Op het rooster gelegd
Tja, beste lezers ik weet niet hoe jullie, als je naar de genoemde sport op TV hebt gekeken, dit als kijker hebben ervaren. Oké, ik ben wat kritisch misschien, dat mag als columnist. Maar ik vond en vind het tenenkrommend: en dan bedoel ik de presentatie en het commentaar. Was het bij Studio France in de zogenaamde EK huiskamer op de bank dagelijks, bijna een maand lang al een vreselijk gewauwel met analisten die maar door elkaar schreeuwden, ook de keuze van nobody’s als gasten, met of zonder gitaar was een enorme treurnis. Bij de Tour was het nog erger. De ‘avondetappe’ was een geleuter van jewelste, maar vooral tijdens etappes was het gewoon irritant hoe de heren van de NOS de koersbeelden van commentaar voorzagen. Jaarlijks zijn de ‘wielercliche’s’ niet van de lucht als; er een snok aan geven, er af gepierd worden, linkeballen, treintje oproken en geparkeerd staan, maar de twee wisten er nu met ‘op het rooster leggen’ tot herhalens toe een nieuwe aan toe te voegen, vreselijk!
Ik maar hopen dat ze de man met de hamer tegen zouden komen maar helaas ze hielden het vol, tot aan Parijs en zelfs tot aan Rio ….

Europees en Olympisch kampioen SOH 
De Olympische spelen kijken, als je van sport houdt kun je beter bij de ‘Belg’ doen want de beloofde 18 uur sport bij de NOS is vooral een kwestie van herhalingen en geleuter. Kosten nog moeite werden gespaard en menig NOS presentatoren en aanhangers reisden naar Rio om korte sfeerimpressies te maken. Wie ze er een plezier mee doen, ik denk vooral zichzelf. Zelfs Mart Smeets, toch al met pensioen, zit in Rio om een paar minuten verslag te mogen doen van het Basketbal. Los van het deskundig commentaar van o.a. Hans van Zetten is het een grove schande hoe de NOS ‘Rio Live’ aan elkaar knipt, plakt en vooral ouwehoert. Want als we ergens kampioen in zijn is het wel slap ouwehoeren. Gisteren keek ik bij de Belgen naar de finale tafeltennis en de geweldige finale Rugby ‘Fiji – Engeland’, terwijl bij de NOS uren lang op de bank werd geleuterd en mijn liefste Dione steeds meer en meer de rol van psychiater vervult en vraagt ‘wat gaat er nu door hem heen’ … Teleurstellend dat Rio Live.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden