EdBokt over declaratiegedrag: ‘Het kan nóg gekker!’

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over Eindhoven de gekste maar het kan altijd nog erger met Monsieur Hollande…

Geen hoofdstad maar Lampegat
Een bekende leus in Noord-Brabant en elders ook vaak gehoord is wel ‘Eindhoven de gekste’ Tja, beste lezers, jullie kennen mij natuurlijk inmiddels een beetje, dan wil ik dus wel weten waar die leus vandaan komt en, misschien nog belangrijker, of Eindhoven wel de Gekste is! Onderzoek bracht daar niet echt duidelijkheid. Je leest dat het 20 jaar geleden door ‘PSV fans’ geroepen is en men het toen massaal als leus heeft overgenomen. Anderen zeggen weer dat het met zogenaamd ‘compensatiegedrag’ te maken heeft omdat Den Bosch de hoofdstad is van Noord-Brabant en van het carnaval en dat terwijl Eindhoven ook wel Lampegat genoemd naar Philips gloeilampen, de grootste stad van Noord-Brabant is en ze daarom, om dit dus te compenseren roepen: ‘Eindhoven de Gekste!’

Meer gehannes met Hennis
Dat Defensie Hennis een hoop gehannes heeft is, los van haar opgeblazen ‘lippen en spraak’ bekend. Alberto Stegeman toonde onlangs in zijn programma undercover nog weer aan hoe eenvoudig je een ‘legerbasis’ op komt en je er ongezien met een legertruc weer van af komt. Ondanks Hennis beloftes om de procedures- veiligheid te verbeteren, het was namelijk al eerder gebeurd bleek het nog steeds kinderlijk eenvoudig. Maar Hennis komt weer met haar gehannes weg, net als met de dossiers rond de kankerverwekkende verf. Nu denken jullie natuurlijk wat heeft Hennis met Eindhoven de Gekste te maken? Nou, luister en huiver lieve lezers van me. Al eerder waren er meldingen van zeer ernstige nalatigheid op de luchtbasis in Eindhoven en ook daar beloofde Hennis om schoon schip te maken, of moet ik in dit geval zeggen schoon vliegtuig te maken! Enfin, het gebeurde niet want nu is bekend dat haar personeel, vermoedelijk dezelfde als van de oudere meldingen met declaraties rommelden en dat men een Hercules C-130 van het 336 Squadron heeft gebruikt voor privégebruik. In twee gevallen was er zelfs sprake van vliegen met een slok op bij een pleziertrip richting het Bella Italië. Daarmee wordt in ieder geval het bewijs geleverd dat Eindhoven de Gekste is!

Kijk eens vaker in de spiegel
Maar beste lezers het kan nog gekker en wel met een kapper. Neen, … niet mijn kapper! Ik heb een hele lieve en goeie kapster maar ik heb er een gehad pfftttt. Jullie kennen het wel hè de gesprekken in die stoel over van alles en nog wat. Die kapper lulde niet alleen het haar van je kop af maar ook je oren. Ga je nog met vakantie Ed, vroeg hij. Ik ga lekker naar Italië zei ik, lekker op het strand en ook naar Rome. De kapper vertelde mij dat Italië een smerig land was, dat de mensen onvriendelijk waren het strand vies en dat het vreselijk duur was. Tja, zei ik ietwat teleurgesteld, maar ik wil de Paus op het St. Pieterplein zien. Jeetje Ed, zei de kapper, en jij denkt dat de Paus jou daar op dat plein ziet staan, voegde hij er nog aan toe.

Bella Italia kan het nog gekker
Ik ben wel gegaan natuurlijk en heb het echt geweldig gehad. Ik smeerde dat, toen ik na de vakantie bij de kapper zat hem dat in het haar, spreekwoordelijk dan hè. Ik voegde er nog aan toe, zeg kapper jij zei toch dat de Paus mij niet zou zien staan! Nou, kappertje ik zal het je nog sterker vertellen, hij riep mij zelfs naar boven! De kapper keek mij met grote ogen aan! Je meent het Ed en wat zei de Paus dan tegen je, vroeg hij! Ik stond op uit de stoel en riep heel hard zodat alle klanten het konden verstaan. Nou kapper de Paus zei zegen mij, naar welke klote kapper ga jij in Nederland! En zo ben ik dus via Italië bij mijn huidige kapster in Ermelo gekomen. Tja, van die kapster is echt waar. Of jullie dat van die kapper en de Paus geloven, weet ik niet maar het blijft een leuk verhaal!

Vive la France, het kan nog gekker
O ja, ik zou jullie nog vertellen dat het gekker kan met een kapper. De Franse President Hollande, what’s in a name, heeft een kapper en niet zo maar een. Hij heeft een bijzondere kapper althans dat moet haast wel. Of deze kapper zo bijzonder knipt, kan ik niet zeggen want Hollande heeft wat ik ook heb, hij wordt kalig aan de achterzijde en dat kan die kapper dus niet verbloemen. Toch moet er iets zijn wat die kapper zo bijzonder maakt want de Franse belastingbetaler moet er per maand € 10.000 dus € 120.000 per jaar voor dokken! In dit geval zeg ik dus; Hollande de Gekste!…

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden