EdBokt over Brexit of wordt het ErmelNixit?

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over de Brexit, de Nexit, Ermelo in polonaise of wordt het ErmelNixit?

See if you can make chocolate of it 
Op het moment dat ik mijn wekelijkse column schrijf loopt Great Britain te hoop over het wel of niet uit de EU stappen. Donderdag 23 juni is het eindelijk zo ver en is daar een referendum, waarvan de uitkomst bepalend is of Engeland in de EU blijft of dat het een Brexit wordt. Het referendum in Engeland is dus bindend en niet zoals in ons land onlangs met het referendum over Oekraïne ‘raadgevend’, voor de bühne en dus gewoon voor de flauwekul. De keuze is ook vrij simpel, blijft het land binnen de EU of vertrekt het uit de EU. Voor de meeste kiezers in Engeland en voor iedereen in een ander EU land die geïnteresseerd is in ‘Yes or No Brexit’ ontbreekt het aan de juiste informatie om een goede afweging te kunnen maken. De kiezer wordt door politici, economen en door zichzelf als EU deskundig benoemde personen, zowel door de voor- en tegenstanders van een Brexit bestookt met de vreselijkste doemscenario’s waar ‘the Man in the Street’ niets meer van snapt. Tja, beste lezers, Louis van Gaal zou zeggen, see if you can make chocolate of it.

Verhuisbranche blij met de EU
Persoonlijk zie ik een Brexit wel zitten, al was het alleen maar om die arrogante mafkezen in Brussel wakker te schudden. Maar ik ben ook bang dat de EU, in de huidige vorm en met de huidige leiders misschien de ondergang wordt van Europa. Brussel is een slokop, een geld- verslindende moloch. Velen zijn bang dat er steeds meer overheveling komt van macht van nationale regeringen- parlementen naar het Europese parlement, dat iedere maand van Brussel naar het Franse Straatsburg verhuist. Waar het na drie dagen te zijn geweest weer terug verhuist naar Brussel, een operatie die jaarlijks minstens 200 miljoen kost. Maar ach, dat zijn peanuts vergeleken bij de honderden miljarden die naar armoelanden gaan of die worden uitgegeven om de rente maar op -0% te houden. Waardoor landen nog meer lenen maar waardoor ook onze pensioenen onderuit gaan. Ik zal het als simpele columnist allemaal wel niet begrijpen, maar de agenda van de EU is de mijne niet, al zullen de banken en ook de verhuisbranche daar heel anders over denken.

Gelukkig hebben we de foto’s nog
Snapt men bij de EU nu niet dat veel mensen, die in hun ogen laag- geletterden zullen zijn, de bemoeizucht, geldverspilling en alle regels van de Europese Unie zat zijn. Dat men bang is voor massa- immigratie, voor afbraak van de gezondheidszorg, onderwijs en pensioenen en de arbeidsmarkt volledig op zijn kop zet. Snapt men niet dat mensen gewoon weer willen dat Engeland, Engeland is en Nederland, Holland. Ach, we zullen het allemaal wel zien, beste lezers en het zal wel weer op zijn pootjes terecht komen. Daar zijn wij als Nederlanders altijd goed in geweest en anders zeggen we toch; gelukkig hebben we de foto’s nog!

Polonaise van Stationsstraat naar de Enk
Neen lieve lezers, waar ik mij meer zorgen om maak is: wordt Ermelo een dorp van; hè…hik.. ik ken jou wel, bin jie niet hik … ehhh Edje Bokt .. Yeah whaha of gaat Ermelo voor ErmelNixit. Tja, ik hoor jullie denken waar heeft Ed het nu weer over? Ik zal het uitleggen; Je komt Klaas, je vriend tegen als hij bij de tandarts vandaan komt. Klaas mist zijn voortanden en zo ken je Klaas niet. Het shirt van Klaas zit ook onder het bloed en Klaas is, zo ken je hem ook niet straalbezopen en staat je met een brede grijns stom aan te kijken. Een dag later kom je op de markt in Ermelo buurvrouw Truus tegen als ze uit de kapsalon komt. Truus heeft echter links het haar in permanent en rechts kortgeknipt en zo ken je Truus niet. En Truus is, zo ken je haar helemaal niet zo teut als een aap en net als je naar huis wil wordt je meegesleurd door een sliert mensen met boodschappentassen die, al lallend in polonaise naar de Enk gaan.

Onzin of ideetje voor Jan van de Bosch
Bovenstaande situaties zijn in Ermelo gelukkig nog niet aan de orde. Dus geen drankje in de kledingzaak, glaasje bubbels bij de kapper en een tandarts met een bar in zijn wachtkamer! Maar er wordt elders geëxperimenteerd met schenken van alcohol, een ontwikkeling die door gemeenten wordt gestimuleerd, omdat het de winkelstraat leuker en aantrekkelijker maakt. Tja, lezers ik zeg drank maakt meer kapot dan je lief is, kijk maar naar Jean Claude Juncker. Ik hoop dus niet dat Wethouder Jan van de Bosch in zijn streven naar een bruisend Ermelo dit ook wil en zeg daarom: ErmelNixit..

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden