Ed Bokt over roeptoeters

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over roeptoeters, Studio France, een Duitse Minister en Engelse drop

Elk nadeel heb zijn voordeel
De roeptoeters van Links Nederland zoals Matthijs van Nieuwkerk van DWDD en Jeroen Pauw van ‘Pauw we gaan beginnen’ genieten van een drie maanden durende vakantie! Ik mis ze wel als vaste kijker, want als columnist moet je ergens je inspiratie dan wel ergernis vandaan halen. Een ‘bekende’ uitspraak van Johan Cruijff; Elk nadeel heb zijn voordeel is hier echter van toepassing want we blijven daarmee als kijkers gelukkig ook verstoken van de vooringenomen meningen van al die bekende tafelheren- en dames en BN’ers, u weet wel die typetjes als Peter R de Vries en ‘consorten’ die maar niet van de TV buis zijn weg te slaan. Tja, misschien schuiven ze nog aan bij Studio France om daar de dik betaalde bonus van de publieke omroep te verzilveren.

De verstandigste analist is een teckel
Het NOS programma rond de EK in Frankrijk zendt uit in de bekende huiskamer- setting en heeft, het mag wat kosten elke dag behalve de presentator maar liefst vijf gasten plus teckel op de bank zitten. Analisten, vaste side- kicks en zogenaamde voetbalkenners die de hele avond rond de wedstrijden slap ouwehoeren over voetbal. Wat dat betreft is de teckel nog het verstandigst, die kijkt, gaapt en slaapt! Tja, Sportpresentator Gert van ’t Hof, vermeldde nog wel even dat Max Verstappen als vijfde van start gaat in de G-Prix van Canada, Ietwat teleurstellend zei hij erbij. Waarmee maar weer duidelijk werd dat de NOS graag meelift op succes, maar niets opheeft met gemotoriseerde sport en er niets van weet.

Klein nieuws uit een te grote studio
DWDD is er dus niet, de wereld …. draait wel door maar amper bij de NOS. Bij het journaal rent de presentator (M/VR) door de veel te grote studio, snel kort nieuws brengend, de kijker vertellend dat ze, voor meer gekleurd nieuws naar NOS.nl moeten gaan. Daarna neemt EénVandaag de DWDD rol over en wordt je als kijker veelvuldig geconfronteerd met actuele thema’s als etnisch profileren, discriminatie, wederom het kinderpardon en hoe zwaar de ramadan doormaken niet is.

Blijf zitten waar je zit en verroer je niet
O ja, de ‘Brexit’ is ook een dankbaar thema waarbij de kijker vooral bang wordt gemaakt wat de gevolgen wel allemaal niet zullen zijn. MH17, radiostilte dus geen nieuws over de zoektocht naar de onderste steen! Over het Oekraïne referendum, hoor je niets meer en de politiek is al maanden stil op wat debatten na over bonnetjes die onderhand meer op een soap lijken. Blijf zitten waar je zit en verroer je niet. Het zomerreces van 8 weken overleven en daarna druk met verkiezingsprogramma’s waarmee ze op het ‘pluche’ hopen blijven te zitten. Het is allemaal veel belangrijker dan ons ‘landsbelang’ behartigen lijkt het wel.

‘Duits nieuws’ gemist bij de NOS
‘Nieuws’ uit Duitsland werd door de NOS niet gemeld. Daar sloeg één van de machtigste mannen binnen Europa, de Duitse minister van Financiën Schauble in een interview met de Duitse NRC, Die Zeit, volledig de plank mis. Schauble vertelt over de politieke agenda die hij uitvoert, een agenda van schaamteloze omvolking: Het oude Duitsland en Europa moeten worden opgeheven en alle grenzen met Afrika en het Midden Oosten moeten open. Schauble voelt zich middelpunt van een enorme revolutie. Drie dagen later slaat hij opnieuw toe in een groot interview met een uitspraak waar je denkt: Hoe dom kun je zijn. Hij zegt dat ‘we’ een Brexit met zijn allen niet moeten willen, want dan zou Nederland, dat zich verbonden voelt met de UK, ook wel eens uit de EU willen gaan stappen. De UK zal zeer hard gestraft moeten worden als ze uit de EU stappen, waarschuwt Schauble; ze zullen grote economische nadelen gaan ondervinden.

Een Brexit is Engelse drop Exit
Engelse drop is een mix van verschillende soorten dropjes. Dropstaafjes, anijsrondjes met spikkels, kokosrollen met drop in het midden en vierkante laagjesdropjes van kokos en drop. De drop komt oorspronkelijk uit UK Sheffield, vandaar Engelse drop. Nu zullen jullie wel denken, waar slaat dat op Ed? Nou lieve lezers, Ik ben een groot liefhebber van Engelse drop en als ik Schauble moet geloven kun je dus maar beter een voorraadje Engelse drop inslaan want een Brexit is Drop Exit en dat overleef ik niet …. So I say Bye Bye..

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden