EdBokt over stemmen in zijn hoofd

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over stemmen in zijn hoofd en bedenkt ‘Wat een poppenkast’…

Opsporing verzocht elke dag op TV
De hele week beste lezers had ik een liedje in mijn kop, en ik kreeg het er maar niet uit. Daar zullen jullie, althans dat hoop ik, ook wel eens last van hebben, toch? Waar je ook aan denkt en wat je ook doet, telkens klinkt de melodie en die tekst in je kop, tot op het irritante af! Tja, nu ken ik mijn vaste lezers een beetje en weet dus dat jullie willen weten wat dat liedje was hè? Het liedje ontstond eigenlijk door een bericht dat er, ondanks afspraken het niet te doen, weer gevangenissen zullen gaan sluiten. Honderden mensen zonder werk. Maar wat misschien nog wel erger is; weer minder plek om ‘criminelen’ op te sluiten. Ook niet nodig schreef Centraal Bureau voor de Statistieken die al jaren een daling van misdaadcijfers ziet. Toch wel vreemd want opsporing verzocht zou wel elke dag uit kunnen zenden. En wat ik toch dagelijks in kranten lees is er criminaliteit zat!

Frans Bauer naar Veenhuizen
Hier gaat het natuurlijk dus al fout. Want het CBS baseert zich op misdaadcijfers die door de politie en de rechterlijke macht zelf worden geleverd. Tja, en laat beiden instanties nu toch door de bezuinigingen structureel onderbezet zijn. Daar komt bij dat er dagelijks tientallen burgers en ondernemers worden afgepoeierd als ze aangifte willen doen of vragen om een onderzoek. En als er al een zaak van komt en men veroordeeld wordt, is een taakstraf vaak al een zware straf is. Geen wonder dus dat er cellen leeg staan. Ook al omdat er meer dan 3.000 criminelen loslopen die geen oproep krijgen hun veroordeling uit te komen zitten. O ja, welk liedje het was dat in mijn kop zat? Het was Johnny Cash die in San Quentin, een beruchte gevangenis voor zware criminelen in de VS optrad. San Quentin, may you rot and burn in hell, may your walls fall and may I live to tell, ……… may all the world forget you ever stood, and may all the world forget you did no good! San Quentin I hate every inch off you, zong Cash, wat werd beantwoord met gejuich en luid applaus van de criminelen, bekijk het maar op Youtube. Het verschil met de VS en het Nederland van nu! Hiervoor hoeft Frans Bauer niet naar Veenhuizen, criminelen kunnen hier gewoon naar een concert van Frans in Ahoy.

Het licht ging gewoon weer aan
Het zal niemand meer verbazen dat deze gevangenis-ellende onder de ministeriële verantwoordelijkheid valt van brekebeen van de Steur. Oké, de man is totaal niet geschikt als Minister, voor wat voor departement ook, maar heeft ook wel waardeloze ambtenaren die hem èn zijn voorganger in de steek lieten. Wat een soap, vermakelijk soms ook ware het niet dat het hier wel over onze veiligheid gaat. En dat in een week waar de Politiek met het referendum op een stuitende wijze heeft laten zien, nog verder van de Burger af te staan dan zij met hun arrogantie al stonden. De strategie van het ‘Ja kamp’ was uitgelekt waarin stond wat voor antwoord op een vraag te geven en dat bekende Nederlanders gebruikt moest worden om ‘Ja’ te promoten. Tevens werd men bang gemaakt welke rampspoed ons bij een NEEN te wachten stond. Tja, het mocht allemaal niet baten. Het werd met 61% een overduidelijk neen,. En toen ik de volgende ochtend opstond, ging het licht gewoon aan.

Van Panama tot poppenkast
Mark Rutte erkende zijn verlies en zei stoer voor de camera de uitslag serieus te nemen en de zaak stapje voor stapje opnieuw te zullen gaan bekijken. Wat misschien wel maanden zal duren. Stoere ‘Rutte taal’ die kennen we wel; géén cent meer naar Griekenland, de onderste steen boven, 1000 euro, ach allemaal voor de bühne en hoeveel verkiezingsbeloftes heeft hij al niet gebroken. We weten nu al dat, net als bij het neen in 2005 er een komma verplaatst wordt, en met een andere omschrijving het verdrag gewoon doorgaat. EU woordvoerders, Juncker voorop, lieten ook al weten dat het verdrag gewoon door zou gaan. Chocolade- en snoep miljardair en president van Oekraïne Porosjenko, ‘toevallig’ ook genoemd bij de Panama Papers, liet weten dat de nee-stem hem en Oekraïne er niet van zal weerhouden de banden met de EU nauwer te maken. Het referendum is raadgevend wist hij te melden.

Het is allemaal een hele dure poppenkast. Ik kijk dan toch liever naar het nieuwe SBS6 programma ‘Wat een poppenkast’! Kijk, daar kan ik wel om lachen en het zal, leer mij John de Mol kennen, ook een stuk goedkoper zijn. Misschien is John de Mol een goede Minister President voor ons land! ! Ik zeg doen John!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden