DickBlaft naar twee verdwenen houten lattenbanken

Foto: Ermelo.nieuws.nl

BANKZAKEN

Vanmorgen werd ik even heel erg blij. Ik keek uit mijn raam de Stationsstraat in en voor mijn deur stonden twee prachtige houten lattenbanken van wel drie meter breed. Ze werden ruggelings tegen elkaar aan, midden in de prachtige nieuwe straat gezet. Het waren prachtige banken zoals verderop in het andere gedeelte ook staan. In Den Haag centrum staan ze al sinds mensenheugenis en ik vind ze prachtig! Nu ook bij mij voor de deur! Ik vond het een prachtige ruil: Leilinden eruit en deze mooie banken erin.

Plotseling werd het werk stilgelegd en na een uur werden de schitterende banken weer op een aanhanger getild en afgevoerd. Ik begreep er niets van…

Later op de dag zag ik mijn beide overbuurmannen driftig in de weer met rolmaten en duimstokken. Beide heren verkopen ijs en allebei hebben ze in de zomer een paar bankjes en tafeltjes op hun stoep staan voor de ijs-eters. Kennelijk hebben de ondernemers spoorslags met de Gemeente gebeld en gewezen op hun terrasvergunning. Weg prachtige bank!

In de plaats daarvan komen er ongetwijfeld weer wat lelijke horecameubeltjes te staan of, nóg erger: steigerhouten troep. Ik weet bíjna zeker dat ijs-eters ook liever op een mooie bank zitten dan op een lelijke, maar vanzelfsprekend wil iedere ijsverkoper met terrasvergunning zijn eigen foeilelijke uitstraling behouden.

Probeer het dan maar eens mooi te maken. Zucht… Inmiddels zit de bestrating er weer in en komen die twee banken nooit meer terug. Nou ja, vermoedelijk op het parkeerterrein voor het Gemeentehuis. Jammer. Heel even was het mooi voor mijn deur…

dickblaft®

Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is. Twitterprofiel: lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden