DickBlaft naar stoutmoedige Babs!

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Babs op avontuur in Mongolië

Babs Ketelaar is een behoorlijk goed uitziende ‘moeder van twee’ uit Ermelo. Al sinds haar achtste een gedreven paardenmeisje. Ze rijdt dagelijks op haar eigen ‘Grijze’ die ze twintig jaar geleden kocht van haar eerst verdiende geld. Fanatiek kunstenares, een volle baan en kortgeleden samen met haar man een prachtig, maar ook nogal vervallen huis gekocht in Zweden. Een opknapper zogezegd.

Als ik zeg gedreven, dan bedoel ik ook gedreven. Haar nieuwste plan is zelfs wat óverdreven. Ze gaat in 2016 meedoen aan een duizend (1000!) km lange wedstrijd te paard in Mongolië, op voor haar wild vreemde, nauwelijks afgerichte paarden. Er zijn schitterende beelden van deze jaarlijks gehouden race die u bijvoorbeeld HIER kunt bekijken. Waar u en ik na twee uur al blauw zien van de zadelpijn, kunt u zich voorstellen hoe Babsbibs er uit zal zien na een paar dagen. Daar komen vast geen foto’s van! Slapen in een tentje en sanitair is er tien dagen lang niet bij! Schone kleren ook niet.

We kunnen haar straks volgen per satelliet en dat ga ik ook zeker doen. Elke 40 kilometer wordt er op de prachtige steppes van Mongolië van paard gewisseld. Deelnemers mogen zelf aanwijzen welk paard ze kiezen voor de volgende lange etappe. Ze gaat ons mooie foto’s sturen van de race en zal een camera op haar ‘cap’ monteren. Babs zal vast en zeker de eindstreep halen als een van de weinige NL deelnemers die dit avontuur aandurfden en werden toegelaten.

Na een lange warme douche, lekker eten en een nachtje slapen in een écht bed, komt ze dan snel weer naar Ermelo. Daarna gaan we haar stoere verhalen horen, maar ik verwacht dat ze eerst even een ritje gaat maken op haar eigen vertrouwde Grijze. DickBlaft: Een beetje anders is leuk!

dickblaft® 

Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is. Twitterprofiel: lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.

Banner The Travel Club (300 X 125)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden