DickBlaft naar 2e editie Rondje Ermelo in september

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Thank you for the Music…

De leilinden voor mijn glaspui in de Stationsstraat zitten zó vol in het blad, dat de helft van het straatbeeld aan mijn controle is onttrokken. Waar in de winter en het vroege voorjaar mij weinig of niets ontgaat, mis ik in de zomer veel van wat er zoal voorbijtrekt. Eenmaal in de week laat ik mij bijpraten op het terras met een biertje in de hand. Gelukkig volg ik alle dames- en herenkappers in de social media en daar steek ik behoorlijk wat van op.

Het goede nieuws van DVS kreeg ik natuurlijk mee, een handvol opgepakte Roemenen en een Ermelo’s meisje dat meedoet aan de Miss-teen verkiezing. Wat navragen leerde, dat het hierbij niet uitsluitend om de mooiste tenen gaat.

Rondje-Ermelo-Live is mij vanzelfsprekend ook niet ontgaan vorige week vrijdag. De muziek beneden joeg mij om 22.30 uur de straat op en vrijwel ogenblikkelijk gingen de deuren van een levensgrote touringcar voor mij open. Als vanzelf sprong ik erin en liet mij gewillig meeslepen in de feestvreugde. Het was beslist een geslaagde poging om oude glorie te doen herleven. Een maand later met wat meer toeristen was het ook voor de deelnemende restaurants een succes geworden.

Nu kwamen vooral díe podia een paar honderd bezoekers te kort om écht gezellig te zijn. Ooit, toen alles nog goed was, organiseerden wij het evenement een groot aantal jaren in de maand juli en ook twee keer in september. Half mei is moedig, maar voor zo’n eerste keer een maandje te vroeg.

Tóch was het dermate goed georganiseerd dat ik een tweede Rondje in september wil voorstellen. Het is werkelijk een verademing om in Ermelo-Centrum eens een evenement zónder marktkramen te beleven. Zo verheug ik mij al op de achtste Féte de la Musique op 20 juni a.s. en hoop vurig op een tweede Groevenbeek-Klassiek in augustus. Niet met de bus maar gewoon op de fiets de hei over. Daarna valt het meeste blad er alweer af…

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl en allesvanermelo.nl

Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt.nl

Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is. Twitterprofiel: lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen