DickBlaft naar wateroverlast in Ermelo

Foto:

Columnist Dick Leene weet dat winkels in ´zijn eigen´ Stationsstraat de zandzakken klaar hadden liggen.

Berging

Op weg naar de tennisbaan was ik er al een paar keer langsgefietst en iedere keer vroeg ik mij af: Wat zou dat zijn, een bergingsvoorziening? De grote boom was al gekapt en ook het grasveldje op de hoek Hogewal en Varenlaan is inmiddels verdwenen. Op het gele bord bij de wegafsluiting staat iets over werkzaamheden i.v.m. bergingsvoorziening. Als ik al een knobbel heb, dan is het zeker geen technische, dus kwam ik er niet uit. 

Bij het woord ´berging´ denk ik allereerst aan scheeps- en autowrakken, maar het zal een breder begrip hebben. De Gemeentepagina bracht als zo vaak uitsluitsel. Het gaat hier om het bergen van overtollig regenwater. Al vanouds zijn er in Ermelo een paar plekken waar bij heftige regenval het riool tekort schiet in capaciteit. Op sommige plekken kwam komt het water dan uit de putjes omhoog de straat op. Gelukkig nooit zo heftig als de laatste tijd in Brabant gebeurt. 
Ook in ´mijn eigen´ Stationsstraat waren er tot voor kort wat winkels die voor noodgevallen de zandzakken klaar hadden liggen om het water bij de voordeur tegen te houden. Wij zaten gelukkig altijd al aan de hoge kant. Zo zou je bij de naam ´Hogewal´ ook verwachten dat van wateroverlast geen sprake zou zijn, maar kennelijk ligt dat anders. Misschien liggen de nieuwgebouwde wijken in Oost-Ermelo nóg hoger, waardoor de Hogewal alsnog het putje is geworden. 
U hoort inderdaad een leek aan het woord. Als je Wateroverlast in Ermelo googled, dan zijn er in 2011 serieuze vragen over gesteld in de Gemeenteraad en kennelijk is deze berging daarvan een gevolg. De Hogewal blijkt één van de probleempunten, naast Veldzicht en de Kanoweg. Bij de naam Kanoweg zat het er natuurlijk dik in dat het af en toe mis zou gaan en dat ze de kano’s wel klaar hadden liggen. Bij Hogewal verwacht je dat inderdaad wat minder. Het probleem zal wel aan lagerwal gelegen hebben. 
Hopelijk zal de betonnen overloopbak de oplossing bieden tegen het wassende water. Ben benieuwd of er straks weer gras bovenop komt. Een leuke waterpartij met een fontein en Goudkarpers was ook leuk geweest. Als leek is het heerlijk fantaseren….
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen