DickBlaft naar groene jeep met blauwe rollator er achterop

Foto:

Columnist Dick Leene hoopt de veteranen nog lang ‘live’ te kunnen toezwaaien.

Vochtige Veteranendag

Het was een natte boel tijdens het veteranendefilé in de Stationsstraat. Op het Pauwenplein speelde de Marechaussee handig in op het evenement door hun Museum in Buren onder de aandacht te brengen. Zeker een bezoekje waard in de vakantie al gaat het natuurlijk wel over vroeger. 

Vanzelfsprekend keek ik weer eerste rang vanuit mijn raam en als altijd was er een lange stop bij ons voor de deur. De veteranen hadden al hun versierselen weer uit de la gehaald en sommigen liepen gevaarlijk voorover door het gewicht ervan. Ook dit jaar sprong Pim Faber weer als eerste uit de jeep voor de koffie- en plaspauze. Deze stop duurt elk jaar een beetje langer wat natuurlijk wel begrijpelijk is. 
Dit geeft alle belangstellenden ruimschoots gelegenheid de fraai gerestaureerde legervoertuigen te bekijken. Een mooi en ook wel indrukwekkend beeld vormde de groene Jeep met de blauwe rollator er achterop. Met respect vanzelfsprekend. Twee vrolijke blonde meisjes van een jaar of zes zwaaiden naar iedere geüniformeerde opa en een enkele vriendelijke veteraan stopte om ze een handje te geven. Ik had ze graag een prachtige zonnige rit gegund. Volgend jaar misschien weer met een lange, gezellige koffiepauze voor de deur. We hopen ze nog lang ‘live’ te kunnen toezwaaien. Daarna gaan we wel naar dat museum…
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen