DickBlaft naar oergezellig on-Ermeloos feest: Fête de la Musique!

Foto:

Columnist Dick Leene heeft ongevraagd en volstrekt vrijblijvend een paar tips voor u.

Zaterdag: Fête de la Musique
Zaterdag verwacht ik u allemaal met een opgeruimd humeur in het centrum voor dit jaarlijkse muziekfeestje. Een prachtig initiatief van Alike Last in 2008 en dankzij een enthousiast team vrijwilligers en hier en daar wat sponsoring nog steeds een groot succes. 
U kunt het op verschillende manieren beleven. U kunt gewoon in het centrum uw boodschappen gaan doen of op een terras koffie bestellen en gewoon afwachten wat u tegenkomt. Dat kan heel gezellig zijn en u laat zich verrassen. U kunt het ook wat serieuzer aanpakken en op de site, krant of folder het programma bestuderen. Dát zou ik u ongevraagd willen adviseren. Print of knip het programma uit en kruis aan wát u wáár op welke tijd wilt zien. Niks ‘bonnefooi’, gewoon er even werk van maken en een handige, op uw eigen smaak of nieuwsgierigheid toegespitste, toer uitstippelen. 
Ook ongevraagd en volstrekt vrijblijvend heb ik natuurlijk wel een paar tips voor u. Als u nu een beetje op tijd vóór de opening  (10.30 uur) naar het Raadhuisplein gaat, dan kunt u nog een stukje van The Lovehandles en van Arda Konings en haar leerlingen zien en horen. Ik weet niet wie de opening verricht, maar ik verwacht dat Burgemeester Baars wel wat zal zingen. U moet daar niet al te lang blijven hangen, anders mist u het Stanza Kwintet in de Bibliotheek. Vervolgens snel via de Rietlaan terug de Stationsstraat in waar Bart Braat mooi gitaar speelt ter hoogte van Veluwe Vis. Niet dralen, maar dóór naar Bart Vermaas die mooie liedjes zingt tussen de koffers van Petra. Nog geen tijd voor koffie, want eígenlijk moet u nu terug naar de Dialoog voor Cordis Amis, het gitaarorkest. 
Mocht u in de haast het Stanza Kwintet gemist hebben, dan kan dat om 12.00 uur nogmaals in de bibliotheek. Ik spring dan snel even op de fiets naar de LucasKerk op Veldwijk voor een glimp van Johan Ebbers en een stukje Orgelfestival. Daarna ben ik nieuwsgierig naar tenor Adri van der Weyde in de Dialoog die begeleid wordt door Lilian van de Kraats op piano. Dat kan best mooi worden!  Op de terugweg even in die mooie boekenwinkel van Riemer luisteren naar Tessa Meester. Ik vond een filmpje op youtube van haar uit 2011 en ik ben benieuwd hoe ze drie jaar later klinkt. 
Inmiddels loopt het tegen twaalven en zou u even bij het Accordeon-orkest kunnen luisteren bij de Rabobank. Ik doe dat niet, want ik fiets door naar Duende in de OudeKerk. Daarna wordt het lastig. Misschien even een broodje op het Pauwenplein met de AllTimesBigBand? Daarna een klein stukje meepikken van Channa&Yara, maar dan toch snel naar Goatmusic in de Dialoog om 14.00 uur. Als u van dans houdt kunt u vervolgens naar SILK in de Dialoog, maar misschien kies ik voor Petra Fisher en Frans Loth in de LucasKerk. 
Mogelijk blijf ik daar om ook wat van Jan Mannee te horen, maar daarna moet ik echt door naar de veiling van de gepimpte piano’s op het Raadhuisplein. Dan moet ík er helaas écht even tussenuit om het huis van mijn lieve vader te ontruimen, maar daarna zit ik om 20.00 uur weer in de Immanuelkerk voor het orkest van Roelof Klaassen. Om 21.00 uur wordt het dan tijd om te kijken of ik soms een mooie voetbalwedstrijd gemist heb, maar de kans is groot dat ik met een biertje vanuit mijn raam nog even meeluister op het Pauwenplein. Gaan mensen! Het is een oergezellig on-Ermeloos feest!
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden