DickBlaft ‘jankt’, maar zingt vrolijk zijn teleurstelling weg

Foto:

Columnist Dick Leene mikte op herkansing als Centrummanager raadslid wordt. 

VOORKEURSSTEMMING
 
In Harderwijk hebben winkeliers gelijk gekregen in hun rechtszaak tegen het Centrummanagement en de reclamebelasting waaruit dit gefinancierd had moeten worden. Ze zijn er niet zoals in Ermelo tijdig in gekend of geraadpleegd en de rechter gaf ze gelijk. De geïnde bedragen worden teruggestort. 
Gelukkig heeft Ermelo niet dezelfde fout gemaakt en werd het voorstel hier breed gedragen zoals dat heet. Niet iedereen is blij als de aanslag in de bus valt voor zelfs het kleinste naamplaatje aan de Stationsstraat, maar de grote meerderheid is overtuigd van de noodzaak. 
Persoonlijk maakte ik mij even zorgen om de Ermelose Centrummanager toen ik zag dat hij in zijn woonplaats Leiden bij de Gemeenteraadsverkiezingen ruim 250 voorkeurstemmen behaalde. Als het CDA in de coalitie terechtkomt, wat mij niet onwaarschijnlijk lijkt, struikelt hij zó de raad in. In ons mooie overzichtelijke Ermelo doe je dat er op een halve dag in de week probleemloos bij, maar in een stad als Leiden vergt het vast iets meer tijd en aandacht. 
Gisteren belde Voorzitter Henk mij voor een kop koffie in de Volksmond en ik geef toe: héél even dacht ik aan een eervolle herkansing. Joost in de raad en ik alsnóg Manager van de Stationsstraat, maar dat was een misvatting. Henk kwam gewoon gezellig op de koffie en trakteerde op een lekker broodje geitenkaas met abrikozenjam. Dat dan weer wél. 
Joost ziet geen problemen en als Joost ze niet ziet, dan zijn ze er niet. Slechts een momentje was ik licht teleurgesteld, maar in zulke gevallen luister ik even naar een vrolijk liedje. Dit liedje… Het bracht mij vrijwel direct weer in mijn voorkeursstemming.
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen